Nov gradbeni zakon

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.574
1.160
113
Na ta način smo pri nas prišparali nekajkrat 20 jurjev. Leta pa tečejo. Vmes smo še varčevali, dokončali z manjšo izposojo pri domačih. Se je pa hiša dobro posušila, potem pa nanjo debela fasada. Je pa s tem novim zakonom cela zmešnjava. V resnici si na vsaki UE vsak delegat tam drugače razlaga pojme. In spremembe se že pripravljajo. Dobro bi bilo, da bi se javil še kdo, ki to ravnokar rešuje, da najdemo poti do rešitve selitvam po 1.6.2018. In samogradnji, ki jo očitno želijo ustaviti.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.641
10.840
113
ja, svezih podatkov nimam, mi smo to lani pomladi rešili na geodetski , brez nekih izjav in nič posebnega. Zdaj pa bodo komplicirali do konca, kolikor znajo, da bodo potem cez par let lahko spet poenostavljali. Tipično.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
Malce bolj aktualen članek na to temo: https://cekin.si/clanek/nepremicnin...rijon-gradbeni-zakon-gradbena-zakonodaja.html

Torej "se da ljudsko zmenit vse", le problem je s HŠ, ki pa niti ni tako mali. Lahko imaš probleme z davkarijo (priznani stroški prevoz na delo), z delodajalcem, upravnimi postopki...

Ma kdo kaj infa glede tega, oz kaj sploh narediti, pustit pač trenuten naslov in računati na to, da bo nov lastnik stanovanja toliko fer in sporočal, če bo prišla kakšna pošta še za nas tja?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Kaj sem ti rekel pred dvema tednoma. ;)

Pusti stari naslov, vso pošto (razen plave kuverte - pa ne one z denarjem) lahko preusmeriš kamorkoli - daš naslov sosednje bajte od tvoje pa A zraven in kaslc in "kartonasto HŠ" na ograjo, pa lokalnega poštarja pocukaš za rokav in mu pojasniš, ali pa se na sedanji pošti zmeniš in ti vse zadržijo tam, ti pa 1X tedensko na obisk.

Seveda če se z novim lastnikom stanovanja ne moreš zmenit.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
PP komot ja in potem preusmeritev "male pošte", še vedno je pa problem plava kuverta, ampak očitno druge ne bo...upam da bo možno čimprej v 2019 narediti fasado, da ne bom rabili še celo poletje bajte sušit

Ideja McGiverja je tudi na mestu, da bi se s sosedom zmenil, ampak glede na to, kako smo reševali elektriko, se bojim da bi tudi to s pošto "padlo v vodo"...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ne rabiš se menit s sosedom! Daš si svoj naslov - Zgornji Dupleck 33A, v glavnem črko zraven k sosedovemu in dogovor s Poštarjem kje najde ta naslov - basta.

Al pa zadrževanje (PP) vse pošte na stari poštni poslovalnici in tvoje dvigovanje. Lepa beseda lepo mesto najde - pojdi se v živo pogovorit in ne sprašuj po mailu ali telefonu!!!

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Kako pa je bilo to včasih rešeno? Se spomnim sošolke iz OŠ. So strarši toliko spravili hišo skupaj, da so se lahko na začetku za silo vselili v ene 2 sobi. Samo naslov so imeli pa Mala vas NH (NH=nova hiša). ne vem, če niso bili vsi kar nekaj let brez prave hišne številke. Dejansko sem ji razglednice pošiljala na Ime priimek, Mala vs NH.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
Včasih se se pač zmenil pa ti je poštar prinesel, pa rešeno. Pa itak je bil en poštar 30 let, vedel vse na pamet :)

Zdaj pa se pač komplicira s plavimi kuvertami, ipd.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Kako pa je bilo to včasih rešeno? Se spomnim sošolke iz OŠ. So strarši toliko spravili hišo skupaj, da so se lahko na začetku za silo vselili v ene 2 sobi. Samo naslov so imeli pa Mala vas NH (NH=nova hiša). ne vem, če niso bili vsi kar nekaj let brez prave hišne številke. Dejansko sem ji razglednice pošiljala na Ime priimek, Mala vs NH.
ahh.. dej no. Včasih včasih. Včasih si lahko sošolko tud nategnu, pa ti ni na domač naslov nobeden poslal slike. Danes je pa drugače. Če preden si ga obrišeš, si lahko že na interneti

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.641
10.840
113
Zagotovo boš imel v nekem trenutku težavo. Verjemi. Tako z novimi ljudmiv prejšnem stanovanju, ker bodo v nei točki enostavno stran metali pošto. Ker jim bo šlo na k.rac. Poštar je vsake 14 dni drugi iz drugih držav, ravno tebe bo iskal po vasi. Pošiljalci plavih kuvert te pa bodo itak pojebali, če ne boš dobil zadev v roke. In potem si tu. To so dejstva. Vprašanje samo kdaj se ti bo to zgodilo.

Pazi to. Še ko imaš vse to urejno, se v prvem letu vse zgoraj naštetno dogaja. Da pravega naslova nimaš, si pa sploh ne znam predstavljat.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ožjih sorodnikov pa noben nima, da bi se prijavil na njihovem naslovu? Meni se zdi precej bolj naravno, kot pa da si prijavljen in prejemaš pošto na naslov že prodanega stanovanja in pričakuješ, da bo kupec stanovanja še skrbel za tvojo pošto. Če sem jaz kupec, takoj zahtevam na UE ukinitev naslova in poizvedbo o dejanskem bivališču.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
Če se prijavim na ožjem naslovu, mi bo delodajalec znižal potne stroške.
Če se moja prijavi na ožjem naslovu bo pa imela kontra probleme, ker bi morala več dobiti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
Mogoče še obstaja opcija da se pač hodi 1x na 14 dni na pošto spraševat "a mate kaj za mene" :)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
Probam tole izkoristit?

Hišno številko določi geodetska uprava na zahtevo vlagatelja ali po uradni dolžnosti. Pri vseh zahtevah za določitev hišne številke, vloženih na geodetski upravi od 1.6.2018 dalje, je za pridobitev hišne številke predviden pogoj uporabno dovoljenje (ali dovoljenje za objekt daljšega obstoja, odločba o legalizaciji oziroma odločba o domnevi izdanega gradbenega in uporabnega dovoljenja po ZGO-1), razen če vlagatelj na vlogi za določitev hišne številke pisno izjavi, da je stavba enostanovanjska in da jo je uporabljal pred 1.6.2018 ali, če je stavba po Uredbi o razvrščanju objektov razvrščena v "nezahtevni objekt".

Pač dam izjavo, da smo hišo uporabljali že prej, verjetno dejanskega stanja nihče ne preverja pa niti ne vem kako bi ga?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.641
10.840
113
Kaj ti bajta že stoji, mislim si že noter in živiš?

al kje je problem. Vseli se ko boš tako daleč,potem pa greš na geodetsko pa rešuješ dalje. Takrat se bodo babe mal čudno gledale med sabo, kak zdaj to, nakonc pa boš dobil to številko in gotovo.Fasado pa itak pozimi ne boš delal, če nočeš da imaš še večje težave.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Probam tole izkoristit?

Hišno številko določi geodetska uprava na zahtevo vlagatelja ali po uradni dolžnosti. Pri vseh zahtevah za določitev hišne številke, vloženih na geodetski upravi od 1.6.2018 dalje, je za pridobitev hišne številke predviden pogoj uporabno dovoljenje (ali dovoljenje za objekt daljšega obstoja, odločba o legalizaciji oziroma odločba o domnevi izdanega gradbenega in uporabnega dovoljenja po ZGO-1), razen če vlagatelj na vlogi za določitev hišne številke pisno izjavi, da je stavba enostanovanjska in da jo je uporabljal pred 1.6.2018 ali, če je stavba po Uredbi o razvrščanju objektov razvrščena v "nezahtevni objekt".

Pač dam izjavo, da smo hišo uporabljali že prej, verjetno dejanskega stanja nihče ne preverja pa niti ne vem kako bi ga?
Pa že živiš notri? Ker bodo iz UE prišli pogledat hišo, preverit če je po načrtih, itd.