Nov dokaz - Slovenci Papki - Tomas Sport

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.608
3.974
113
en prodajalec, ki uvaža robo in ravni tako prodaja 5-25€ dražje kot v tujini... pravi: če se ti izplača za tak drobiž razlike it v Nemčijo... kar pejt. Jaz trdim, da se ti ne in tako postavljam cene.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.079
11.185
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
transportni stroški, višja ( nekonkurenčna ) cena dela , višji davek itd itd

Jakna mora tudi v Nemčijo priti od nekod. Trgovci imajo v DE višje plače - neto in bruto, torej je abs.strošek večji, Razlika v DDVju ne vpliva bistveno na končno ceno. TAKo da, spet BS.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.718
9.930
113
40
MB
pomoje majo logistiko kar iz ene lokacije ...

je pa možno da je pač kaka posebna akcija za ta artikel na nemški strani (je pa malo verjetno)
smile-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.101
113
Kaki papki so šele Nemci, ki plačujejo pri registraciji dodatne dajatve, če njihovo vozilo ne dosega zadnje EURO norme.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
to kar sem napisal je standardni odgovor naših meneđerjev

pravi razlog je seveda drugje.
-naši nimajo direktnega dostopa do uvoznika
- ne uvažajo sami
- premale količine
itd
to pravim iz kušenj. sem si sam že marsikaj nabavil nekaj po nižji ceni kot pa je naš prodajalec dobil pri posredniku v tujini

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.479
449
83
To si opazil, da je list price enaka v obeh državah?

In da gledaš znižane cene v outletu?

In če pogledam prvo Icepeak jakno, ki mi pride pod miško, jo od Slovenca.
List price pa je še vedno v obeh primerih enak.

kaps

Pripravnik
11. jul 2013
92
0
6
res si slep odpiralec teme, ena je znižana več kot druga...tu je bolj vprašanje zakaj imajo nemci večji popust od nas, ko pa smo mi revčki proti njim

guardy

Guru
3. avg 2007
8.520
1.111
113
Obišči stran
Če še ni noben porajtal gre za isto firmo, Tomas Sport2 d.o.o.. Mogoče bi blo fajn kar na njih poslati povpraševanje.... Tudi pošiljajo verjetno kar od nas...

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.254
3.702
113
...kzs
Sposoben prodajalec nastavi prodajno ceno na takšen nivo, kot jo je zadostno število njegovih kupcev pripravljeno plačati, da se mu račun izide na najboljši možen nači - da mu največ ostene (če je "dobiček" v tej zavoženi državi že nezaželjena beseda).

Kaj njega briga koliko isti artikel stane v Nemčiji ali Tunguziji??
Zakaj ne greš protesirat pred vlado, zakaj je pri nas enak diesel, kot v Nemčiji, 20% draži. Da razlike v ceni goriva do "bratske Venezuele" plohne omenjam.

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
KSZ.

tipišno za alter noben ne preštudira niti ne pogleda pa že komentira... Gre za isto trgovino ISTO!! TOMAS SPORT v obeh primerih, tako da odpadejo argumenti, večji nabavni stroški, stroški transporta ipd, ker zadeva gre verjetno iz istega skladišča.

@ kaps jasno mi je da je ena vec znižana kot druga ni mi pa jasno zakaj ist trgovina, ki ponuja isto stvar na trgu z večjo kupno močjo stvari ceneje kot v revni državi... ISTA trgovina

Cena delavca je v Nemčiji višja, višja je najmenina in ostali stroški a jakna je pri njih cenješa...Torej če ima kdo kakšno PAMETNO razlago razen to da se pač da slovenca lepo nasrat, potem prosim na plano z njo.

v slovenijo ne moreš nročit iz nemčije, ker te takoj vrže na slovensko stran, ko vpišeš slovenski naslov.

Jaz tako ali tako vem kaj bom naredil, naročil na šentilj poštno ležeče, šel gor tankat sproti pa bom prevzel še jakno :D...tako da se mi bo splačalo

Torej ima kdo kakšno Boljšo razlago zakaj razlika v cenah? BOm mogoče tudi na tomas sport poklical, samo tam bodo itaq rekli je kak je ce ti kaj ne pase pa idi drugam...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
sej že skoz ponavljam, da bi mi sam preproodajal pa maržo jemal. Zato pa je tako. Tekstilne tovarne (ki niti ena ni bila slaba za svoje čase) smo pa raje spravili v stečaj. Da ne govorimo o vseh drugih prizvodnih storitvah

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
sej že skoz ponavljam, da bi mi sam preproodajal pa maržo jemal. Zato pa je tako. Tekstilne tovarne (ki niti ena ni bila slaba za svoje čase) smo pa raje spravili v stečaj. Da ne govorimo o vseh drugih prizvodnih storitvah

ampak tukaj gre za isto trgovino ki preprodaja tako v nemčiji kot tudi v Sloveniji, samo slovenskim papakom zaračunava višjo maržo...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
...kzs
Sposoben prodajalec nastavi prodajno ceno na takšen nivo, kot jo je zadostno število njegovih kupcev pripravljeno plačati, da se mu račun izide na najboljši možen nači - da mu največ ostene (če je "dobiček" v tej zavoženi državi že nezaželjena beseda).

Kaj njega briga koliko isti artikel stane v Nemčiji ali Tunguziji??
Zakaj ne greš protesirat pred vlado, zakaj je pri nas enak diesel, kot v Nemčiji, 20% draži. Da razlike v ceni goriva do "bratske Venezuele" plohne omenjam.

ista trgovina ok? ISTA