Res? Spet nekaj na pamet, ne? Jaz imam BOB že kar nekaj let, pa nisem opazil nobenih težav. Tako, da ne nekaj na pamet.Klasika za SiMobil/A1/BOB/re:do/...
Res? Spet nekaj na pamet, ne? Jaz imam BOB že kar nekaj let, pa nisem opazil nobenih težav. Tako, da ne nekaj na pamet.Klasika za SiMobil/A1/BOB/re:do/...
Mislim da je bolj letelo na prodajne napake.Res? Spet nekaj na pamet, ne? Jaz imam BOB že kar nekaj let, pa nisem opazil nobenih težav. Tako, da ne nekaj na pamet.
Res me veseli, bom javil šefekom, da je nekdo zadovoljen.Res? Spet nekaj na pamet, ne? Jaz imam BOB že kar nekaj let, pa nisem opazil nobenih težav. Tako, da ne nekaj na pamet.
Huh?V 3699 še nisem imel niti 1x nobenih težav, da bi moral kogarkoli klicat. Tako, da jaz ne vem kje vi jemljete statistiko.
Teh kod ni možno uporabiti, ker v aplikaciji za vse kode napiše, da so neveljavne...Koda 5DA4P je še na voljo
Do kamer lahko v večini primerov dostopaš tudi če nimaš direktne povezave. Drugače pa mislim da imajo pri nas kar vsi operaterji na mobilnem internetu carrier-grade NAT, torej brez direktnega dostopa.Ali so odprte hitrosti in IP-ji na ven, da bi lahko uporabljal za domač internet in dostopal do kamer?
Telekom odvisno od paketa. Imam telekom sedaj. Prejšnji paket sem moral doplačat fiksni ip, sedaj drugi paket ne rabim doplačat je že po defaultu. Ampak take stvari vedo samo v tehnični pomoči - pa še to verjetno ne vsak zaposlen.Do kamer lahko v večini primerov dostopaš tudi če nimaš direktne povezave. Drugače pa mislim da imajo pri nas kar vsi operaterji na mobilnem internetu carrier-grade NAT, torej brez direktnega dostopa.
če je letelo name, nisem škrtica. Samo nimam druge opcije... poraba mi pa še ni šla čez 500GB/mesec. Zna pa pridet do 400 v zimskih mesecih.Noben ne bo šel rizkirat svoj omejen ipv4 naslovni prostor za par škrtic, ki nabijajo promet.
To zdaj malo mešaš hruška in jabolka. Fiksni IP nima veze z dostopom do kamer, do njih lahko brez težav dostopaš tudi če imaš dinamičnega. Težava je le ko imaš carrier-grade NAT, kjer več uporabnikov visi na enakem IP-ju in bi rabil port-forwarding ali uPNP - česar pa mislim da noben ne omogoča, iz očitnih razlogov.Telekom odvisno od paketa. Imam telekom sedaj. Prejšnji paket sem moral doplačat fiksni ip, sedaj drugi paket ne rabim doplačat je že po defaultu. Ampak take stvari vedo samo v tehnični pomoči - pa še to verjetno ne vsak zaposlen.
V tem paketu lahko naročiš Javni statični IP pri Telekomu Slovenije.Za fiksni IP na mobilnem omrežju pa še nisem slišal, verjetno je doable samo v primeru zaklepanja na oddajnik. Kakor hitro pa ti preklapljaš med oddajniki pa že imaš problem kako v realtime updatati route do tebe. Za dovolj denarja pa na firmo ti bodo že zrihtali svoj private network in BGP, ampak za navadnega fizičarja pa lahko rečem da je to misija nemogoče.
Kolikor mi je znano praktično vsi taveliki (A1, Telekom, Telemach, T-2) tudi na mobilnem ponujajo fiksni IP proti plačilu (nazadnje ko sem gledal 2-5?€), traffic flow AFAIK ni nič drugačen kot pri dinamičnem (ne rabiš BGPja do userja za ta namen). Pri nizkocenovcih pa dostirkat te opcije ni. Po defaultu si pa itak povsod za CG-NATom.Za fiksni IP na mobilnem omrežju pa še nisem slišal, verjetno je doable samo v primeru zaklepanja na oddajnik. Kakor hitro pa ti preklapljaš med oddajniki pa že imaš problem kako v realtime updatati route do tebe. Za dovolj denarja pa na firmo ti bodo že zrihtali svoj private network in BGP, ampak za navadnega fizičarja pa lahko rečem da je to misija nemogoče.
a tale redo dela v domačem LTE routerju?
eSIM, polna hitrost, 5G, čist neomejeno, več količin v EU gostovanju, vse v aplikaciji, več številk znotri enga računa da urejaš.... Je neki stvari, če ti to neki pomen. Če ne, pač ni zatePa bi kdo napisal, zakaj bi človek pravzaprav šel na to? Recimo da vam je težko dati 15-17-19-21eur na mesec za telefonsko naročnino, ampak vseeno mi ni jasno, kaj je tukaj tako dobrega proti recimo hotu in bobu???
Jernej