Nov avto

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik mihagr pravi:
@Utiševalec
To kar sem napisal je moje mnenje! Drugače pa:
1. napisal si podobno kot jaz v drugem vrstnem redu
2. Meni ni težko dati 120€ za servis, marsikomu ki kupi 6-7 let starega BMW pa je težko potem VZDRŽEVATI avto in jamrajo koliko so drage zimske gume
3. kar se tiče opreme, morda je klišejsko ampak je tudi resnično in na koncu mi prosim pokaži polota s takšno opremo kot npr. Fiesta iz tistega linka, ki ga dobiš za manj kot 12000€ z avtomatskim menjalnikom. Pa na wikipedii si oglej kakšna je sploh razlika med različnimi avtomatskimi menjalniki (recimo med VW DSG in Ford PowerShift) potem pa komentiraj!

Vsak ima svoje mnenje in ne vidim razloga zakaj se takoj spotikaš ob mojega. Jaz nimam Fieste in tudi nobenega trgovca z avti ne poznam, nasvet za deklico ki kupuje nov avto ni slab in tudi Fiesta sama ni slab avto.
Vidim da voziš Passata, tudi za mene je pravi avto nemški avto.

Meni je osnova oprema za danasnji čas ESP in VSAJ 4 airbagi ... to fiesta nima serijsko pri začetnih kompletih opreme. O kvaliteti in dizajnu notranjosti sploh nočem komentirat!
evil.gif
O menjalnikih pa kdaj drugic, powershifta [ki je res emnjalnik z dvojno sklopko] ni (še) v Fiesti, gre kar za pocasen in zanič (robotiziran?) menjalnik.

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Zakaj bi pa moral biti ravno dvosklopkovni menjalnik? Sploh dsg se meni ne zdi najbolj udoben, čeprav je hiter.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Zakaj bi pa moral biti ravno dvosklopkovni menjalnik? Sploh dsg se meni ne zdi najbolj udoben, čeprav je hiter.

Govorim za razred majhnih vozil .. če ti pa paše pospeševati 15 sekund in imeti porabo 10 litrov je pa to dobra izbira. DSG je odličen nadomestek za ročni menjalnik, ostalo je pa samo približek za stare ate in mamce, ki ne morejo več nadzirati 3h pedalov.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik mihagr pravi:
Ti voziš avto iz enega drugega cenovnega razreda, jaz tudi še!

Opisana Fiesta pa ima: Varnost: - 5 x Airbag
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3301344&show=1

Citat:

Popust 2900 EUR že v ceni in velja v primeru financiranja Ford Credit

Pri Polotu tudi dobiš nekaj popusta, pri 12k vrednosti bi rekel da okoli 1k EUR oz. nekaj dodatne opreme ... s financiranjem Porsche C&L pa verjetno dobiš vsaj približno iste pogoje kot za fiesto. Torej na linku je avto, ki je po ceniku 15k EUR .. kakšnega Polota dobiš za ta denar? 1.2 TSI z veliko opreme in DSGjem .. če že hočemo avtomata!
grims-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik mihagr pravi:
Ali si lahko predstavljaš, da boš tudi ti enkrat star in nebogljen in ne boš mogel nadzirati 3pedalov?

Ko bom, bodo tudi vozila napredovala in se bodo sama vozila po cesti!
aplauz.gif

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
693
65
28
Ljubljana
Jaz osebno imam Kio ProCeed 1.4 80kw City, avto je bil kupljen februarja za ceno 12.600€. Avto ima sedaj že 19.500km (terensko delo in zaradi tega dosti km) in do sedaj ni bilo še nobenih drugih problemov razen prvega servisa ki je stal 119€ (kar mislim da ni veliko). Poraba kki jo ima je trenutno 7 litrčkov da pa se pelajti še z kakšne pol litrčka manj. Tako da jaz bi vzel Kio (pa še lepa je...) in ima dosti dod. opreme od 6xAB, klima, 16" lita platišča, bluetooth, elektrika šipe, centralno. Je pa res da drugih iz predhodnega seznama ne poznam iz svojih izkušenj....

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Jurja popusta pri Polotu? Popusta ni (skoraj) nič, kaj šele jurja..... če ne vzameš avta iz zaloge je čakalna doba nekje 4 mesece trenutno, ne rabijo dajat popusta. Brat je naročil Polota, 15k €, isti motor, higline oprema, DSG pa lahko v tej ceni samo sanjaš.

Fiesta je fajn avto, ampak da ima v osnovni opremi samo 2 balona in ABS glede varnosti...... to pa je polom.

sloth481

Pripravnik
9. jul 2010
49
0
6
Še en glas za polota. Ga ima znanec in je z njim zelo zadovoljen. Ostalih avtomobilov tega cenovnega razreda pa žal ne poznam preveč..

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
He, he - celo malenkost boljše kot pri nas. Na 17,5k je bilo 4,5% popusta. Avto po naročilu, dobavni rok skoraj štiri mesece. Tepihi so pa pri highline opremi celo že vključeni.
hysterical-1.gif

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Da daš 15 k za Polota? Vsaka čast
bonk.gif

Za ta denar dobiš že avto..... (Auris, Focus, Megane...)