NOKIA Lumia - Windows Phone 8

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Mislim, da si malo pomešal. Tisti , ki bo ekskluziva za Verizon je že predstavljen Lumia 928.
Zgoraj pa so podatki za 2 nova modela, ki prideta junija in so povzeti iz twitterja od mislim, da neke dosti kredibilne osebe...
Nič ni uradno, razen najave za 928 (ki v bistvu ni bila najava, ampak je informacija pobegnila iz Verizona preko slikovnega gradiva, kjer je bil začrtana njihova pot oz. road map) in še za tisto za 920 (Verizon varianta) ni nobenih uradnih slik in kaj vse bo telefon imel.
No in za tista druga dva pa je itak vse na baba čula - baba rekla. Je res da so nekatere govorice že izkazale za resnične, kot so se za 808, dostikrat pa pogrešijo in me bolj moti to, da se določene slike vzame kot samoumnevne prav tako se govori kaj bo vsebovalo in ne kaj bi znalo biti notri.

Nazadnje urejeno:

krashek

Pripravnik
26. dec 2012
101
0
16
www.wpslovenija.si
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Citat:
Uporabnik krashek pravi:
Da se razumemo. Zaenkrat sta napovedana samo dva modela in sicer 928 za verizon: http://www.wpslovenija.si/forum/nokia/274-lumia-928-verizon-only

Ter Catwalk, ki bo menda za T-Mobile: http://www.wpslovenija.si/forum/nokia/271-nokia-catwalk

Za ostale telefone in oblike se nič ne ve.
Kot sem prej rekel, že nič ni uradno napovedano. In že sam pišeš menda naj bi bilo...

Prvi je napovedan, za drugega pa se res še ne ve točno, ampak glede na to, da je Catwalk napovedana iz aluminija, zaenkrat ti podatki najbolj sovpadajo. Hotel sem samo ovrečti tiste slike o Lumii 950, ki izgleda grdo.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Catwalk ni napovedan, so govorice, baje dokaj kredibilne.
Meni je že ta render, ki se kaže o 928 grd.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ni ravno Lumia pa vseeno, ker ni druge splošne WP8 teme, Ativ S je sedaj pri Mobitelu:
http://www.mobitel.si/telefoni-in-naprave/aparati.aspx?aid=2063

To pa je presenečenje. Ativ S. Pa še cena je zelo sprejemljiva 16 eur mesečno.
Telefon je super, praktično enak kot Galaxy S3, razen OS-a-
In trenutno največji ekran na WP8 platformi.

Nevem pa kako je s softwersko podporo ekskluzivnih aplikacij? Ali Samsung kaj dela na tem?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Nič novega še pri nas, če mislis "HERE" nokia programe, naj bi bilo v kratkem...ampak pri nas vprašanje kdaj.

Ekran je res velik, kaj pa berljivost na soncu, oz zunaj ?

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
KSZ... na slovenskem forumu za WP8 sem pod temo Mobitelov LTE našel na 7. strani navodilo oziroma kodo, kako pridet v LTE mode.
-----
DaviUnic: "Če ima še kdo tak problem, naj v telefon vtipka ##3282 in pritisne Kliči. V meniju SPODAJ (tri pikice NA DNU EKRANA) odprete "Settings..." in za "Network type" izberete "Automatic", če ta še ni izbran. Pri meni je bil nastavljen na "2G only"... :S Zdaj lahko uporabljam vse od 2G do LTE, pri slednjem se zgoraj pokaže črka "L".
smile-1.gif
"
------
Jaz sem imel nastavljeno na 3G in aparat ni šel na 4G... potem sem ga nastavil na 4G only in restartal. Našel je LTE z oznako L. Potem sem ponovil postopek in namesto 4G only nastavil na automatic. Zdaj LTE dela. Meritve? 30 DL, 20 UL, ping 50ms, Bežigrad Smelt.
Nokia 820, SW 1232.5951.1249.1001, uraden update pred mesecem. Zdej bo treba razmišljat o povečavi paketa
shocked-1.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ping je kar realen, je pa od 25 - 40 ms. Ima Si.mobil tudi tak kot Mobitel LTE ping.

Nazadnje urejeno:

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Mobitel sem dobil največ DL 30 MB/s, UL 20 MB/s. Ping pod 25 ms ni šlo nikoli. Zte wifi in na notebook.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Kaj ko se iz tujine kupi lumio, se nujno potrebuje račun, ali ima nokia kak "online" sistem garancij, vodene preko serijske in če daš v popravilo, ne rabijo računa?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
KSZ... na slovenskem forumu za WP8 sem pod temo Mobitelov LTE našel na 7. strani navodilo oziroma kodo, kako pridet v LTE mode.
-----
DaviUnic: "Če ima še kdo tak problem, naj v telefon vtipka ##3282 in pritisne Kliči. V meniju SPODAJ (tri pikice NA DNU EKRANA) odprete "Settings..." in za "Network type" izberete "Automatic", če ta še ni izbran. Pri meni je bil nastavljen na "2G only"... :S Zdaj lahko uporabljam vse od 2G do LTE, pri slednjem se zgoraj pokaže črka "L".
smile-1.gif
"
------
Jaz sem imel nastavljeno na 3G in aparat ni šel na 4G... potem sem ga nastavil na 4G only in restartal. Našel je LTE z oznako L. Potem sem ponovil postopek in namesto 4G only nastavil na automatic. Zdaj LTE dela. Meritve? 30 DL, 20 UL, ping 50ms, Bežigrad Smelt.
Nokia 820, SW 1232.5951.1249.1001, uraden update pred mesecem. Zdej bo treba razmišljat o povečavi paketa
shocked-1.gif

cheer.gif

Svaka čast. Funkcionira tako na testni 920 kot tudi 820.
Hvala za tole, ker sem že ravno hotel do Teleraya skakat
rolleyes-1.gif

5*

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Še ena zanimivost... povprečna poraba baterije na LTE je -0,5% / uro (nekaj preverjanj e-pošte, brez klicev, brez WiFi in GPS, seveda). Odlično in nič slabše, kot 3G.

lp

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Ping je kar realen, je pa od 25 - 40 ms. Ima Si.mobil tudi tak kot Mobitel LTE ping.

Saj vem. Če bi šel do 10 ms, bi bilo idealno kot nadomestek optike, kot je nekdo omenjal zgoraj.