Notranja vrata ali pohištvo po naročilu?

Ali ste zadovoljni, kar ponujajo LIP, Jelovica, Liko.. ali želite nekaj več?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Glede na to, da se ogromno pasem po forumu, ga bom izkoristil za manjšo raziskavo, ki jo potrebujem zase, Vi pa upam, da mi boste pomagali.
smile-1.gif

Zadeva je naslednja. Zanima me kaj vam je bolj pomembno oziroma kako se odločite, ko opremljate svojo hišo ali stanovanje.
Ali ste zadovoljni z vrati, ki jih ponuja npr. Lip, Jelovica ali Liko, ali greste do kvalitetnega mizarja ali prodajalca italijanskih vrat in zanje odštejete nekaj več in dobite tisto kar si želite?

In ali ste pri nakupu pohištva zadovoljni z izbiro, ki vam jo ponuja npr Lesnina ( Alples, Svea ....) ali zopet raje greste k mizarju oziroma specializiranemu prodajalcu vrhunskega pohištva?

In pa še zadnje vprašanje: S čim ste imeli več težav, da ste dobili to kar ste želeli? Z vrati ali pohištvom?

Pa še nekaj anketic
smile-1.gif
:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Zase lahko povem.....glede vrat: najprej sva štaratala s klasičnimi ponudniki, potem pa bolj kot gledaš bolj spoznavaš da je na koncu pravi drek, če daš nekaj zraven (ali pa tudi ne) pa naročiš zadevo (vrata v dotičnem primeru) taka kot se šika....pa si potem vedno ko jih vidiš zadovoljen z izborom. Na koncu pa še, ko malo pregledaš cene ugotoviš, da stvar ni prišla nič dražje.

Pa še tako...te zadeve so najbolj vidne stvari v stanovanju..torej na vratih, talnih oblogah in pohištvu res ni za šparat.

Primer najine izbire:

2ff-PICT74.jpg

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
ker je zadeva toliko dražja (pribl. 50 % gelde na kompl. ceno vrat) da se enostavno ne splača, pa še sam ne vidim neke hude prednosti v tem.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Do nedavnega sploh nisem vedela da obstajajo tudi taki panti
redface-1.gif
, pa tudi če bi verjetno temu ne bi posvečala velike pozornosti, ker kot je rekel že Vincent je to nepotreben dodaten strošek. K izgledu pa ne pripomore kaj bistveno.

Za svojo hišo sem vrata že kupila in sicer pri Liko Vrhnika. Imeli so močno znižanje in sem izkoristila priložnost. Ko sem sanjala o vratih sem imela v mislih nekaj v temno rjavi barvi in s kakšno okrasno letvico, podobno tem vratom.

lina_oreh.jpg

a sem na koncu kupila taka, ki so čisto nasprotje od prvotne ideje

vrata-2.jpg

Štoke mi bo naredil lokalni majst. Z ostalim pohištvom oz. nabavo še nimam izkušenj, bom pa nekaj zagotovo dala delat po naročilu (kuhinja).

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
ker je zadeva toliko dražja (pribl. 50 % gelde na kompl. ceno vrat) da se enostavno ne splača, pa še sam ne vidim neke hude prednosti v tem.

confused-1.gif
50% - kdo ti je pa to rekel? Razlika bi morala bit največ 80 eur, pa še to je zelo veliko. Če se ne motim so panti dražji za kakih 40 eur. Za naredit so pa v bistvu še lažje, razen pri montaži, kjer je potrebno biti zelo natančen. Se pa strinjam, da če bi bile 50% dražje, da se ne izplača.

lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
ma ravno razmišljam....cenovno so naju prišla vrata (vrata + štoki + kljuke + vgradnja) prišle nekje 420 EUR po kosu. Za skrite pante pa mislim da je rekel (zdaj nisem siguren)...ali 130 EUR ali 200 EUR po kosu. Tako da...sva enostavno rekla ne.

Karantanka...ma tudi midva sva šla v lov z mislijo na bukova vrata, pa noter kakšen vzorec....prišla pa domov s prečno postavljenim beljenim hrastom
grin1.gif
. Včasih je treba poslušat tudi takega, ki ima več pojma od tebe na določenem področju - predvsem pa je pripravljen svetovati.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Hvala za tale info o skritih pantih. Moram reči, da si me kar presenetil, da so takšne razlike. Sem mislil, da imajo bistveno manjše.

Drugače sta se pa dobro odločila. Meni so tudi takšne mnogo bolje všeč kot bukove.

lp

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Mene je predvsem prepričala cene saj sva za 13 kril odštela samo 500 €. Nadrsala sem se samo toliko ker smo vzeli eno krilo napačno (namesto levega desno), pa sranje je ker se jih ne da več zamenjati saj je bila to samo neka kratkotrajna linija za ameriški trg. Je pa hecno, ker v vseh ameriških filmih zdaj vidim sama taka vrata, pri nas jih pa ni za dobiti.
grin1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Pri Alplesu je pa s popusti bolj žalostno. Glede na to, da so zaposleni hodili v torkih v Mercator po pohištvo ko je bilo 10% popusta, ti pove vse.

lp

Potocnik

Zelenc'
30. jan 2010
3
0
1
Pri nas smo se odločili za nakup vrat pri mizarstvu oblak boštjan. Cenovno se mi zdijo OK. Vrata so kvalitetno narejena. Predhodno nam je res mojstrsko svetoval in naredil brezplačni ogled in izmero. Skrita nasadila pri njih stanejo 100 eur doplačila. Velika prednost njihove izdelave je masivni podboj.

Ker smo zadovlnji smo se odločili podati dober glas.
aplauz.gif

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Ker je ravno debata o skritih pantih, obstajajo tudi za okna, kakšen primer takšnih oken?

Edit: vidim, da je stara debata, pa vendarle...

Nazadnje urejeno:

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Hvala za namig, tam sem našel primer in potem po njihovem poimenovanju "skrito okovje" še pri drugih ponudnikih.

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Midva sva kuhinjo, stopnišče in vrata dala izdelat pri Mizarstvu Lebar iz Turnišča. Zelo zadovoljna z izdelavo, načinom obravnavanja - skratka OK.

rh87

Zelenc'
4. feb 2010
3
0
1
Zdravo.

Da ne bom odpiral nove teme, bom kar tu vprašal:) Pri Lip Bled sem našel čisto navadna bela vrata za okoli 75evrov na kos, podboji stanejo še dodatnih 75 evrov tako da to pride okoli 150evrov na kos. seveda je točna cena odvisna od od točnih mer odprtine...ampak tako približno. Se vam zdi to ugodno? Rekli so tudi da za predhodno izmero in montažo zaračunajo 50 evrov na kos. Ali je to "fer" cena al kr nateg? skupaj to pride potem okoli 200evrov na vrata, imam jih 4, torej okoli 800 evrov vse skupaj. strošek je zame sicer sprejemljiv ampak, če se da bi ga vseeno znižal;)

Hvala