Avto do 1500 eur - za nekaj let ?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
Kakšno leto nazaj je menjal izpušni kolektor (sem mu ga še jaz pomagal iskati), približno eno leto nazaj je tudi imel veliki servis + zamenjane ventile in brušeno glavo, ker je odletela jermenica zobatega jermena (napaka v materialu).
Jermenica glavne gredi ni napaka v materialu ampak očitno še ena stvar, ki jo lahko dodamo na spisek "potrebno preveriti" pri sicer dobrem agregatu. Tudi meni jo je odneslo, k sreči brez dodatnih stroškov - ampak se zgodi, in po besedah mehanikov ne ravno redko. Se pravi to ne spada v kategorijo "napaka v materialu". Sem pa res imel že blizu 300k km. In to je stvar, ki naj bi jo mehanik pri servisu preveril, ampak večini to predstavlja deveto brigo.

Kljub vsemu velja zgoraj napisano - v osnovi je to dober nakup.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
mazda premancy je bila dolga leta v statistiki med najmanj pokvarljivimi,..
glasujem zanjo,..
b

imamo pri hiši eno (l. 2001) in druga kot olja in bencina še ni videla. Je pa res, da je hiba rjavenje blatnikov, ampak to se da za mali denar uredit. Je pa to avto, v katerega lahko naložiš še pa še, pa še vedno ostane prostor za še
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.678
6.711
113
pri taščici
Da ti ne bo žal v ponedeljek, ker ga ne bo več.
V tem primeru tudi jaz za laguno izmed tvojih linkov čeprav nisem reno fen. Ima pa solidne reference, potrditev tudi na alterju ki sicer ni nujno verodostojen, ampak....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.678
6.711
113
pri taščici
Edino komentar na ogrevano garažo. To je za avto prej minus kot plus, vsaj kar se rjavenja tiče. Preverjeno izkušnje na dveh avtih ki sta bili desetletje v ogrevani garaži. Dobro je da je pod streho, ogrevana pa bolje da ne.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Kva pa kaj takega?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8081160&show=1&avto=

Jaz tudi iščem nekaj dobrega za okoli jurja. Se teli boxerji dobro obnesejo?

Takale impreza je kr fajn avtoček. Okol motorja te nima kaj dosti skrbet, če je bil avto redno servisiran. Zime so ti v veselje...
Minusi so,da tale letnik (oz tele limuzine) niso imele air bagov, rada se pojavi rja okrog pragov oz zadnjih blatnikov, pa kar se porabe tiče, boš težko pršu pod 8l/100km (da se, sam vseen
smile-1.gif
).

Tko,da če najdeš lepo ohranjeno je kar dober nakup.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Ojej, sploh nisem opazil glede airbagov. To mi pa ni najbolj všeč. Do katerega letnika pa je tako?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Pa bos zamenjal airbage na laguni in ostalih avtomobilih, ki po 10 letih niso vec funkcionalni oz. se lahko kaj ponesreci. Odprtje sredi lezerne voznje ali neodprtje pri trku?

corsol

Guru
11. mar 2010
3.006
976
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Pa bos zamenjal airbage na laguni in ostalih avtomobilih, ki po 10 letih niso vec funkcionalni oz. se lahko kaj ponesreci. Odprtje sredi lezerne voznje ali neodprtje pri trku?

za koliko avtov si že sišal , da si jim je to naredilo samo od sebe
V kolikor bi se to dogajalo bi v navodilih za avto tudi poglavje : rok trajanja.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:

V kolikor bi se to dogajalo bi v navodilih za avto tudi poglavje : rok trajanja.

Za nobenega, ker je "odprtje sredi ležerne vožnje" bedarija prve klase.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:

Točno to je tudi dejansko napisano v navodilih za uporabo avtomobila - po 10ih letih na servisu preverite delovanje AB in jih po potrebi menjajte. Ne vem ali je to napisano za vse znamkle in modele ampak jaz sem to videl v že kar nekaj servisnih knjigicah oz. v navodilih za uporabo zraven.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Ojej, sploh nisem opazil glede airbagov. To mi pa ni najbolj všeč. Do katerega letnika pa je tako?

Kukr js vem, je takrat naš uvoznik dobu pošiljko limuzin, ki so ble vse brez airbagov. Med tem, ko karavani jih imajo načeloma vsi, tudi tega letnika.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
To je ista fora kot tista da avto lahko porabi do litra in pol olja na 1kkm.

Fora? Iz tega jaz povzamem, da po desetih letih dejansko lahko air bagi nehajo brezhibno delovati in je preventiven pregled priporočljiv. To še ne pomeni, da se tako napako ignorira zgolj zato, ker v navodilih piše, da se to pa pač lahko zgodi.... kaj vam ni jasno.

drugače pa avtorju teme - avto za jurja pa pol , čimcenejše vzdrževanje pa da dela vsaj ene 3 leta? Honda Civic 99-01 letnik
zmaga.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
aha, spet alter pametnjakovic. No jaz poznam enega osebno! [cenzura] si pameten, a si s ketno privezan ponoci, da te ne ukradejo.
bonk.gif

Nazadnje uredil moderator:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kao nek serviser pa mu razen lagune ne znas nic priporocati, niti utemeljiti zakaj laguna, niti kaksnega drugega modela! isti kot novinarji kao najboljse slo revije za avtomobile pa ima 90% srednjo ekonomsko solo.
hysterical-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sodelovec jo je fasal na gorenjski AC v fris med vožnjo....in ja...bila je ležerna, ker vozi ko stardec.
smirk-1.gif

Avto Kangoo....kake 2005? Lahko pa vprašam če ne bi verjel.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Nisem rekel, da ne verjamem. Beri v kontekstu. Airbag se je lahko sprožil zaradi kakšne napake na napeljavi oziroma v krmilniku (manj verjetno).

Nikakor pa se ni sprožil od starosti.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Ahm...a ni tako, da če po 10ih letih lažje pride do napake/okvare, zaradi katere se potem zadeva sproži brez razloga ali pa se ne sproži v primeru nesreče, je to potem dejansko razlog za dogodek starost oz. dotrajanost?

Tvoja razlaga je pa primerljiva s požarom - hiša zagori zaradi prestare preperele napeljave, tvoj povzetek pa bi bil, da je hiša zagorela zaradi kratkega stika v napeljavi in ne zato, ker je napeljava stara. Res je zagorela zaradi kratkega stika ampak, če bi bila napeljava nova, do tega nebi prišlo. Enako je z AirBagi.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik bolfenk pravi:
Kaj pa kaj v tej smeri (ceno se da spustit) http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7980621&show=1&avto=Toyota%20Corolla

Drugače pa glej še kakšne Mazde 323, 626, Xedos 6 ali 9, tudi Nissan Almera in Primera.

Saj nimam nič proti eksotom ampak ko kupuješ star avto je najboljše kupiti takega, kjer dobiš veliko rezervnih delov. Pri laguni to ni problem pri japoncih pa bog pomagaj, če se kaj pokvari sploh pri kakem subaruju, ki sta bila registrirana v najboljših časih 2 ali pa trije.