Note 7

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Je med zadnjimi.
smile-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
No ja video je "zanimiv". Tip je pokazal, da če narediš kratek stik s kovino in povzročiš iskro se litij vžge...
grin1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Pa Adria je prepovedala Note 7 nositi na letalo oz. mora biti le ta popolnoma ugasnjen.
redface-1.gif

Zanimivo, da ne delajo panike za kung fu izdelke
rolleyes-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Kung fu baterije za Note7 so v redu, serjejo Korejske.
Drži. sedaj bomo dobili kung fu baterijo podjetja ATL, le to pa je v lasti Japoncev > TDK. Tisti "starejši" še pomnijo TDK kasete. Še dobro, da takrat ni bilo interneta in forumov, ker bi drugače potekala "vojna" med TDK/Maxell/BASF/ etc. uporabniki
smile-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Hja to se strinjam, vendar je pa konkreten udarec za Samsung, ker se prah kar ne poleže in ne poleže. Ravno dobra reklama res ni, da se dan za dnem pojavljajo novice, kje vse je prepoved uporaba teh aparatov in podobno.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Se strinjam.
Smola, da ga niso poimenovali Note 6, ker potem bi lahko tega z novo baterijo poimenovali Note7 in bi bil problem rešen.
grin1.gif

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Samsung je kar pošteno zafrknil. Če so se že odločili menjati vse telefone, bi to moralo biti nedvoumno in HITRO. Vse njihove prodajalce in operaterje bi morali takoj obvestiti, da naj sprejemajo Note7 nazaj, sami naredijo prenos podatkov na S7 edge, ki bi ga lastniki dobili v zameno (noben drug telefon kot ta, če nočeš stranki sporočiti, da ti je čisto vseeno ali je pljunila 850 eur za nov telefon in ji porineš v roke nekaj majhnega), izključiti iz uporabe VSE Note7 na svetu in s tem preprečiti nadaljne težave in HITRO rešiti napako, ter začeti delati nove telefone, ki bi morali biti že na policah.

Tako pa je eno samo čakanje, še vedno se bere o kakem novo zagorelemu, večina sploh še ni vrnila telefona nazaj (očitno je hudo dober telefon, če ga kar uporabljaš kljub možnosti, da ti zagori
grims-1.gif
), skratka ena zmeda. Nobenih pametnih informacij kdaj bo sploh naprodaj sedaj, ali so že rešili problem, itd. Kot je pohvalno, da so se odločili za tako drastično potezo, vse skupaj zgleda, da ni bilo premišljeno in ni nobenega plana v firmi, kako postopat v takih primerih, kako obveščat prodajalce, kako komunicirat s kupci. Ne dvomim pa, da jih bo to stalo toliko, da bodo nove telefone testirali bolje in več.

Kar me skrbi je, da se nekaj govori še dodatni programski opremi, ki naj bi skrbela za polnenje baterije oz. naj ne bi dovolila več kot 60% polnenja, sedaj pa ne vem ali kapacitete ali hitrosti. Oboje je pa hudo slabo, če je res.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Čakanje niti ne bo tako dolgo, manj kot mesec, če se bo menjava res začela naslednji teden. Saj v enem tednu pa jih tudi ne morejo narediti 2 mio, kolikor je bilo prodanih.

Osebno mislim, da niti ni take panike za Samsung, celo zelo dobro je odreagiral. Sam sem dobil tri obvestila o menjavi in zadevi in sicer po epošti od prodajalca in Samsung Si, pa še obvestilo na telefon. Moj prvi Samsung in odlično razrešena reklamacija, mene so kupili vsaj še za naslednji Note. Trenutni, 7-ca pa je itak "bomba" od telefona in mi gre kar na smeh, ko vidim, kaj konkurenca ponuja svojim fanom
evil.gif

Paniko pa itak dela konkurenca in butasti kvazi novinarji in mobile tech experti, prvi, ker je to odlična priložnost za odvzem kakšnega koščka Samsung kolačka, drugi, ker morajo na 5 minut osveževati svoje butaste internet strani ala android authoroty in podobni. Ampak prav dosti ne bo koristi od tega, note se bo še vedno dobro prodajal. Sicer pa, ko bi človek spremljal, kaj vse zapade pod dnevne požare, ne bi nič več kupil > sušilni stroji, kurilne peči, mali gospodinski aparati, avtomobili, etc.

Tistih slabih sto (0,00005%), ki so zagoreli, je itak verjetno pri več kot polovici uporabnikov prišlo tudi zaradi same neumnosti uporabnikov, kot neoriginalni kabli, adapterji,etc. moj dela kot urca, vendar ga žal moram menjati in vse nastavljati na novo, ampak baje bodo vsi stari po septembru on line blokirani.

Torej chapeau bas Samsungu za hitro menjavo aparatov tudi v majhnih deželah kot je SLO in ne, da so prvi v vrsti ta veliki in šele potem ta mali.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
KSZ:

Mene pa bolj na splošno zanima, če tole ni začetek nekega novega trenda. Pa tu ne mislim samo na Samsung. Kapaciteta baterij je v zadnjih letih precej napredovala, sama velikost pa se ni kaj dosti povečala. Kar pomeni, da je na enakem volumnu shranjeno precej več energije. A smo mogoče prišli do mej lion baterij, ko so te še varne? Ali bo proizvodnja čedalje bolj zahtevna in bodo že majhne napake v proizvodnji lahko povzročale takšne probleme.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Se strinjam, reakcija Samsunga je odlična. Lepo da so pokončno stopili, priznali (lahko bi se hitro zgovarjali na kekšne adapterje, neoriginal polnilce karkoli..) ter hitro ukrepali. Hitreje bi bilo težko, saj so odpoklic najavili že tkaoj ob prvih primerih. Tako da tukaj je res treba prinznati pokončno držo.

Pa še uradno opravičilo:
http://www.gsmarena.com/samsun...-blog-20543.php

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik dune pravi:
KSZ:

Mene pa bolj na splošno zanima, če tole ni začetek nekega novega trenda. Pa tu ne mislim samo na Samsung. Kapaciteta baterij je v zadnjih letih precej napredovala, sama velikost pa se ni kaj dosti povečala. Kar pomeni, da je na enakem volumnu shranjeno precej več energije. A smo mogoče prišli do mej lion baterij, ko so te še varne? Ali bo proizvodnja čedalje bolj zahtevna in bodo že majhne napake v proizvodnji lahko povzročale takšne probleme.
Jaz sem prvi za, da se telefoni saj malo podebelijo, ker to sedaj je vse pretanko za lepo sesti v roko, pa še baterija bi potem bila lahko malo večja in malček bolj zmogljiva.

Tudi, ko pride nova tehnologija se bodo pojavljale napake, torej žal nikoli ne bomo 100% varni.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Hja to se strinjam, vendar je pa konkreten udarec za Samsung, ker se prah kar ne poleže in ne poleže. Ravno dobra reklama res ni, da se dan za dnem pojavljajo novice, kje vse je prepoved uporaba teh aparatov in podobno.
zmaga.gif

Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
zmaga.gif

Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Samsung je kar pošteno zafrknil....

Kar me skrbi je, da se nekaj govori še dodatni programski opremi, ki naj bi skrbela za polnenje baterije oz. naj ne bi dovolila več kot 60% polnenja, sedaj pa ne vem ali kapacitete ali hitrosti. Oboje je pa hudo slabo, če je res.
zmaga.gif

Citat:
Uporabnik srv pravi:
Čakanje niti ne bo tako dolgo, manj kot mesec, če se bo menjava res začela naslednji teden. Saj v enem tednu pa jih tudi ne morejo narediti 2 mio, kolikor je bilo prodanih.
bonk.gif

Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Se strinjam, reakcija Samsunga je odlična. Lepo da so pokončno stopili, priznali (lahko bi se hitro zgovarjali na kekšne adapterje, neoriginal polnilce karkoli..) ter hitro ukrepali. Hitreje bi bilo težko, saj so odpoklic najavili že tkaoj ob prvih primerih. Tako da tukaj je res treba prinznati pokončno držo...
bonk.gif

Ne vem s čim se vi tukaj tolažite
bonk.gif
da po takem še enkrat kupiš isti telefon. Še osel gre samo enkrat na led.
Pa ni šans, da v bližni prihodnosti še kdaj kupim kakšen novejši Samsung telefon.
uf-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Saj nihce ne trdi da Samsung ni zajebal. Seveda da je in to na polno. Se jim bo poznalo tako pri stevilkah kot tudi na ogledu. So pa ravnali oz ravnajo korektno, se ne delajo neumne, to je bil moj point. Mnogokrat se taki velikani mal tumpaste naredijo in skusajo samo potiho vse pospraviti pod predpraznik.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Pa ni šans, da v bližni prihodnosti še kdaj kupim kakšen novejši Samsung telefon.
uf-1.gif
Jaz pa ravno obratno... Do zdaj nisem imel Samsunga ampak glede na to, kakao hitro so reagirali in to brez slepomišenja, da gre samo za osamljene primerke, so pokazali, do so korektna firma.
In, da če bodo naredili piz***ijo, da jo bodo tudi popravili. Verjemi, da to ni pogosta praksa...

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
ti si sam s sabo skregan, pa še pojma nimaš ...
shocked-1.gif

Ravno po takem fiasku, če ga firma seveda lahko preživi, kar za Samsung ni nobenega problema, so naslednje generacije top, ker se firma spet želi dokazati kot zaupanja vreden partner. Že ničkolikokrat videno v zgodovini v različnih panogah, ni pa to garancija, da bo tudi Samsung šel po tej poti, čeprav sam osebno verjamen, da da. Prodaja zna biti manjša, ampak to bo win win, uporabniki bodo dobili odličen izdelek, Samsungu se pa 10-20% manjša prodaja ne bo prav nič poznala, samo ego bo malo bolel, ampak za to me boli k, želim najboljši izdelek.

Upam, da greš z neslednjim nakupom na jabuk, da boš še tam malo pametoval
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Pa Adria je prepovedala Note 7 nositi na letalo oz. mora biti le ta popolnoma ugasnjen.
redface-1.gif
To je približno tako, kot če bi Dars prepovedal vožnjo po avtocesti vsem avtomobilom za katere je bil kdaj v preteklosti narejen vpoklic...
http://www.marketwatch.com/story/record-number-of-cars-recalled-in-2015-2016-01-21
Later Thursday, NHTSA reported 51 million cars recalled in 2015...

Ni tako. In ja, če bi določeni avto imeli vpoklic, ker občasno sami od sebe zavijejo levo, bi imel upravljalec ceste prav, če bi jim prepovedal dostop.
Sicer pa ni prepovedano na letalo nest. Pa bi moralo biti. Na security checku bi morali prverjat in ne pustit naprej, dokler Samsung ne potrdi, da so zamenjali vse telefone s težavo.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Glede omejitve baterije na 60% polnenja bodo to storili tistim, ki Note 7 ne bodo zamenjali. Novi bodo obdržali normalno kapaciteto.