Priporočam nekaj višjega... ker tudi če sta sedaj še fit, to ne pomeni da bosta tudi čez pet let....
Ker že ravno omenjate merivo in tudi midva voziva merivo:
naj bosta pozorna na preglednost v levih ovinkih. Dvojni sprednji stebriček je kar opasno širok, sploh če si višje rasti.(te dvojne stebričke ima kar večina enoprostorcev)
Sem bil sam opozorjen pred nakupom. Pa me na "testnih" vožnjah ni motilo, sedaj (po 30kkm) pa sem se že nekajkrat zalotil da sem kakšno stvar malo pozno videl, ali da moram ovinke prav "posebno" sekat.
Še ena zadeva ki lahko moti: Pasovi na zadnjih sedežih so precej "nizko" in če se zadaj vozi odrasla oseba jo zna pas nekoliko bolj pri vratu držat kot čez ramo. Vsaj moja tako pravi, odkar se "mora" zadaj voziti. Je pa to bolje za vnučke (kar pišeš da jih bodo vozili.)
Sicer pa drug zamer proti njej zaenkrat nimam.
Plusi pa so: ravno dvojno dno prtljažnika, sedeži zložljivi tako in drugače (moj je še sprednji preklopljiv), kot že rečeno nekoliko višje sedenje (vendar ne kot pri suvih kjer rabiš stopnico da prideš do sedeža), precej prostora za zadnjimi sedeži (glede na dolžino avta, tudi odrasla oseba čisto kulturno sedi)
Če jima je meriva premajhna (čeprav prostora je približno toliko v njej kot v astri) potem pa kakšna XP če nista obremenjena s starimi modeli avtov (kar meriva in XP definitvno sta).