Nov izračun DMV

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Super
bonk.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Obdavčeni bodo tudi avtomobili s staro tehniko, oz. avtomobili ki jim je ekolška tematika zadnja briga (žal sem spadajo tudi poceni korejci).

viš, to pa je to, ko nekaj napamet lapaš
evil.gif

še dobro da hyundai ni dobil nagrade Green Car of the Year če se prav spomnim.... vsaj tak so se hvalili po katalogih
hysterical-1.gif

Že mogoče .. a so bli sponzorji?
evil.gif

Hyundai i30 1.6 benz (115KM) -> 152 g/km
Golf 1.4 TSI (122KM) -> 144g /km

Sicer pa ne trdim da stari 1.6 8V motor v golfu nove generacije predstavlja EKO izbiro!
grin1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
Citat:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:

Obdavčeni bodo tudi avtomobili s staro tehniko, oz. avtomobili ki jim je ekolška tematika zadnja briga (žal sem spadajo tudi poceni korejci).

viš, to pa je to, ko nekaj napamet lapaš
evil.gif

še dobro da hyundai ni dobil nagrade Green Car of the Year če se prav spomnim.... vsaj tak so se hvalili po katalogih
hysterical-1.gif

Že mogoče .. a so bli sponzorji?
evil.gif

Hyundai i30 1.6 benz (115KM) -> 152 g/km
Golf 1.4 TSI (122KM) -> 144g /km

Sicer pa ne trdim da stari 1.6 8V motor v golfu nove generacije predstavlja EKO izbiro!
grin1.gif

no saj to je blo leta 2007 klko sem zdaj gledal Klik
tak da vse nazaj vzet o Korejcih, da se kao ne trudijo delat čistih avtov!!
evil.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ne ne kr bližnja okolica (IT, nemčija), pač mal močnejše zadeve (dost je že 200+ps) lih nimajo mal CO2
grin1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
A nima Kalifornija, se mi zdi, kr ene hude standarde glede izpustov? Se mi zdi, da sem nekje bral, pa ne najdem več.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.515
10.735
113
čisto možno, a vseeno očitno ni preveč boleče za lasnitke lambotov, escalejdov in ostalih velikih in superšportnih

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Ima, ima, nova Corevetta z avt. menjalnikom in program, ki pri počasni vožnji nameče gor po dve prestavi, ravno zaradi preveč izpusta CO2. Kalifornija.press

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Bi bilo pa zanimivo vedeti, kolikšen DMV bo za Golf 6 Dizl, ki ima Emisije ogljikovega dioksida (CO2) - 128 g. Baje bo za dizle druga lestvica.

Če računaš, da je sedaj okoli 6 do 8 % od uvozne cene brez DDV (odvisno od cene avta), kakih pretresljivih sprememb naj ne bi bilo.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Poceni korejci, ki sploh niso več tako poceni, imajo sicer nadvse sodobne motorje in nič bolj ne onesnažujejo kot ostali. Problem onesnaževanja pa ni samo CO2 ampak tudi dušikovi oksidi in saje. Upoštevanje samo CO2 je nepošteno favoriziranje dizlov. Čeprav Ameri ponavadi niso ravno domači z ekologijo pa so glede tega tam bolj dosledni. Zato se tam čez vozi tako malo dizlov, ker enostavno ne pridejo čez njihove eko standarde.

Za te stvari imamo mi norme, imenujeno se EURO norme. Večina ameriških vozil tako ne pride v EU, ker padejo po celi črti pri vseh meritvah. Oz. se ameri znajdejo in potem v svoja vozila vgradijo za EU trg motorje EU proizvajalcev.

EUROnorma upošteva razliko med bencinskimi in diesel motorji, določa pa meje za VSE škodljive emisije v okolje. To velja tako za dušikove okside, žveplo, monoksid, dioksit in tudi delce (diesel)!

Da ni dizlov v ameriki zaradi njihovih zakonov je pa neumnost!
ne-ne-1.gif
Dizlov tam ni ker jih niso potrebovali (poceni nafta, velikoprostorninske bencinske mašine, nobenih ekoliških norm).

V ZDA tudi ni trošarin na goriva, kar pomeni, da za isto ceno kot pri nas dobiš literco goriva, tam dobiš dve literci. Torej že ekonomsko niso bili motivirani k varčnosti glede porabe goriva, oz. so to postali šele za časa rekordnih cen nafte v letih 2007 in 2008.
Modernih dizlov pa tam ni dosti, ker preprosto ni kakovostnega goriva na spregled. Tam dizel še vedno vsebuje 50% dizla, 25% blata in 25% vode.
grin1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Se strinjam glede dizlov, jaz bi diferenciral še glede na DPF. Ampak zakaj se v istem košu nahaja tudi LPG? Je bolj škodljiv kot bencin?

In še ena velika pripomba - zakaj naši kekci vedno tlačijo zadeve v razrede? A res niso sposobni naumit ene enostavne zvezne funkcije oz. formule? Jebemomater, to zna narest vsak malo bolj talentiran osnovnošolec.

In potem za 231g plačaš 2 jurja več kot za 230g. Ista štorija je pri zavarovanju...

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ne vem, če lahko glih tako rečeš. Recimo za primer novi Megane, 1.6 16v 110KM ima 163g/km, 1.5dci 105KM pa 120g/km, kar pomeni, da bo manj obdavčen od bencinarja

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Mutil boš še zmerej lahko...

... ampak kaj več od lastnega veselja od tega ne boš imel
tongue-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
To je smesno!
Dizli so znani da pri enaki moci proizvedejo manj CO2.
Kot drugo jaz nebi v isti kos metal navadnih dizlov in tistih z filtri trdih delcev.