NOKIA, kaj se dogaja?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Microsoft prevzema Nokio. Novi telefoni se bodo imenovali MicrosoftNokia. Podobno kot SonyEricsson.

Te informacije pa nisem nikjer zasledil.

Bojo pa imeli med smart devices še vedno Symbian in Meegoo, kot tudi Windows Phone.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
symbian bo fransizne narave, meego pa bo potisnjen globoko v prihodnost kot testni opensource os, podobno kot maemo za N900, ena napravica za g33ke na leto, ne bo pa primarni OS. WP7 je realnost.

bing? you've got to be joking

in v cem je fora, da so zdaj na silo izdali hi-end E7 (ki me se vedno matra), ce pa je symbian^3 prakticno mrtev? ajejej...

symbian^3 je trenutno glede na funkcije se vedno mnogo mnogo boljsi od wp7. nujno potrebuje nov browser, rahlo spremembo logike v menijih in povezovanju (za hitrejse dostopanje), kak eyecandy in je on a par z androidom! to bi se dalo zrihtat! ajej
frown-1.gif

res so zamuckali tole pri nokii, ocitno je bil razvoj software-a in aplikacij za ovi prevec zakompliciran ali kaj, preprosto so bili prepocasni...

wp7 sicer izgleda zelo lepo v delovanju, sploh meniji in grafika so posreceni, ampak vse ostalo...ajej
crazy1.gif

ne vem, tole partnerstvo z microsoftom zna bolet dolgorocno... jaz bi raje nokiinim programerjem priskrbel neomejeno kolicino indijcev in speeda, pa gremo na delo
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:ker MS po stari navadi spravi ven polizdelek, ki je polno funkcionalen in kolko tolko stabilen šele po 2. updejtu.
S prvim delom se strinjam. Povej pa mi, kolikokrat ti je WP7 zmrznil?

wp7 mi ne more zmrznit, ker ga nimam. sicer pa sem govoril o funkcionalnosti, katera zaenkrat očitno še zelo šepa.
ali si morda mislil w7 na pcju? jok, ne uporabljam polizdelkov od malega mekanega ---> apple or die
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:ker MS po stari navadi spravi ven polizdelek, ki je polno funkcionalen in kolko tolko stabilen šele po 2. updejtu.

wp7 mi ne more zmrznit, ker ga nimam. sicer pa sem govoril o funkcionalnosti, katera zaenkrat očitno še zelo šepa.
ali si morda mislil w7 na pcju? jok, ne uporabljam polizdelkov od malega mekanega ---> apple or die
evil.gif
Potem pa ne bluzi o nestabilnosti. Aja, to je forum in je vsak pameten...
stupid-1.gif

To, da ne ločiš med W7 in WP7 mi je pa jasno kam te daje. Plašnice pa zgolj pogled v eno smer
cheer.gif
.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
To je torej to. Po 10 letih odpovedujem zvestobo nokiji. WP7 na Nokio, to je kto da bi pri ferrariju napovedali da bodo iz zdaj naprej pozabili na razvoj motorjev v hiši in bodo raje v high end modelih uporabljali francoske dizel motorje, tam nekje do 120 konjev. Polomija.

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
R.I.P.
Nokia
pred dvemi meseci sem kupil e52 (pomoje najbolši telefon v svojem formfaktorju)
zgleda, da bo naslednji kej drzuga

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Android fanboyi =) Hujsi k jabuk loverji

Res ne razumem kaj vidite v njem.. WP7 deluje dosti bolj tekoce.. ko bodo vklopili multitasking in c/p boste veseli?
13.gif

Nazadnje urejeno:

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Nisem še imel po rokah nobenega izmed MS, Android ali iOS, ampak prvi mi je iz principa antipatičen, drugi mi gre na živce zaradi odnosa do osebnih podatkov, tretji pa je predrag.
Med tremi slabimi opcijami mi je nekako še najbolj simpatična open-source rešitev, upam da če ne uporabljaš Google Maps, raznih Googlovih on-line imenikov in koledarjev, da se da kolikor toliko omejiti odliv osebnih podatkov v baze "Velikega Google Brata".

Še najraje bi imel Symbian^3 poslovni telefon zaprtega tipa, brez on-line sinhronizacije imenika in koledarja, ampak kaj ko je S^3 mrtvorojeno dete in lahko na posodobitve sistema počasi pozabimo...

P.S. Od aplikacij rabim točno Skype in kakšno sinhonizacijo ure preko NTPja, drugega ne pogrešam. Samo da ima mail clienta in browser. Filmi, glasba ipd. me ne zanima.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:

evil.gif
Potem pa ne bluzi o nestabilnosti. Aja, to je forum in je vsak pameten...
stupid-1.gif

To, da ne ločiš med W7 in WP7 mi je pa jasno kam te daje. Plašnice pa zgolj pogled v eno smer
cheer.gif
.

ti bom jaz dal pogled v eno smer
10.gif
lahko pa rečeva da sem spregledal in ugotovil kateri os je vedno eno razvojno stopnjo spredaj in superioren proti drugemu. ampak pustimo to za drugo debato.

drugače pa vzamem vstran tisto o stabilnosti, grajo o funkcionalnosti pa pustim. boš zdaj boljše volje?
wink-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
Nisem še imel po rokah nobenega izmed MS, Android ali iOS, ampak prvi mi je iz principa antipatičen, drugi mi gre na živce zaradi odnosa do osebnih podatkov, tretji pa je predrag.

Meni osebno greste na zivce paranoiki, ki pljuvate po t.i. "Velikem bratu". Edino stvar za kaj rabis za uporabo Android aparata ter s tem povezanim Gmail naslovom, je nalaganje aplikacij preko Marketa. Pa se to imas alternativo Appbrain. Vse ostalo, lahko mirne volje uporabis alternative. Hej, v koncni fazi lahko naredis fejk Gmail naslov "jebisegooglenedampodatkov@gmail.com" pa ga uporabljas.

Ampak je up. izkusnja pac slabsa in tezja.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Ksz,

Verjamem, da bosta Nokia z bogato izkusnjo izdelave kvalitetnih aparatov (v zadnjem casu bolj redkih modelov, pa vendar)
in MS z novim WP7 skupaj lahko precej zamajala trg mobilne telefonije. Imajo vse, kar potrebujejo, le po pocitku na lovorikah
in slabi strategiji zadnjih let se morajo najti v pravi sinergiji in osveziti pogled na prihodnje potrebe uporabnikov.

Tudi android bo enkrat star...
smirk-1.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik lugi pravi:
Android fanboyi =) Hujsi k jabuk loverji

Res ne razumem kaj vidite v njem.. WP7 deluje dosti bolj tekoce.. ko bodo vklopili multitasking in c/p boste veseli?
13.gif

Ne, ker še vedno ostaja tale lista pripomb (s GSMArene)

Citat:
WP7-specific limitations

* No system-wide file manager
* No Bluetooth file transfers
* No USB mass storage mode
* Limited third-party apps availability
* No Flash (nor Silverlight) support in the browser
* Too dependent on Zune software for file management and syncing
* No video calls
* New ringtones available only through the Marketplace
* No DivX/XviD video support (automatic transcoding provided by Zune software)
* No internet tethering support

+ še z moje strani pritožbe nad Metro UI...nekaterim mogoče zgleda lep, sam bi pa osebo ki ga je zakrivila najraje brcnil z vrha triglava.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Mene bi bolj motilo, da bi moral applikacije kupovat.
bonk.gif

Navigacija se bo dobila kaka fajn... verjetno bodo še ovi maps predelane.