Norvežani so obdavčili vse avte, tudi EV-je, glede na težo in EV-je tudi glede na vrednost vozila.Mene zanima kje je dajatev na EVje? A niso rekli, da bodo tudi EVje obdavčili?
Ah ja, ko sem bil njegovih let, sem bil tudi sam slinast ob takih avtih. Pa sem si motor privoscil namesto zverine na 4 kolesih .Samo da soseda bolj olupijo, pa je svet lepši.
Oni so itak zadnja leta prodali največji tezni delez EV v EU prodali.Norvežani so obdavčili vse avte, tudi EV-je, glede na težo in EV-je tudi glede na vrednost vozila.
Pa ne zaradi moderne tehnologije ampak predpisov. Z veseljem bi bli na večPrivošči kaj? Zastarelo tehnologijo? F1 je na 1.6 motorjih npr.
Kšna bogatija???V cem je problem? Bogatija se naj plača.
P.s.
Tudi moj je podvržen konkretni podražitvi
To bi moralo itak biti že v osnovi tak.Kšna bogatija???
Vsi 1.9 in 2.0 tdiji se podražijo.....
Se pravi če plačaš lahko onesnažuješ?Saj je nafta cetrtino drazja od bencina
Imaš kakšne dejanske objektivne podatke o tem ali je to po občutku?p.s. pogovarjamo se o "predelanih" odstranjenih (EGR, DPF itd), ki jih je velika večina po naših cestah.
Glede na to, da ljudje živijo od teh storitev pol ni to samo en na mesec.Imaš kakšne dejanske objektivne podatke o tem ali je to po občutku?
Če DPF opravlja svojo nalogo ni črnega dima.Kako pa veš kakšna je količina dima, da veš da je odstranjen DPF? Sebe ne vidim v rit, tako da ne vem kakšnen je OK... Občasno vidim kakšen velik črn oblak... Ampak ali je to starost, ali brez DPF-ja.....
Malo preberi, kaj sem napisal. In sicer, da JAZ vidim morda enega na mesec, da pokadi, ne da se en na mesec naredi.Glede na to, da ljudje živijo od teh storitev pol ni to samo en na mesec.
In ja, ko rečeš človeku, ki vozi ulaufano premijo, da bo popravilo nekajkratnik 100€ ali pa štirimestno število je v glavnem rešeno z blindiranjem in izbrisom te komponente, če je to opcija.
Evo, odličen prispevek.Če se zazna nek kriminal, je pač potrebno vzpostaviti sistem, da se to odkrije. Logika, da je treba neko dajatev povečati, ker nekateri odstranijo sisteme za čiščenje izpuha, je enaka logiki, da bi kar vsem, ki so nek dan vozili po cesti poslal kazen za prehitro vožnjo. Nekdo je hitrost gotovo prekoračil.
Davki so zato, da država nabere denar za delovanje. Nimajo nobene veze z okoljem, smiselnostjo in nikoli niso imeli ... Obdavči se praviloma tisto, kar je najbolj enostavno pobrati in od tistih, ki ti najtežje pobegnejo. Denimo RTV davek kar na električni priključek. Tako je že več stoletij in tako bo še kar nekaj časa.
Tvoj prispevek je žal kar celoten spam. Sem ti stisnil like, da boš srečen in mislil, da si nekaj modrega napisal.Evo, odličen prispevek.
Zakaj nisi po prvem stavku končal zapisa?
Ker vse ostalo je čisti spam in nepotrebni balast.
Spodaj pa se pofočkajo tisti, ki so videli v prispevku samo RTV davek.