Nova prva pomoč

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Najcenejša je bila (ali pa je še) v Prigo-tu na Brezovici pri Lj, če si tam delal tehničnega oz. registriral avto. V tem prineru stane 10 evrov.

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
saj se jih nekako razumem glede vsebine ampak da dolocijo tocne mere embalaze to pa je za smesno

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:

saj se jih nekako razumem glede vsebine ampak da dolocijo tocne mere embalaze to pa je za smesno

Meni se ne zdi.

Če bi bilo vse to poljubno bi imeli ljudje povoje in te stvari v škatli za čevlje
hysterical-1.gif
pa v vrečkah...

Si predstavljaš kako bi izgledala kontrola.

No sedaj pa resno.

V avtu imam reanimacijsko torbo, ki je za policista tako kot je nebi imel in zraven imam še prvo pomoč (novo), ki je predpisana s strani države.To se mi zdi povsem ok, ker je s tem dosežen en dober standard, ki niti ni tako drag.

Prva pomoč je nekaj čez 10€ pri najboljšem sosedu...če pomislim koliko stvari je banalnih in jih moramo obvezno plačevat je to za prvo pomoč drobiž.

Veliko bolj absurden se mi zdi zakon v delu, ki mi prepoveduje vožnjo reševalnega vozila, ko pokasiram 5 KT.

Še huje je kazen skozi naselje pri vožnji 30+...pa čeprav se ne vozim toliko.

Problem je ko grem 100km stran in ne poznaš ceste in je prelepa ravnina z 2 hišama in seveda VAS in radar....
jezen.gif
in gre služba...

Aja pa, če zavirate 200 metrov pred policijsko kontrolo je tudi kazen (lahko opozorilo) neupravičleno zaviranje...
stupid-1.gif

114101-reanimacijska-torba-03.jpg

Priponke

• 114101-reanimacijska-torba-03.jpg
    114101-reanimacijska-torba-03.jpg
    27,7 KB · Ogledi: 266
Nazadnje urejeno:

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Aja glede 5KT je pa tkole - bos pa spremljevalec ali pa delat v ambulanto
evil.gif

Samo itak kdo pa to preverja, hvala bogu ne
aplauz.gif
No ja to je zasilna možnost...načeloma te na PHE lahko le odslovijo. Je pa tudi problem, če se kaj zgodi in ugotovijo, da si imel 5 KT zna zavarovalnica takoj zakomplicirat.
Je pa vse spet odvisno od politike RP.

Kufer in del opreme je sponzorski ostalo pa sam.
Uporabil 2x
1x masaker pločevine in nekaj ranjenih na avtocesti, kjer sem bil sam najbližje smrti do sedaj...sevda tudi najbljiži pri roki za pomagat.
1x nekaj avtov pred mano je en dečko zbil žensko, ki je brezglavo tekla čez cesto.
Jajca brezveze
evil.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
KVa pa imas notri 3 ambuje a kaj vidim? Mal smotana slika.

Pa nemore te resevalna kar odpikat, na podlagi cesa? Pac ne vozis vec resilca ampak si spremljevalec ali pa delas v ambulanti tisti cas, dokler se pike ne zbrisejo (nevem koliko casa to traja) ?

Jaz mam eno majhno torbico v avtu drugace, pa imam notri dosti stvari za ene 4 poskodovance (no edino ovratnico imam samo eno). Tko da se mi zdi ta kufer prevelik... Je pa lep za videt bi ga takoj imel
grin1.gif

LP

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.528
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Greš v šolo varne vožnje pa ti gre polovica pik papa

Baje je v vsej zgodovini kazenskih pik to naredil točno en človek
rolleyes-1.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
A piše kje to, da avto kupljen po letu 2005 že ima novo evropsko prvo pomoč in da je sedaj ni potrebno kupit?

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Če slučajno komu pride prav, sem ravno pred 1 tednom kupoval novo. V bauhausu je bila 9.99€, v Obiju 19,99€ in v Leclercu malo manj kot 7€.