nova el. napeljava..

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Pri adaptaciji je na vrsti sedaj tudi nova el. napeljava.

Jo lahko potegnemo sami (znamo), ali rabi biti zaradi tega, ker je v vecstanovanjskem objektu, narejeno z racunom (in recimo zaradi kake zavarovalnice oz. podobnega).

Ker orodje in znanje imamo.... nimamo pa stempla
grims-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
ne vem kako je s priklopom..nekje sem zasledil da znajo malo težit potem na elektru..pa vseeno, če je kak problem se zmenite z enim električarjem da naredite vse sami, vezavo pa potem on - da imate narejeno od pooblaščenega 'izvajalca'.

Seveda če gre za novogradnjo...pri adaptaciji je vseeno oz. naj dela tisti, ki zna in ve (meni je vezal sestrin mož, pa sem siguren da se bolj spozna in je bolje naredil od 99 % uradnih električarjev..štemal in polagal cevi in kable sem seveda sam).

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Napeljavo, če obvladate lahko naredite sami. Ko bo čas za priklop na omrežje, moraš dobiti pooblaščenega merilca in preglednika instalacij, ki bo na osnovi meritev in pregleda izdal poročilo,da instalacija ustreza . Na osnovi tega poročila ti bo elektro priklopil instalacijo, prej ne.

več na ZS

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
eh seveda, če je pa samo adaptacija, pa lahko delaš, kar ti paše.ja no, .samo, da ti ne bo kaj zgorelo, potem bo pa jok in stok..boljše je, če dobiš kakšnega štromarja, kot pa kakšnega vseznalca
wink-1.gif