Nore najemnine v Ljubljani

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Jao, kakšne cene, ker nisem glih iz Ljubljane, tud nisem glih cvet inteligence, ampak, za takšnjo luknjo cca. 30m2, celo premoženje, se pa zapelješ malo ven, 30min. iz Lj., dobiš pa že 3 sobno stanovanje , ali hišo.Nimam glih slabega dohodka, ko pa tole gledam, me pa zmrazi. A vam toliko pomeni središče mesta, 10min. do službe( v konjicah lahko tudi 30min), kot pa nekje lepo na vlak, je pa res, da moraš dvigniti rit 1uro prej.

Nekaj pa moraš tudi na svoj čas dat. Jaz sem sicer 3-4x tedensko uro in pol v avtu, ampak imam srečo da lahko delovni čas sebi prilagodim, tako da večino dni delam 6-7 ur. In tako imam tudi med tednom kaj od življenja. Če bi moral bit vsak dan 8 ur na šihtu bi se pa pošteno vprašal, če se mi da 2 uri na dan zabit za volanom.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Vlaki pa napol samevajo in to kljub temu, da bi bilo za mnogo stoječih v koloni ceneje in hitreje.

No ja. Živim ob progi in videvam vlake iz dolenjske smeri in le-ti ob konicah nikakor niso prazni, prej nabasani. Ampak. Iz Grosuplja do Lj še gre, iz Trebnjega pa ponavadi rabiš dlje kot pa če se v koloni voziš. Da ne omenim da je skorajda ceneje it z avtom...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Zakaj bi sploh najemodajalec so-plačal nepremičninsko agencijo pri najemu stanovanja?
Zato ker je folk v povprečju še vedno butast ali ima preveč denarja ali je prelen in se mu ne da ukvarjati z pridobivanjem najemnikov. Samo zato. Ker to ni nobena znanost. Poleg tega so nepremičninski agenti tako zvite lisice, da ko jih poslušaš, vidiš vse od herbalife, amway, top-shop in bitkojn promotorjev v eni osebi.
grin1.gif

Zatipkal sem se. Mislil sem zakaj bi najemojEMALEC placeval storitve agencije. Jaz iz principa nisem klical nobenega oglasa, ki se je oddajal prek agencije.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Kot kdo želi, sam pa rad oddam preko agencije, zakaj je enostaven odgovor, ker klošarji nikoli ne najemajo poreko agencij , no pa tudi agencij za tujce je solidnih v Ljubljani cca toliko, kot prstov na eni roki, z ostalimi me sodelovanje ne zanima.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.756
6.750
113
pri taščici
Ne da se mu ukvarjat z biokracijo okoli tega in z ven metanjem najemnikov ki se ne drzijo dogovorjenega(napisanga v pogodbi).
Najemniki bi imeli pa vsi pogodbe, vsi stalno.prebivalisce, pa vsi 25%nizjo cene najemnine. Ocitno ne vejo da njhovi pogoji najemnino dvignejo za 25% in ne znizajo.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Kaj pa je narobe, če imaš prijavljeno stalno prebivališče? Sej tebe kot najemodajalca to nič ne košta.

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Glede na to da je med vami dost folka ko oddaja stanovanje, na kaj ste najbolj alergični in sitni ko gre najemenik vn.

Zadnič mi je kolega iz LJ reku da je v LJ mnda praksa da ko greš vn še prebeliš za sabo? Dejansko se to dela? wtf?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.960
6.575
113
To naj bi bilo povsod tako. Tradicija je, ko greš ven. Ker pa se zdaj barve notri devajo in ni več vse samo belo, pa dostikrat najemniki prebarvajo, ko gredo notri. Ker ne bi imelo smisla, da se v 1 mesecu 2X beli/barva. Vsekakor pa kot najemnik vsaj enkrat beliš.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja, ampak majo npr se klavzulo po kateri najemniku izjemno tezko dvignejo najemnino (tudi sedaj npr ko raste cena najemov v dolocenih zveznih dezelah) in vecina najemov je za nedolocen cas.

Ne vem, koliko najemov je za DOLOČEN čas, ampak dejstvo je, da mnogi, ki imajo flet v Lj. na dobri lokaciji, stanovanje isti čas oddajajo ter tudi PRODAJAJO. Poznam štiri take, poleg mene.

Kajti če ti nekdo ponudi za kvadrat 3200, ali 3800 €, nimaš kaj čakati, ker 5200 kvadrat pa najbrž ne bo...

Na Igriški ulici (manjši blok) se je nekaj mesecev nazaj stanovanje (cca. 70 kv.), ki se je začelo prodajati po 4500 kvadrat, prodalo isti dan (info iz popolnoma zanesljivega vira). Airbnb...

Takle mamo, pa če se eni od hudega postavite na vaš pimpek v erekciji...

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Po 5 letih se jih pa pol loči...

Pa kaj češ s staro babo, je že johan pogruntal

Ja, sem, Poročen sem nareč z 34 let mlajšo (požrite se, moralisti), pa mi izgleda vsako leto bolj stara...
evil.gif

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Seveda , pri najemnini ti drzava takoj pobere cetrtino.

Danes, 29. decembra še četrtino.

S 1.1. pa skoraj tretjino. Uveden bo namreč nov-dodaten davek na prihodke od oddajanja nepremičnin v višini 6 pa nekaj %....

Nazadnje urejeno:

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Če že gledaš na energetsko učinkovitost, raje preveri, kakšna okna so vgrajena, bo veliko večja razlika.

Novodobna okna = tesnenje 100% = plesen 100%.

120 let stara okna = toplotna izguba kakih 15-20% = plesen 0%.

Poraba plina (plinska centralna) za november za 115 kv. metrov veliko stanovanje (ogrevanje, kuhanje, tuširanje) = 92 evrov. Veliko? ZASTONJ!

No, dopuščam, da so se mogoče zmotili...

Nazadnje urejeno:

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
To naj bi bilo povsod tako. Tradicija je, ko greš ven. Ker pa se zdaj barve notri devajo in ni več vse samo belo, pa dostikrat najemniki prebarvajo, ko gredo notri. Ker ne bi imelo smisla, da se v 1 mesecu 2X beli/barva. Vsekakor pa kot najemnik vsaj enkrat beliš.

Zakaj bi vmes belu če ni tvoje? Čemu potem najemnina, če se z najmenino plačuje tudi obrabnina stanovanja wtf?

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Jao, kakšne cene, ker nisem glih iz Ljubljane, tud nisem glih cvet inteligence, ampak, za takšnjo luknjo cca. 30m2, celo premoženje, se pa zapelješ malo ven, 30min. iz Lj., dobiš pa že 3 sobno stanovanje , ali hišo.Nimam glih slabega dohodka, ko pa tole gledam, me pa zmrazi. A vam toliko pomeni središče mesta, 10min. do službe( v konjicah lahko tudi 30min), kot pa nekje lepo na vlak, je pa res, da moraš dvigniti rit 1uro prej.

Tu špila več faktorjev.

Nekateri radi živijo v Ljubljani kar tako, nekateri se s tem celo hvalijo, si kao dvigujejoi rejting, nekaterim pa je popolnoma nesprejemljivo, da bi se vsak dan furali 60 do 100 min in več v eno smer v službo in spet domov, recimo Litijani.

Izračun pove, da v mesecu dni nekdo, ki se dnevno fura v službo in domov 90+90 minut, pokuri mesečno v 22-ih dneh za vožnjo 66 ur, kar je v 11-ih mesecih (enem letu) torej več kot mesec dni na vožnji.
bonk.gif

Ni potem bolje živeti v Ljubljani in dati za sobo 100 evrov več, kot je najemnina v vukojebini?

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:

Zakaj bi vmes belu če ni tvoje? Čemu potem najemnina, če se z najmenino plačuje tudi obrabnina stanovanja wtf?

Če nekdo v stene meče čevlje in po njih poliva golaž, ali teran, ali mogoče sredi sobe kuri taborniške ognje, naj potem plača beljenje!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Poraba plina (plinska centralna) za november za 115 kv. metrov veliko stanovanje (ogrevanje, kuhanje, tuširanje) = 92 evrov. Veliko? ZASTONJ!
80 kv stanovanje, min. 22 stopinj v stanovanju, za ogrevanje in toplo vodo dam mesečno 30 evrov , kuhanje je na indukciji, ker je plin vsaj 3x predrag.
Ja, trislojna okna pa samo 6 cm izolacije
smile-1.gif

Res pa je, da sem lani v najhujšem mrazu staknil en ozek pas plesni, ker je ravno pri enem oknu toplotni most, vendar je sanacija - oz. dodatna izolacija v planu. Letos plesni še ni.

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Citat:
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:

Če nekdo v stene meče čevlje in po njih poliva golaž, ali teran, ali mogoče sredi sobe kuri taborniške ognje, naj potem plača beljenje!

Se popolnoma strinjam, ampak če so stene nimajo vidnih znakov uporabe nevem zakaj bi belu. Dobr pustmo to da če ne beliš tri leta stene postanejo sive same od sebe, ampak pač to ni moj problem.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Seveda , pri najemnini ti drzava takoj pobere cetrtino.

Danes, 29. decembra še četrtino.

S 1.1. pa skoraj tretjino. Uveden bo namreč nov-dodaten davek na prihodke od oddajanja nepremičnin v višini 6 pa nekaj %....
A to si si zmislil ali slišal v litijskem bifeju?
Obdavčitev od najema se namreč nič ne spreminja niti ni v planu zaenkrat.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:

Se popolnoma strinjam, ampak če so stene nimajo vidnih znakov uporabe nevem zakaj bi belu. Dobr pustmo to da če ne beliš tri leta stene postanejo sive same od sebe, ampak pač to ni moj problem.
Sive postanejo od uporabe, ker dihaš zrak iz umazanih ust, pa prdiš, pa tak dalje in se vse to na stenah pozna. Če pa imaš res bele brez madežev, pa itak da ni treba barvat.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.090
113
Titograd
Zakaj bi barval? Mislim, ok, saj barva in penzli niso dragi, ampak stanovanje ni moje, najemnino pa se plačuje tudi zato, da se iz tega pokrijejo popravila. Naj popravlja lastnik, najemnikova naloga je plačevati tekoče stroške. Če pa misli da ima prevelikega pujsa noter, ki mu dosti preveč zasvinja flat, pa ga naj ven šutne in obdrži varščino
bonk.gif

Na srečo sem v stanovanju, katerega lastniku je to jasno samo od sebe in če kaj crkne, se zadeva brez velike maše zamenja. Čisti računi, dobri prijatelji.