Nov digitalni ponudnik re:do

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tezko recem... Pri re:do vse deluje ... pri HoT recimo ne delujejo MMSi... Edino za tujino ne vem ... to je se treba probat... ce tam delujejo MMSi in Personal HotSpot ... Pa edini od teh treh je, ki ima eSIM ... in kjer vse lahko uredis v nekaj minutah brez obiska kaksne poslovalnice (ce seveda imas telefon, ki podpira eSIM) .. Je pa od teh treh najdrazji ...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.285
4.109
113

Evo za tujino, ki ni EU pa vam priporočam

Hey, have you tried an eSIM? Get US$3 off your first eSIM data pack from Airalo. Use code DAVID4634 when you sign up or apply it at checkout. https://ref.airalo.com/E4SY

V Švici sedaj koristim 1GB za 4,5 usd.
Hotspot na Samsung S22+ dela.

Moj stari telefon pa je dobil Mobitel Simko in piči Vowifi.

Škoda samo, da ne gre narediti vowifi na istem telefonu preko date na eSIM oziroma Sim 2.

www.airalo.com

Aja če greste preko mojega linka, dobite 3 usd dobropisa.

Neki mobitel back up Call gre vzpostaviti ampak samo na domačem omrežju kjer ima volte.

To bi bila pika na I če bo komu uspelo.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
Tezko recem... Pri re:do vse deluje ... pri HoT recimo ne delujejo MMSi... Edino za tujino ne vem ... to je se treba probat... ce tam delujejo MMSi in Personal HotSpot ... Pa edini od teh treh je, ki ima eSIM ... in kjer vse lahko uredis v nekaj minutah brez obiska kaksne poslovalnice (ce seveda imas telefon, ki podpira eSIM) .. Je pa od teh treh najdrazji ...
A pri HoTu dela hotspot v tujini?
Tehnično pa najbrž ni kakšnih razlik - vsi imajo verjetno na voljo enake kapacitete na baznih postajah, ali pa so kakšne "diskriminacije" in se ob zasedenosti daje prednost komu?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.850
682
113
A pri HoTu dela hotspot v tujini?
Tehnično pa najbrž ni kakšnih razlik - vsi imajo verjetno na voljo enake kapacitete na baznih postajah, ali pa so kakšne "diskriminacije" in se ob zasedenosti daje prednost komu?
A1 ima prednost pred ostalimi. Kako pa se ostali med seboj rangirajo pa pitaj boga :)

Če bi moral ugibati bi rekel da je HoT na zadnjem mestu ker pač ni del A1 grupe.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
Za MMS mi po domače dol visi (sprejem menda dela, če sem prav nekje videl), hotspot na iPhone je pa lahko občasen dealbreaker. Samo potem po tej logiki ne dela pri nobenem ponudniku, ki uporablja A1 omrežje?

A Bob je potem tudi "storitev" od A1, kot re:do?

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Eno vprašanje glede te brezplačne trimesečne naročnine. A se le ta lahko sešteva? Npr. ti uporabiš kodo od nekoga drugega in dobiš tri mesece. Potem nekdo drug uporabi tvojo kodo in dobiš dodatne 3 mesece. Če ja, koliko tvojih kod je “veljavnih”?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Eno vprašanje glede te brezplačne trimesečne naročnine. A se le ta lahko sešteva? Npr. ti uporabiš kodo od nekoga drugega in dobiš tri mesece. Potem nekdo drug uporabi tvojo kodo in dobiš dodatne 3 mesece. Če ja, koliko tvojih kod je “veljavnih”?

Kode so za brezplacno enomesecno narocnino in ne za trimesecno… Izjema je ena promocijska koda, ki krozi okoli (FEJMICI)… ampak nimnijno, da se deluje ;)

Kodo, ki jo dobis od nekoga (recimo mojo: DDNM7), pa lahko uveljavis samo enkrat… ko si enkrat narocnik, pa tudi sam dobis kodo, ki jo lahko delis dalje. Nekje sem prebral, da lahko mesecno trije uporabijo tvojo kodo…

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
A uporablja morda kdo re:do samo za hot spot?
Trenutno za internet uporabljamo wifi router s Hot paketom za 15 EUR, ki vključuje 300 GB. To nam zadostuje, vendar malo bremzamo video vsebine (gledanje na nižji ločljivosti).
Razmišljam, da bi šel na re:do, cena je ista, pa še znotraj EUja lahko 14GB porabimo, kar občasno pride prav. Predvsem bi pa lahko kvaliteto gledanja video vsebin malo dvignili.
So kakšni hakelci v tej uporabi?
Kot sem do sedaj testiral na mojih lokaciji re:do deluje ok, hitrost zadovoljiva, res pa sem do sedaj testiral le preko telefona in deljenja povezave.

andraz201

Pripravnik
12. okt 2022
52
12
8
rekli so da ne
čene ma pa telemach še vedno net2go sim+100gb prednaloženo v akciji za 2€ (brat dobil celo 200 kao poletna akcija sredi zime :p) nabaviš jih po 5-10 in menjaš ko zmanjka :)

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
rekli so da ne
čene ma pa telemach še vedno net2go sim+100gb prednaloženo v akciji za 2€ (brat dobil celo 200 kao poletna akcija sredi zime :p) nabaviš jih po 5-10 in menjaš ko zmanjka :)
Huh, ne da se mi s tem igrat. Pa tudi ravno ekološko ni.
Kot mi je znano, ne dovolijo uporabe samo za hotspot.
Zanimivo, to pa je dealbreaker potem. Do sedaj sem sicer spravil dol nekje 150GB, pa mislim da 1 klic opravil. Zaenkrat še ni bilo blokade.