Nova prva pomoč

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.049
450
83
tam ko se terc po tori rola
Meni je rahlo avšasto, to z obveznimi novimi PP... Kaj pa je stari manjkalo? Če znaš kolikor toliko obvezati, boš s staro mogoče komu rešil življenje. Če pa ne znaš, ti pa miljontavžent novih PP ne pomaga čisto nič.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Saj na splošno pri PP ni neke logike. Kolikokrat so že reševalci povedali, da so laiki naredili več škode kot koristi s svojim 'znanjem'. Ko se samo spomnim kolikim sem na tečaju pomagal opravit PP, ko niso imeli blage veze kaj in kako naredit... Pa naj dobijo tisti papir, saj takšni tako ne bodo niti upali nikoli pomagat nikomur. Malo krvi, pa bodo še sami potrebovali pomoč
tongue-1.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Saj na splošno pri PP ni neke logike. Kolikokrat so že reševalci povedali, da so laiki naredili več škode kot koristi s svojim 'znanjem'. Ko se samo spomnim kolikim sem na tečaju pomagal opravit PP, ko niso imeli blage veze kaj in kako naredit... Pa naj dobijo tisti papir, saj takšni tako ne bodo niti upali nikoli pomagat nikomur. Malo krvi, pa bodo še sami potrebovali pomoč
tongue-1.gif

no, ne nekaj na pamet!

http://www.siol.net/avtomoto/zanimivosti/reportaze/2013/03/re%C5%A1evanje_prva_pomo%C4%8D_112.aspx

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Sem že nudil PP in mi je že bila nudena PP.
Sem že prejel transfuzijo in sem že bil na krvodajalski akciji.

Nekateri samo dajejo, vsak jo prej ko slej potrebuje.

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
a obstaja samo ena PP za avto(tista modra škatla)?

rad bi sicer dobil prvo pomoč, ki je v vrečki, saj tako imam trenutno(pa je sedaj potekla
frown-1.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.049
450
83
tam ko se terc po tori rola
Karizma, to pa skoraj ne verjamem, da so ti jo odprli... Ker, policaj, če gre po črki zakona, bo takšno PP smatral za neoriginalno in te kaznoval. Butasto do amena. Važno je, da je v škatli kompletna zadeva z vsemi povoji (ti morajo biti zaprti tovarniško) in to je to. Res je, da mora vsakdo pomagati po svojih najboljših močeh in ZNANJU. Sicer lahko narediš več škode, kot koristi. Poškodovanec bi krvavel na čelu, nekdo bo pa rano močno podvezal... Ne, resno...
PP za motor je pri nas velika kot sam satan. Če se že gremo neko Evropo, zakaj pa potem ne velja ona iz Louisa (homologirana in z vsemi uradnimi 'žegni'), pol manjša in cenejša? Naša butasta država (no, tumasti predlagalci zakonov in rokodvigovalci) hoče imeti za vsako stvar, ki je v Nemčiji homologirana, še slovenski atest... Če gremo striktno po tem gledati, bi moral jaz vse luči dati na atest, ker je samo nemški homologo papir. Vsako dodatno reč na motorju dati pod atest. Pa čeprav je moj, doma narejen, prtljažnik in naslon močnejši od kupljenega. Tam so tankostenske fi 12 cevi, jaz imam polni fi 10. In tako naprej..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Citat:
Pa kaj je to zdaj neka finta, da je 'vsem' potekla PP? Smo ravno v teh dneh menjali PP za novo?
najbrž so pred petimi leti sprejeli zakon s katerimi smo jih morali menjati. Pa še varnostne tudi takrat enkrat. In PP ima rok uporabe 5 let.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Pa kaj je to zdaj neka finta, da je 'vsem' potekla PP? Smo ravno v teh dneh menjali PP za novo?

Citat:
Za vozila, prvič registrirana v Republiki Sloveniji pred 1. januarjem 2005, mora biti vsebina obstoječih kompletov za prvo pomoč usklajena z zahtevami 3. oziroma 4. člena pravilnika najkasneje do 1. januarja 2008.«.

Še debata iz leta 2007: https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/47633/page/0/fpart/2/vc/1

Nič ne menjujete avtov?
evil.gif