nov avto za 12 -14.000 ?

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Tista cena je za ceed 1.4 LX Open (http://www.kia.si/pricelist/?model=216), 1.6 se začne pri 12.000eur

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Mislim, da priše z odebeljeno rdečo barvo, da je so servisi pri Kii najdražji. In tudi tabela, ki si jo podal to potrjuje.

Ne vleči se ven. Napisal si tole:
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Ravno zadnjič sem bral v reviji moje finance, primerjavo med astro, novim golvom, novim meganom in kio ceed. In po mislim da treh letih (al petih) kakorkoli, je bilo največ stroški ravno s kio ceed. In to zaradi dragih servisov..uradnih seveda.
Po tej tabeli, kakršnakoli že je, je s Kio najmanj stroškov, res pa je, da ima najdražje servise.

@ostali: nisem sestavljal tabele, nič nimam ne z revijo, ne s Kio, samo tabelo sem prepisal iz revije, zato da sem pojasnil zgornje (ne)namerno zavajanje. Za (ne)pravilnost podatkov se obrnite na revijo Moje finance.

PS: tabela naj bi veljala za tri leta in 60.000 km

Nazadnje urejeno:

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Jao no, oladi. Lej, men dol visi, kateri avto je tam najbolj konkurenčen. Napisal sem to kar sem prebral..In z odebeljeno si poudaril moj tekst "In to zaradi dragih uradni servisov...uradni seveda". Mislim, da je jasno da je največ stroškov potemtakem zaradi uradnih servisov?? Over & Out...

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Opel Meriva - sedi se visoko, udobno.

Bencinski motor 1,6 z 105 KM ima povprečno porabo med 7 in 8 l/100km - cena je pa tam približno 12 500 eur.
Če seveda ne delata veliko kilometrov. Recimo da se nekje do 20 000 km / letno splača bencinar, ker dizelska izvedba je kar dražja.

Ne priporočam.Jo imamo doma , pa sta sklopka in gas obup.Tak hudo nežni sta oz. mehki, da je speljevanje brez cukanja skoraj nemogoče. Pa dobro, to se še da preživet (na krajše ture, ker na daljše začne noga trpet, ker jo moram na silo držat od gasa bek, da ne držim polni gas. LOOOL ), ampak pol je še tu izredno slaba preglednost v ovinkih skozi trikotni stekli levo in desno...
crazy1.gif

Morem pa pohvalit opremo, bremze, izgled notranjosti in prostoren prtlažnik.

Sniper

Fizikalc
24. jul 2007
169
34
28
Sodeč po teh podatkih torej golfu najbolj pade cena. Pa tako na veliko razlagajo kako vw drži ceno.
hysterical-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
upam, da kdo zarad 4 cuka razlike ne kup kio namest golfa?

in kako hudica je picaso lahko skor 20k v bencin izvedbi..pa sej to je guzenje brez primere.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik softi pravi:

Seveda kupi, tisti ki dnarja nima. Enim se vam 4 jurje zdi blazno malo denarja ja. Za to razliko si naslednjih 10 let zraven kie vsak teden kupiš še gajbo piva.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik softi pravi:
in kako hudica je picaso lahko skor 20k v bencin izvedbi..pa sej to je guzenje brez primere.

Zato ker je takšna citroenova politika. Da prideš v salon in si navdušen nad popustom.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

Seveda kupi, tisti ki dnarja nima. Enim se vam 4 jurje zdi blazno malo denarja ja. Za to razliko si naslednjih 10 let zraven kie vsak teden kupiš še gajbo piva.

al pa ker nekateri vejo da golf niti približno ni vreden kot ima ceno,ali panekateri tiste 4k€ zabijejo za kako potovanje,za nakup plazme,domačega kina....

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok

skozi pivo res denar dobro naložiš
ampak šalo na stran. k prodajaš se razlika manjša. k se voziš varneje, sklepam, tudi. pač to je cena.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Zakaj se pa po tvojem z golfom tako zelo varneje voziš? Ne da imam kaj proti golfu, ker mi je čisto fajn avto, ampak svojega denarja pa res ni vreden. Sam raje vtaknem dnar v naumnosti, ki mi drugače polepšajo življenje.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ok

skozi pivo res denar dobro naložiš
ampak šalo na stran. k prodajaš se razlika manjša. k se voziš varneje, sklepam, tudi. pač to je cena.

kaj bo golf imel 6 zvezdic da bo varnejši od avta ki ima 5 zvezdic.če je to cena in če tako razmišljaš
uf-1.gif

pri golfu je edino to da ima neko ime skozi zgodovino in dokaj preverjeno kvaliteto pa čeprav vemo da danes golf nima več veliko skupnega z golfom izpred let.vglavnem še vedno je isto čeprav je slabši je boljši.podobno kot pri hondi čeprav je počasnejša je hitrejša.sicer pa med najcenješim ceedom in najcenejšim golfom je razlike 7,5k€.

ontopic:

dober nakup je trenutno focus.kolega nabavil karavana tdci 1.8 z kar bogato opremo za 15300€

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
men osebno golf ni všeč in ga ne bi vozil..sam je lažje prodat, vzdrževat, bolj je zanesljiv, varen, preverjen..več jih ukradejo.
za 12 do 14k bi jaz kupil malo rabljen avto, ne te avtomobilčke.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
men je 6ka všeč.je predraga za ta denar bi posegel razred višje.
še zdej mi ni jasno kako je bolj varen od avta z 5imi zvezdicami.a si ti hondu mel včasih al kaj.dej mi to mal razlož

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik shift pravi:
pri golfu je edino to da ima neko ime skozi zgodovino in dokaj preverjeno kvaliteto pa čeprav vemo da danes golf nima več veliko skupnega z golfom izpred let.vglavnem še vedno je isto čeprav je slabši je boljši
Nisem nek ljubitelj golfa (pač avto kot avto), ampak sem že iz več strani slišal, da je zadeva v aktualni izvedbi resnično kvalitetna.

Citat:
Uporabnik shift pravi:
sicer pa med najcenješim ceedom in najcenejšim golfom je razlike 7,5k€.
Umm, a ne štarta ceed pri 11-12k? Vsaj plakati pravijo tako? Golfa pa si dobil od 18k dalje z 1.8 turbo mašino in highline opremo, pa to pomojem ni ravno osnovni model?

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
ceed štarta z 9.990€ golf trendline 1.4tsi štarta z 17.400 cenejši je le 1.6 trendline z 16.600€
sej pravim meni je 6ka všečen avto tudi kar se gelde vožnje tiče.samo kot sem rekel če moram 20k € dat za spodoben motor in opremo raje posežem po enem razredu višje