Civic ali M3? Verjetno nisem čisto objektiven, ker se že tri leta vozim s CX 3, pa vseeno:
Imel sem 3 civice (vsakega po5-6 let): mislim da je bila prva 5.gen. 1.5 ben., potem pa predpredzadnja in predzadnja .... obe 1.8 ben.
Obe made in UK. Povzetek: mehanika ok, meteriali znotraj še kar, izdelava in natančnost pa angleška.
Pri zadnji gen.civica pa berem, da je čisto preveč nekih malih težav, ki bi mene osebno živcirale.
Pri HB 1.5 ni možno namistiti vlečne kjuke, če pa kupiš opremo sport + (ki je res dobro založena z opremo in po moje edini pravi izbor) pa ima strešno okno in tako odpade tudi prtlažnik na strehi ....
Pa tisti ser. intervali po opozorilniku ... sem jo vozil na servis vsakih 15000 km (ali 1 leto ali 20000km piše v ser.navodilih) .... pri meni je bilo vedno po opozorilniku.
O M3 pa nimam kaj pisati, ker sem jo zaenkrat videl le na cesti ...
Sem v isti dilemi. Glede M3 so glavne kritike na velikost prtljaznika, obcutka na zadnjih sedezih (utesnjenost) - avto ni ravno druzini prijazen, je pa izjemno prijazen do voznika! Razlog zakaj ga berjetno sam ne bom kupil pa je izkljicno motor g122. Enostavno to ni motor za mene. Tudi ce ga dam na 6k obratov, je samo glasen, ne gre pa nikamor. Pa nisem navajen na ne vem kako sportne motorje, ampak ta je presezek v slabem smislu. npr. pospesek do 100km/h je 10.4 sec, da o pospesevanju pri prehitevanju po AC sploh ne govorim.