I
Jaz jih veliko vidim na avtocestah, kjer uravnavajo hitrost na prehitevalnem pasu.Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Saj prostovoljni policisti so.
Najbolj znan je en iz Prekmurja...
Citat:
Zato želimo na POP TV to pokazati z novim resničnostnim šovom o novodobnih junakih in najti najboljšega prostovoljnega gasilca v Sloveniji.
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Zanimivo, da šov podpirajo skoraj izključno taki, ki niso člani PGD ali kakšnih drugih prostovoljskih organizacij. Ker ne poznajo bistva prostovoljstva. Vsi ti resničnosti šovi delujejo po modelu filma Das Experiment. Notri dajo osebnostno konfliktne si karakterje, da je potem gledalcem zanimivo. In s tem marsikatero osebo tudi namerno diskreditirajo (izbira posnetkov, katere bodo prikazali, izbira izjav in komentarjev ipd.). Pravila je že nekdo pred malo prilimal. Vse skupaj totalno nesprejemljivo.
Poleg tega je bistvo sodelovanje in ne medsebojno tekmovanje. En je dober v eni strani, drug je dober v drugi stvari, kot team pa lahko "premikajo gore".
In pa zadnja, ne najpomembnejša a vseeno pomembna stvar - dobiček. POP želi iz tega delati dobiček. FAIL. Da bo komercialna TV delala dobiček na prostovoljcih? Pa so pričakovali podporo? Naj se zavežejo, da boo VSE prihodke donirali ne pa, da dajo naprej drobiž sebi pa polnijo žepe ... pa še vseeno bi se večini upravičeno zdelo nesprejemljivo.
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Kaksni prasci so sele tisti, ki sluzijo s prodajo gasilske opreme.
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Meni se zdi neumno, da svojo nasprotovanje šovu utemeljujejo s tem, da prostovoljni gasilci ne tekmujejo. Lari fari! Kaj pa razna gasilska tekmovanja? Nekatera so prav bedasta. In veliko gasilcev prostovoljcev še od daleč ni videla ognja, nesreče ipd., se pa z veseljem udeležujejo vaj za gasilska tekmovanja, še raje pa gasilskih veselic in romanj z gasilskimi avti npr. v Planico...
Pa da me ne boste narobe razumeli, gasilce zelo podpiram in cenim, nič nimam proti veselicam, tudi ne pijanskim izletom, fantje in dekleta si zaslužijo sprostitev! Pa naj si privoščijo še kak šov. Zabavali se bodo, pa še nekaj zaslužili! Seveda pa bo zaslužil tudi POP TV, nujno zlo pač...