Pri nas je bolj malo upanja.Še obstaja upanje za vrnitev v normalnost
Moj post je letel na idiotizme v povezavi s politično korektnostjo na podlagi definicij in identifikacij spola, s čimer imajo na zahodu že nekaj časa zelo pestro in kar se počasi prenaša k nam tako kot marsikaj drugega. To s posilstvom je pa nov idiotizem, ki gre lahko v temo o idiotizmih vlade JJ-a.Pri nas je bolj malo upanja.
Te dni se sprejema popravek zakona, ki bo redefiniral kaznivo dejanje posilstva.
Tisti koprski primer ni bilo posilstvo, ker storilec ni uporabil sile. Spada pa tisto dejanje pod drug člen, za katerega se predvideva enaka kazen. Tako da jo je tisti odnesel z enako kaznijo, samo z drugim členom. I ja, tako so mediji zmanipulirali, da je folk misli, da če ni bil obsojen zaradi posilstva, ni bil nič obsojen, kar je daleč od resnice.Če pogledamo tisti koprski primer, ko je tip mrtvo nasekano (praktično v komi) družinsko prijateljico poseksal, pa jo odnesel samo s spolnim napadom, ker se žrtev ni upirala, se čisto strinjam, da je treba posilstvo redefinirati. In ja, nekatere v stiski res otrpnejo, sploh s kakim nožem na vratu.
Če si prebral moj zapis, si lahko opazil, da sem napisal, da je storilec fasal kazen za spolni napad. In ne, višina kazni ni bila niti približno enaka.Tisti koprski primer ni bilo posilstvo, ker storilec ni uporabil sile. Spada pa tisto dejanje pod drug člen, za katerega se predvideva enaka kazen. Tako da jo je tisti odnesel z enako kaznijo, samo z drugim členom. I ja, tako so mediji zmanipulirali, da je folk misli, da če ni bil obsojen zaradi posilstva, ni bil nič obsojen, kar je daleč od resnice.
Kolk bi pa ti dal kazen eni, ki ti ga mrtvo pijanemu malo povleče? Je 1 leto premalo? Posilstvo?
Z nožem na vratu spada čisto lepo med posilstva, zaradi tega ni treba nič zakona spreminjat. Katera je pa tolk zblojena, da ne zna reči Ne, kadar ji kaj ne paše, je tud tud zblojena, da lahko reče Ja, če ji kajne paše.
Posilstvo je treba definirati izključno za tiste, ki bi se šele po 20+ letih lažno spomnile da so bile posiljene, in za tiste, ki bi se rade za nazaj maščevale moškim z lažnimi obtožbami posilstva. S spremenjeno definicijo bi se kar vse verjelo ženskam.
Zame pa uporaba GHB in podobno ni posilstvo (170), če ni bila uporabljena sila, ampak je spolna zloraba slabotne osebe (172). Zagrožena kazen je pa enaka.Če si prebral moj zapis, si lahko opazil, da sem napisal, da je storilec fasal kazen za spolni napad. In ne, višina kazni ni bila niti približno enaka.
Runo: strinjam se, da se tu odpira možnost maščevalnih lažnih prijav.
P.s. Kaj pa uporaba GHB/rohypnola in podobnih drog? Tehnično tipu v takih primerih ni treba uporabiti sile, da izkoristi nemočno žensko. Potem to ni posilstvo? Zame je.