Avto za cca. 20k euro

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Kaj bi se dalo dobrega dobit za 20k € +/- 1k?

- Če se le da, naj bo zadeva nova
- dnevno se dela 150km (80% AC)
- avto se kupuje za nekje 8-10 let.
- dizel?

Pol pa neki TAZGA
wink-1.gif

testnega z 46000km pa res ne mislim kupovat.
smirk-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik hooger pravi:glede družine nisem tipični Slovenec, ki 5 mesecev pred rojstvom prvega otroka kupuje Zafiro, Alhambro itd... Če so nas starši prežveli v yugotih, katrcah itd.... bomo pa tudi mi naše v golfih, leonih itd...
zmaga.gif
Pohvalno.
Ampak kljub temu svetujem pogled razred više in sicer iz enega samega razloga. Varnost. Slovenceljni se žal radi kurčijo in z avtom razreda Golf boš imel 100% več izsiljevanje kot v avtu razreda Passat. Žal. Ti pravim to iz lastnih izkušenj. Ista vožnja, ista trasa, isti čas v avtih med katerima sta 2 razreda in ne moreš verjet, kaj kur.čev folk dela, ko sem bil v manjšem. Ko sem bil v večjem nobenih ''težav''.
Pa še to: za 150 km/h po AC rabiš še xenonke. To večini (NE PA VSEM) Slovenceljnem zaenkrat še jasno pravi, da naj ostane (oz. se spoka) na voznem pasu in naj ne skače na prehitevalca.
Recimo, da dobiš Superba s xenonkami (verjetno karavana ne rabiš, kar pomeni -1000 EUR (ali kaj takega)) si kar zmagal. Preverjena tehnika, dobro ceno držijo, ogromen avto in pa predvsem masiven prednji konec, kar pomeni, da boš mirno kruzal in ne reševal male pimpeke od Slovenceljnev. Pa vzdrževanje je tudi precej poceni pri teh Škodičkah. Je pa res, da je Superb od zadaj za bruhat grd, ampak boš že preživel
grin1.gif
.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik hooger pravi:glede družine nisem tipični Slovenec, ki 5 mesecev pred rojstvom prvega otroka kupuje Zafiro, Alhambro itd... Če so nas starši prežveli v yugotih, katrcah itd.... bomo pa tudi mi naše v golfih, leonih itd...
zmaga.gif
Pohvalno.
Ampak kljub temu svetujem pogled razred više in sicer iz enega samega razloga. Varnost. Slovenceljni se žal radi kurčijo in z avtom razreda Golf boš imel 100% več izsiljevanje kot v avtu razreda Passat. Žal. Ti pravim to iz lastnih izkušenj. Ista vožnja, ista trasa, isti čas v avtih med katerima sta 2 razreda in ne moreš verjet, kaj kur.čev folk dela, ko sem bil v manjšem. Ko sem bil v večjem nobenih ''težav''.
Pa še to: za 150 km/h po AC rabiš še xenonke. To večini (NE PA VSEM) Slovenceljnem zaenkrat še jasno pravi, da naj ostane (oz. se spoka) na voznem pasu in naj ne skače na prehitevalca.
Recimo, da dobiš Superba s xenonkami (verjetno karavana ne rabiš, kar pomeni -1000 EUR (ali kaj takega)) si kar zmagal. Preverjena tehnika, dobro ceno držijo, ogromen avto in pa predvsem masiven prednji konec, kar pomeni, da boš mirno kruzal in ne reševal male pimpeke od Slovenceljnev. Pa vzdrževanje je tudi precej poceni pri teh Škodičkah. Je pa res, da je Superb od zadaj za bruhat grd, ampak boš že preživel
grin1.gif
.
Amen.
467716-post_slo.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
. Je pa res, da je Superb od zadaj za bruhat grd, ampak boš že preživel
grin1.gif
.

Točno tako, karavan je res lep, limuzina pa za pokozlat...
crazy1.gif
Verjemi, po enem mesecu ti bo čisto vseeno za to.
nahrung002.gif

Glede Superba zgolj še ena pripomba. Avto je bomba za kruzanje po AC, če si pa rad privoščiš kakšno stiskanje po ovinkastih cestah pa zadeva ni prava. 1,7 tone se pač pozna. Ne, da je slab, ampak čutiš težo in ni ''atlet''. Lahko sicer doplačaš za športno podvzozje, kar bi pomenilo boljšo lego po ovinkih, ampak to prinese tudi manj udobja. Žal.
Pa Elegance ima že 17 col feltne in širše gume, kar bi se moralo že lepo poznat pri legi in odzivnosti.
V glavnem, Super je prava zadeva. Ni pobral zastonj ogromnega števila nagrad, v UK se mi zdi, da je bil izglasovan za najboljši avto ali nekaj takega. Pa notranjost in kvaliteta izdelave je kar prava. Sploh pa, če primerjaš Golf ali pa Superb za isto ceno... Sam bi izbral Golfa zgolj v primeru, da bi se jajčkal po mestu, vse ostalo ni šans. Golfa lahko skoraj pospraviš v prtljažnik od Superba.
grin1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Golfa lahko skoraj pospraviš v prtljažnik od Superba.
grin1.gif
Če podreš zadnje zice gre Golf komot not
tongue-1.gif

Superb je res ogromen avto, i like
smile-1.gif
Jup. Edino na živce ti gre tisto dvojno odpiranje prtljažnika. Totalna neumnost, 5 vrat bi bilo čisto dovolj. Da ne govorim, da moraš potem vsakič čakat po 2 sekundi, da se tisti sistem zaklene na 5 vrat
stupid-1.gif
. Mah... Ko bi vsaj naredili, da lahko preklapljaš med ''default'' nastavitvijo tistega sistema.