Ej za tvojih 15k€ se jest grejem na drva enih 20 let (15 prm na sezono). S klasično pečjo na drva.
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Ej za tvojih 15k€ se jest grejem na drva enih 20 let (15 prm na sezono). S klasično pečjo na drva.
okna so lesena, stara 30 let.. fasada klasična brez nikakršne izolacije. podstrešje je izolirano.Citat:
Uporabnik jurga pravi:
jqa ,napiši vsaj nekaj podatkov: kakšna so okna ,fasada ,izolacija podstrešja oz. podstrehe da se da izračunati moč kotla....
letna poraba kurilca je približno 2000l na leto, z ogrevanjem sanitarne vode. s tem, da v poletnih mesecih (ko nisem ogreval prostorov) sem ogreval sanitarno vodo z el. grelcem.Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
in zakaj bi računal? Saj že ima peč na kurilca. Tam naj preveri, kako močna je. Tudi letna poraba kurilca ti nekaj pove o izgubah objekta.
ja človek božji, zakaj pa bi baker menjaval, sej imam vso inštalacijo že narejeno, z vsemi pumpami vred (4). Kolko bakra pa misliš da porabiš za dodatno priklopit še eno peč. 276kg???Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ja vodo pa po ceveh porivaš?
Pumpe, baker, elektronko, mešalne kroge, delo, davek, bojler, ekspanzijo, spojke blablabla vi pametjakoviči zastonj dobite. Blagor vam.
Citat:
Uporabnik redTDI pravi:
letna poraba kurilca je približno 2000l na leto, z ogrevanjem sanitarne vode. s tem, da v poletnih mesecih (ko nisem ogreval prostorov) sem ogreval sanitarno vodo z el. grelcem.
peč na olje ima moč 45kW, ampak to ne moreš enačit, ker peč na "nafto" deluje občasno, vsake tolko dogreva vodo. po potrebi pač. v peči na drva pa neprestano gori. ves čas je v njej ogenj, če ni ognja pa je žerjavica, ki pravtako oddaja toploto. Torej si predstavljaš da gori brener v peči na nafto neprestano, v 20 minutah jo prekuri...!
Citat:
ja človek božji, zakaj pa bi baker menjaval, sej imam vso inštalacijo že narejeno, z vsemi pumpami vred (4). Kolko bakra pa misliš da porabiš za dodatno priklopit še eno peč. 276kg???Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ja vodo pa po ceveh porivaš?
Pumpe, baker, elektronko, mešalne kroge, delo, davek, bojler, ekspanzijo, spojke blablabla vi pametjakoviči zastonj dobite. Blagor vam.
tista dva kolenca in pov metra bakrene cevi pa res ne more stat celo premoženje..
elektronka paaa... kurbl ventil je najbolj ziher, verjemi...
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Včasihje veljalao da so litoželeni boljši od plehnatih. KAko je danes pa žal ne vem, sumim da je dandanes podobno - vse pa povezano z znamko.
Jaz bomkupil najcenejšo in najmanjšo peč na drva...menda okoli jurja. Sicer bo kot backup oz. za kurjenje svinjarije, tako da samo da bo.
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Jao jao.
Ja če je pri vas napeljava že vsa notri in štima...pri nas smo moral iz nule nardit, ker je bla napeljava izredno stara (železo) in drugače speljana, zato sem pa že 10x napisal, da je žalostno, da ste taki butli, da ne ločite ceno za kurilnico in ceno za peč.
Kar teptajte se po hrbtu da pridete za jurja skoz.
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Jao jao.
Ja če je pri vas napeljava že vsa notri in štima...pri nas smo moral iz nule nardit, ker je bla napeljava izredno stara (železo) in drugače speljana, zato sem pa že 10x napisal, da je žalostno, da ste taki butli, da ne ločite ceno za kurilnico in ceno za peč.
Kar teptajte se po hrbtu da pridete za jurja skoz.
Komu ti butl? Ti sporočim ime, priimek in naslov pa mi boš prišel osebno povedat?
Drugače pa, če ti crkne stara peč nikjer ne piše da moraš podret celo bajto.
Če si se pač odločil totalno medernizirat kompletno kurilnico in regulacijo in zamenjat cevi in oh sploh - tudi prav.
In če še nisi dojel - noben ti ne brani kurilnice za zaradi mene 50k€. Sploh ne vem čemu se razburjaš.
Sam si se pa zapel v nekatere v nas, ki trdimo da ni treba zagonit celega premoženja za ogrevanje pa bo tudi OK.
torej: doma je odločitev padla.Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Včasihje veljalao da so litoželeni boljši od plehnatih. KAko je danes pa žal ne vem, sumim da je dandanes podobno - vse pa povezano z znamko.
Jaz bomkupil najcenejšo in najmanjšo peč na drva...menda okoli jurja. Sicer bo kot backup oz. za kurjenje svinjarije, tako da samo da bo.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pri viadrusu bos lepo prekajeval prostor ko bos dolagal. Vsaj pri starsih se to dogaja. Mogoce je nekoliko prekratek dimnik, ampak....
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
pa ves kako zgledajozgornja vrata pri viadrsu, oz pec?
ne bom rekel da je vse ok glede dimnika, ampak ?
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pri viadrusu bos lepo prekajeval prostor ko bos dolagal. Vsaj pri starsih se to dogaja. Mogoce je nekoliko prekratek dimnik, ampak....