Hvala zaenkrat vsem za nasvete.
No sedaj je povezano in nekako deluje, samo je en problem.
Povezano imam tako: modem router1-lan-lan-router2 in potem iz r2-lan-lan na tv.To deluje, tv ima net.
Je pa problem, ker nastavitev na starem r2 nisem spreminjel in sedaj imam oziroma mi na telefonu še vedno najde stari SSID(Network Name)+dva nova(r1). Sicer vse deluje tudi povežem se lahko nanj s starim geslom in signal je odličen samo potem imam v moji mreži tri različne SSIDje: 2,4GHz,5GHz(od novega routerja) in in tisti stari SSID, ki pa je 2,4GHz(WR741ND router).
Sedaj bi pa rad imel samo eno oziroma dve točki. OK tista 5GHz mora bit ločena toda ti dve 2,4 pa da bi bili skupaj en SSID, toda v tistem oddaljenem prostoru ojačana preko tega drugega routerja.
Sedaj tako povezano ne morem dostopat preko browserja namiznega računalnika do r2 in spreminjat njegove nastavitve.
Upam, da tisti, ki se razumete na te zadeve zastopite kaj hočem povedat.
Vem, da so zgoraj linki kako to nastavit toda ali mi lahko kdo na bolj enostaven način malo bolj podrobno razloži.
Je pa tako, da kljub veliko boljšem signalu, ki ga najde in posledično tudi preklopi na najmočnejšega je hitrost najmanjša na r2 potem r1-2,4 in potem r1-5,
r1-5 pa lovi po celem stanovanju tako da ne vem, če je to sploh smiselno delat. V nastavitvah telefona-prenosnika "pozabim" oziroma odklopim r1-2,4 in r2 pa sem vedno povezan samo na r1-5 ali pa nekje dobit samo 5GHz router in njega uporabit za povečanje signala