Nov dokaz - Slovenci Papki - Tomas Sport

trobla

Pripravnik
28. dec 2014
206
17
18
@hepan

Bravo, zraven tega da o matematiki nimaš pojma si pokazal tudi manjko kulture. Aaa, razen če si s teletom poimenoval samega sebe. V tem primeru pa se ti opravičujem

kaps

Pripravnik
11. jul 2013
92
0
6
mah edina razlaga, ki jo js najdem je konkurenca v nemčiji, pač imajo dosti več izbire itd.
mi pa smo navajeni preplačat za vse, ker nimamo dosti športnih trgovin in raje kupujemo v "priznanih" trgovinah, ker majo kao bolšo robo ipd...ampak to je metanje dreka v oči..v bosni bo vse ceneje, mi pa smo za nemčijo skoraj bosna

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik trobla pravi:
@hepan

Bravo, zraven tega da o matematiki nimaš pojma si pokazal tudi manjko kulture. Aaa, razen če si s teletom poimenoval samega sebe. V tem primeru pa se ti opravičujem

glej ce hoces bit pameten je tvoj problem potem idi racunat vse...jakna je 14€ cenejša v nemčiji, poštnina je tam 10 (9,99)€ pri nas pa cca 5 se pravi, da je na koncu razlika drugačna kot 14 €...ampak ne ti se boš vtikoval v 1€...nisi mogel it mimo te teme kot da smetiš z nerelevantnimi pripombami.kulturo kažem kulture vrednim. Provokativnim debilom, s posti brez vrednosti pa se ne mislim prevec ukvarjat..

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik kaps pravi:
mah edina razlaga, ki jo js najdem je konkurenca v nemčiji, pač imajo dosti več izbire itd.
mi pa smo navajeni preplačat za vse, ker nimamo dosti športnih trgovin in raje kupujemo v "priznanih" trgovinah, ker majo kao bolšo robo ipd...ampak to je metanje dreka v oči..v bosni bo vse ceneje, mi pa smo za nemčijo skoraj bosna

nja na nekaj takega sem tudi sam pomislil :D ampak ostaja še vedno del tega na to da smo pač nekritični kupci, mahjeni na imena trgovin in se zanašamo na to, da te trgovine pa že niso takšne.

trobla

Pripravnik
28. dec 2014
206
17
18
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik trobla pravi:
@hepan

glej ce hoces bit pameten je tvoj problem potem idi racunat vse...jakna je 14€ cenejša v nemčiji, poštnina je tam 10 (9,99)€ pri nas pa cca 5 se pravi, da je na koncu razlika drugačna kot 14 €...ampak ne ti se boš vtikoval v 1€...nisi mogel it mimo te teme kot da smetiš z nerelevantnimi pripombami.kulturo kažem kulture vrednim. Provokativnim debilom, s posti brez vrednosti pa se ne mislim prevec ukvarjat..

In zakaj potem se?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
To si opazil, da je list price enaka v obeh državah?

In da gledaš znižane cene v outletu?

In če pogledam prvo Icepeak jakno, ki mi pride pod miško, jo od Slovenca.
List price pa je še vedno v obeh primerih enak.

ne ce hoces met velikost S

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Trgovci imajo v DE višje plače - neto in bruto, torej je abs.strošek večji, Razlika v DDVju ne vpliva bistveno na končno ceno. TAKo da, spet BS.

Kruto dejstvo je, da je v Nemčiji kupna moč, tako na oko, vsaj kakih 40% višja, kot v Sloveniji.

In kruto dejstvo je, da Nemci že več kot 30 let (najbrž pa več), ko pride nova roba/nova kolekcija, znižajo ceno oblačil in še česa NAJMANJ 50%, praviloma pa več: 70, ali 80%.

Tako da se jaz, ko vidim v SLOVENSKIH izložbah napis: Božično znižanje 10%, ognem taki izložbi v velikem loku.

Celo, če piše, da je znižanje 20% ali 30%, grem mimo in se sladko nasmehnem ob misli, da bom tisto robo, ali pa podobno, z malo truda zelo verjetno dobil za 50% cene.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.079
11.185
113
jaz se nasmehnem tudi, ko piše zdaj popularnih -70%
wink-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.079
11.185
113
aja to še, tole s kupno močjo je malo bosa, nemec zaradi večje kupne moči ne bo kupil 5 avtov ampak še vedno bo enega, vejretno pač malo dražjega.. Apri stvarh kjer ni dodatne opreme pa ni logike. Gre enostavno za lupanje oziroma bolje če preberemo, da je pri nas za 2 mio raje enostavno preveč trgovcev in trgovin in se vsak hoče po svoje znajdet. Raja, ki je še v osnovi vedno zaplankana, pa to podpira.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
sej že skoz ponavljam, da bi mi sam preproodajal pa maržo jemal. Zato pa je tako. Tekstilne tovarne (ki niti ena ni bila slaba za svoje čase) smo pa raje spravili v stečaj. Da ne govorimo o vseh drugih prizvodnih storitvah

ampak tukaj gre za isto trgovino ki preprodaja tako v nemčiji kot tudi v Sloveniji, samo slovenskim papakom zaračunava višjo maržo...
Ja, sej se strinjam.
V OK sem pa videl trgovino Gorenje, kjer je bil pralni stroj cenejši, kot pri nas enak. Pa naša firma.
bonk.gif

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Nemcev je 70 miljonov....nas slabih 2 mil.
Dobavitelju smo totalno nezanimivi in tega se treba zavedat....

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Gorenje v tujini spada v low cost...a bos konkuriral miele in boshu??
Zalostno da pri nas ni udarni artikel...

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.254
3.702
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
ista trgovina ok? ISTA

Kaj ima to veze?
Misiš, da imajo Mercator(Tuš, Spar...) v čisto vsaki trgovini v Sloveniji za ISTI artikel enake cene??
Bi jih po tvojem morali imeti?
bonk.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Nemcev je 70 miljonov....nas slabih 2 mil.
Dobavitelju smo totalno nezanimivi in tega se treba zavedat....

dobavitelj je slovenec mdragan...proizvajalec pa finski

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Se pravi SLO firma prodaja na nemškem trgu ceneje kot pri nas (glede na to, da je telefonska številka +386 1 422 80 34).

"Die meisten Artikel aus dem Online-Shop Tomassport.de kann man auch in Tomas sport Filialen in Slowenien erhalten. Einige Artikel sind aber exklusiv nur im Online-Shop Tomassport.de zu bekommen."

Torej naročiš in v primeru da je tvoj naslov slovenski plačaš višjo ceno, če gre preko meje, plačaš nižjo ceno.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Se pravi SLO firma prodaja na nemškem trgu ceneje kot pri nas (glede na to, da je telefonska številka +386 1 422 80 34).

"Die meisten Artikel aus dem Online-Shop Tomassport.de kann man auch in Tomas sport Filialen in Slowenien erhalten. Einige Artikel sind aber exklusiv nur im Online-Shop Tomassport.de zu bekommen."

Torej naročiš in v primeru da je tvoj naslov slovenski plačaš višjo ceno, če gre preko meje, plačaš nižjo ceno.

točno tak..ker moreš bit registriran te ob registraciji/prijavi in naslovu v slo, preusmeri na slovensko stran in slovensko ceno...če bi iz DE naročil v avstrijo na šentilj bi plačal manj kot pa iz SLO... Seveda gre za slovensko firmo tomas sport, ki ima blagovno znamko superge.si

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
opaa... sem pred leti kupoval v Avstriji neki izdelek. cena cca 200€. Pri nas je bila cca240€. Potem sem hotel naročiti preko spleta in ker nisem znal v nemščini naročiti, mi je pomagal kolega in je napisal kot da on naročuje in nemški naslov. (skladišče je menda v Nemčiji).
Cena 102€!!!!!!!!!!!
Zakaj tolko znižanje še danes ne vem. (me niti ne zanima
evil.gif
)

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
To si opazil, da je list price enaka v obeh državah?

In da gledaš znižane cene v outletu?

In če pogledam prvo Icepeak jakno, ki mi pride pod miško, jo od Slovenca.
List price pa je še vedno v obeh primerih enak.

Evo, case closed.
Isto kot Ikea. Nekatere stavri so cenejše v ITA, druge v AUT (skoraj vse pa so še cenejše na Poljskem). Število prebivalcev nima tukaj nič s tem, zgolj konkurenca, kupna moč in nacionalne šoping navade.
In nenazadnje, kot je že nekdo dejal, naši izdelki so v tujini cenejši kot pri nas - zato, ker na našem trgu proizvajalci izkoriščajo našo šoping mentaliteto - slovensko je zihr boljše kvalitete kot uvoženo, v tujini pa nižajo cene, ker sicer ne bi prodali nič.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja, se strinjam. Eni pa ne dojamejo, in mislijo da bi vse mogl dobit po najnižji možni ceni. Sami naj se pobrigajo, da jo najdejo in naj tam kupijo. Vsak proba s svojo ceno. Če gre, gre, če ne pa spusti... Tko trgovci živijo že od takrat ko so menjali 1 žakl krompirja za 1/4 pujsa.

In pol se počutijo še užaljene, ker so našli nekoga, k prodaja dražje, kot so si oni zamislili. k da jih kdo sili k nakupu.

in ne vem zakaj smo potem Slovenci papki? Trgovci so papki, ne pa Slovenci.