nov avto za 12 -14.000 ?

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Za penzionisticen par,
peljat motike na vrt, v soboto v LeClerka, poleti do Poreca in stirikrat na leto cez Ljubelj v Celovec?
(stiri vrata dobrodosla zaradi vnuckov enkrat na mesec)

Ali ima kdo kake hude akcije?

P

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
berlingo ali kaj podobnega, se visje se sedi tako, da samo presede zadnjico na sedez in ni treba telovaditi. boljsa preglednost, ipd..

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
kija cid

grin1.gif
a lahko en topic brez kije ced ostane

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Opel Meriva - sedi se visoko, udobno.

Bencinski motor 1,6 z 105 KM ima povprečno porabo med 7 in 8 l/100km - cena je pa tam približno 12 500 eur.
Če seveda ne delata veliko kilometrov. Recimo da se nekje do 20 000 km / letno splača bencinar, ker dizelska izvedba je kar dražja.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
kia ceed - dobra oprema, povsem spodoben avto, sedem let garancije ... če najdeš kakšno akcijo, nezahteven človek (mislim takšnega, ki se ne vozi vsak dan po dve uri) bo zagotovo zadovoljen. Mislim, da prihaja novi model (ali pa je že prišel).

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
in kaj kii ceed manjka. Sedaj je prišla nova cw z veliko obreme, malce facelifta za od 12.600 € naprej.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
V astri se sedi nižje kot pa v Merivi.
Naj se vsede v Merivo ali pa recimo Modusa, da vidi kako se sedi, vstopa in izstopa.
Pa bo dal za avto manj kot 14 tisočakov.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Kaj pa mogoče C3 Picasso?

Zdaj ob 90-i obletnici Citroena imajo belo v akciji za 14780€. Sedi se višje, lepo se pelje, preglednost dobra, nazaj je lahko parkirat saj je zadaj raven prtljažnik. Oprema najboljša + steklena streha. (lahko opazujejo vnuki zvezde zvečer med vožnjo :))
761831-c3picasso.jpg

Priponke

• 761831-c3picasso.jpg
    761831-c3picasso.jpg
    101 KB · Ogledi: 117

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
še en glas za berlinga.

Berlingo je tudi super, prostoren velik ... samo mislim da bi za penzioniste bolj primerno kaj manjšega ... (predvidevam, ne vem v kakšni vozniški formi so :)) Ta novi Berlingo je kar velik avto.

Akcijski je sedaj nekaj čez 15 tisoč ... je pa dobro opremljen, s parkirno pomočjo in "panoramsko streho" oz. veliko predali na stropu, v mes pa so okna da se vidi nebo ... Drugače se začne cena osnovnega bencinca z osnovno opremo pri 12.710€.
761852-berlingo.jpg

Priponke

• 761852-berlingo.jpg
    761852-berlingo.jpg
    83,4 KB · Ogledi: 114

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik krava pravi:
kia ceed - dobra oprema, povsem spodoben avto, sedem let garancije ... če najdeš kakšno akcijo, nezahteven človek (mislim takšnega, ki se ne vozi vsak dan po dve uri) bo zagotovo zadovoljen. Mislim, da prihaja novi model (ali pa je že prišel).

zakaj mečeš ven to 7 letno garancijo? a veš kaj to sploh pomeni? a si naredil matematiko s to garancijo?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.699
6.719
113
pri taščici
Priporočam nekaj višjega... ker tudi če sta sedaj še fit, to ne pomeni da bosta tudi čez pet let....

Ker že ravno omenjate merivo in tudi midva voziva merivo:
naj bosta pozorna na preglednost v levih ovinkih. Dvojni sprednji stebriček je kar opasno širok, sploh če si višje rasti.(te dvojne stebričke ima kar večina enoprostorcev)
Sem bil sam opozorjen pred nakupom. Pa me na "testnih" vožnjah ni motilo, sedaj (po 30kkm) pa sem se že nekajkrat zalotil da sem kakšno stvar malo pozno videl, ali da moram ovinke prav "posebno" sekat.
Še ena zadeva ki lahko moti: Pasovi na zadnjih sedežih so precej "nizko" in če se zadaj vozi odrasla oseba jo zna pas nekoliko bolj pri vratu držat kot čez ramo. Vsaj moja tako pravi, odkar se "mora" zadaj voziti. Je pa to bolje za vnučke (kar pišeš da jih bodo vozili.)
Sicer pa drug zamer proti njej zaenkrat nimam.
Plusi pa so: ravno dvojno dno prtljažnika, sedeži zložljivi tako in drugače (moj je še sprednji preklopljiv), kot že rečeno nekoliko višje sedenje (vendar ne kot pri suvih kjer rabiš stopnico da prideš do sedeža), precej prostora za zadnjimi sedeži (glede na dolžino avta, tudi odrasla oseba čisto kulturno sedi)
Če jima je meriva premajhna (čeprav prostora je približno toliko v njej kot v astri) potem pa kakšna XP če nista obremenjena s starimi modeli avtov (kar meriva in XP definitvno sta).