nov avto za 8888 eur?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
glede na to da gre za vozilo iz vw/audi hleva se mi zdi cena zeloooo ugodna. avto ima klimo, 5 vrat, bela barva je takoalitako IN, ... kaj si lahko se zelimo vec
cheer.gif
edino kar me malo moti je 1.2 mlincek. koliko je porabe na takem avtu s tem motorjem z 60konjici? ima kdo kaj takega doma?

se link ..... recimo tale ...... http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2571216&show=

komentarji?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
doma imamo podobni razred avto C3 kar se tiče okretnosti po mestu samo
zmaga.gif
tut na dolge proge ni slab je pa kar malo požrešen! Kar se tiče te škode po moje to ni slab avto, je pa res da ga še nisem vozil. Kar se tiče porabe 1.4 C3 ima po mestu cca 7,8 po BC ju na dolgo pot (relacija SG - LJ) cca 7,4 po bc ju!

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Placa noter precej, lega odlicna, materiali noter dobri, kvalitetno skup sestavljeno, 4 leta garancije, ce se ne motim, motor pozresen in zanic (se pa vrti kot Ferarri
grin1.gif
). Ce bos delal malo km bo ok. Vsekakor je pa vredna tega denarja. Za ta denar si recimo dobil staro Fiesto, pa ni primerjave. Je pa zato precej oskubljena. Pa pri obliki moraš morda malce zamižati.
Sicer pa, poleg obvezno paše še klobuk.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Motor je čisto dovolj močan za normalno vožnjo (niti približno pa ni za divjanje).Poraba pa tam nekje do7l odvisno od načina vožnje.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.579
9.810
113
40
MB
o tem motorju sem že dostikrat pisal, da ni vreden pol kozarca tople vode .. :p me je pa še nekaj razpizdlo totalno pri tem avtu, in namreč vedno ampak vedno ko sem se vsedo not, sem z koleno butno v tisti vogal armaturke :p

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Placa noter precej, lega odlicna, materiali noter dobri, kvalitetno skup sestavljeno, 4 leta garancije, ce se ne motim, motor pozresen in zanic (se pa vrti kot Ferarri
grin1.gif
). Ce bos delal malo km bo ok. Vsekakor je pa vredna tega denarja. Za ta denar si recimo dobil staro Fiesto, pa ni primerjave. Je pa zato precej oskubljena. Pa pri obliki moraš morda malce zamižati.
Sicer pa, poleg obvezno paše še klobuk.
evil.gif

Sicer res, da sem naredil samo kakšnih 10km s tem avtom (ko smo nadomestnga dobil) ampak to z dobrimi materjali, odlično lego in kvalitetno izdelavo pa lahko zanikam. Materjali so bolj kot ne kurčevi... prestavna ročica je še v mojem 10 let starem jajčku na otip bolj kvalitetna. Izdelava notranjosti je tud bolj boga. Sedeži so kot bi na klopci sedel, s kolenom se skos butaš ob rob armaturke. Pa občutek sem imel, da se zadeva nenormalno nagiba v ovinkih. Glede na to, da sem naredil samo 10km, dopuščam možnost, da dobre lastnosti s časom odkriješ. Uglavnm mene je avto precej negativno presenetu, če ga recimo primerjam s peugotom 206. Če bi se že odločal za Fabio bi verjetno raje rabljen prejšni model uzel.

Nazadnje urejeno:

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Kaj to imajo zdaj recesijsko akcijo? Sicer pa meni zelo všečen avto, trendy oblika, malo vleče na Swifta/Minija. Oprema odlična za to ceno. Go for it!

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
glede na to da gre za vozilo iz vw/audi hleva se mi zdi cena zeloooo ugodna. avto ima klimo, 5 vrat, bela barva je takoalitako IN, ... kaj si lahko se zelimo vec
cheer.gif
edino kar me malo moti je 1.2 mlincek. koliko je porabe na takem avtu s tem motorjem z 60konjici? ima kdo kaj takega doma?

se link ..... recimo tale ...... http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2571216&show=

komentarji?

Dej slabega jurja več in dobiš avto, pa še metalik farbo.
smile-1.gif

http://www.toyotaadria.com/si/ugodna_vozila/yaris.html

Ogo

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Kaj to imajo zdaj recesijsko akcijo?

Samo cene so imel prenapihnjene.... pa še bodo padale. Baje, da se tudi Clio III za tak dnar. Se mi zdi da dobiš več.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Se strinjam, če je le 800€ več v denarnici. V pomoč odločitvi bo tudi cena x let starega Yarisa vs Fabie.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne vem kako se odreže ta motor, ampak sem imel 1.2 motor enkrat in nikoli več (razen kakih novih turbo naspidiranih variant). AC lahko pozabiš (če več kot 120 ne zmore v hrib zame to ni avto), poraba pa gre v nebo zaradi priganjanja v visoke obrate.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
1.0 mlinček je šele biser
evil.gif

(sicer 1.2 še nisem vozil tako da ne morem primerjat, toyotinega 1.0 pa kar precej).

ampka OK....na vzpetinah more pač motor piskat (od vrtljajev)...klanci pa...hm
grin1.gif
(pa vseeno prideš čez).

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
se da 1.2 bencin kantice čisto normalno vozit. Res niso za divjanje po ac, pa prehitevanja na knap, imajo zato druge prednosti. Res pa je da tega vw ne poznam. treba pač probat, eni 1.4 motorji so recimo leni da bi ga v dravo poknil, spet drugje so 1.1 prave rakete.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Vozil sem fabio z 1.6 motorjem in sport opremo. Takšna fabia je sicer precej draga, ampak ni slaba zadevca. Oprema, sedeži in počutje so tam tam z mojim cliotom (ni ravno najslabši, kar se je od cliota dalo dobit), se pa materialom in podvozju pozna nekaj let manj v pozitivnem smislu. Se mi pa takšna fabia ne zdi vredna 5 jurjev več od cliota. 1.6 16v motor je žejen in glasen ko hudič, performanse pa tam nekje z renaultovim 1.2 16v. Me je kar strah slabših motorjev.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
1.0 mlinček je šele biser
evil.gif

(sicer 1.2 še nisem vozil tako da ne morem primerjat, toyotinega 1.0 pa kar precej).

ampka OK....na vzpetinah more pač motor piskat (od vrtljajev)...klanci pa...hm
grin1.gif
(pa vseeno prideš čez).

Ja je biser.
wink-1.gif

Ta motor je bil nekoč motor leta v segmentu malih mlinčkov po izboru samih konstruktorjev avtomobilskih motorjev. Ima malenkost manj kot liter, 68 konjičev (8 več kot Fabia), VVTi sistem, kar pomeni dokaj velik navor pri nizkih vrtljajih ter večjo moč, saj ga ne bo razfukalo, ko ga zavtiš v višje. Torej je po mojem precej boljša izbira od tistega v Fabii.
Seveda, pa ga ne gre primerjati z 7.2 literskimi V8 motorji.
evil.gif

Evo, sem našel še web referenco:
International Engine of the Year 1999: Toyota Yaris 1-liter
http://www.ukipme.com/engineoftheyear/previous04.html

Ogo

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
veš kako je....za običjano potrebo je bolj važno kako se je proizvajalec potrudil razporediti navor. Nič ne koristi če ima nek mlinček (bilo kateri) veliko konj (in maks. navor) na rdečem polju, če pri nizkih vrtjajih (med 1.500 in 3.000 ni nič od njega).

Se mnogo lepše pelje z nekom, ki ima krivuljo navora pomaknjeno k nižjim vrtaljajem (torej maksimalen navor čim niže), mup a seveda na ta račun zmanjka navora (ter poseldično moči) v visokih vrtljajih.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Ne vem sicer kaj si ti vozil, ampak nisem edini, kateri se je strinjal, da so materiali in sestava kvalitetni, ZA TA RAZRED SEVEDA. Ravno tako lega. Skoraj dohaja po agilnosti Fiesto, katera se mi zdi, da je dobra referenca za to.
Je pa res, da sem jaz imel 1.4 Elegance (skoraj full option) stvarco.
Kar sem zgoraj pozabil omenit je glasnost motorja. Tako pri 1.4 kot 1.2. Ampak se enkrat: 1.2 se bo premikal, to je pa to. S hitrostjo poraba nenormalno naraste, navor svoh, ga moras vrtet. V glavnem je vredno 900 EUR dragega doplacila za 1.4.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
je fajn ja 1.0 od jarisa samo po mestu. prestave ima ze tako kratke, da se po ac kaj vec od 110kmh ne mores voziti, na ljubelj pa v drugi prestavi komaj prileze, manjka reduktor
smile-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
ksz..

Sam, šaltkeber je grd ko svina! Volan je pa tudi grd, k se prou pozna odtenek plastike, pod katero je Airbag..Drugače pa, kdor ima kej za rečt proti 1.2 mlinčkov, da nimajo navora ter pospeška, mu dam za test vožno, pa bo pol povedu..

P206 1.4 (ob pogoju, da ga vozi mama in ne mlad pubec) ni šans, da me prehiti
zmaga.gif
..
končna hitrost 164 (gps) pa tudi pove dovolj
wink-1.gif
. Poraba je 7-7,5l..