Nokia E71 in njene male skrivnosti

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
ooo super, thnx!
cool-1.gif

Mogoče veš še za koliko se kaj približno podaljša čas delovanja na bateriji, če je izklopljeno odkrivanje wlan omrežji?

Perza

Pripravnik
7. dec 2007
119
0
16
41
Gorenjska
Obišči stran
Ena zanimivost oz. uporabni tip za vse, ki imate e-pošto na Hotmail strežnikih. Hotmail sedaj podpira pop3 protokol in to lahko izkoristimo za preverjanje pošte na naših e71. Stvar preverjeno deluje. Postopek je naslednji:

Odprite Email čarovnika (Messaging->options->settings->E-mail->options->New mailbox). Ko vas čarovnik vpraša za poštni naslov, morate vpisati nek izmišljen naslov, recimo bob@bob.com. Potem lahko vpišete tudi pravo geslo. Ko vas vpraša za ime, pustite "bob@bob.com". Nato se vam odprejo nastavitve protokola, kjer izberite POP3/IMAP4->Ok->POP3. Nato vnesite naslednje nastavitve:

# Incoming Mail Server: pop3.live.com
# Security: SSL/TLS
# Outgoing Mail Server: smtp.live.com
# Security: SSL/TLS
# Port Number: 25

Nato izberite novo ustvarjeni predal "bob"->options->edit->connection settings->incoming email:
User name: vpišite svoj pravi Hotmail naslov
Password: vpišite svoje prave geslo (če ga niste že na začetku pri čarovniku)
Access point in use: izberite dostopno točko, preko katere boste dostopali do predala
Mailbox name: namesto "bob" si sami določite ime

Nato izberite "bob"->options->edit->connection settings->outgoing email:
My e-mail address: vpišite svoj pravi Hotmail naslov
User name: vpišite svoj pravi Hotmail naslov
Password: vpišite svoje prave geslo (če ga niste že na začetku pri čarovniku)
Access point in use: izberite dostopno točko, preko katere boste dostopali do predala
Security (ports): StartTLS
Port: 587

To je to, sedaj lahko sprejemate in pošiljate pošto iz svojega Hotmail računa
smile-1.gif

Fedor

TTX Allenatore
5. okt 2007
805
0
16
naloži si Handy Alarm ali pa clock, kjer lahko nastaviš glasnost bujenja budilke.....

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.561
464
83
Kaj pa če nimajo bljižnic na namizju? Za wlan je vsekakor dobrodošla, če se ta občasno uporablja.

Nazadnje urejeno:

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
kako naredit da se dobi tista gmail ikona na bljižnicah oziroma moram kako drugače narediti konfiguracijo da dobim gmail ikono?

whiteboy

Zelenc'
11. dec 2008
15
0
1
Za vse tiste ki se vam tako hitro sprazni baterija, zbrisite garmina. Ob nalozenem garminu je max telefon zdrzal 3 dni, prva crtica je zginla po parih urah, zdej je bla pa 2 dni. Na telefonu mam mcguider ampak nisem najbolj zadovoljen. Je se kak drug boljsi? Kak je tomtom in katera je zadnja verzija?

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.061
415
83
Če želite na vaš telefon nameščati software za katerega nimate potrebnih certifikatov, vam odblokiram aparat, tako da le ti ne bodo več potrebni.

-Možno nameščanje vseh aplikacij brez certifikatov.

Cena 20€.
Vse dodatne info. na majaronmajaron@gmail.com

Nazadnje uredil moderator:

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
btw: res me zanima zakaj je recimo ta telefon tako popularen?

še vedno ne razumem nokie zakaj ni naredila nič pametnega kar se telefonov na dotik tiče. HTC, Samsung so že precej bogati z ponudbo.

Nokia pa še vedno fura tipkovnice , male ekrane...

Mogoče se motim, naj me torej nekdo popravi čemu tako.

lp

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik talean pravi:

še vedno ne razumem nokie zakaj ni naredila nič pametnega kar se telefonov na dotik tiče. HTC, Samsung so že precej bogati z ponudbo.

lp

Če uporabljaš telefon za delo, je touch screen neuporaben. e71 je idealen za to.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik talean pravi:
kako naredit da se dobi tista gmail ikona na bljižnicah oziroma moram kako drugače narediti konfiguracijo da dobim gmail ikono?
Meni/Orodja/nastavitve/Splošno/Prilagajanje/Začetni zaslon/Nastavitve načina/Aplikacije začet. zaslona/Bližnice aplikacij

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik whiteboy pravi:
Za vse tiste ki se vam tako hitro sprazni baterija, zbrisite garmina. Ob nalozenem garminu je max telefon zdrzal 3 dni, prva crtica je zginla po parih urah, zdej je bla pa 2 dni. Na telefonu mam mcguider ampak nisem najbolj zadovoljen. Je se kak drug boljsi? Kak je tomtom in katera je zadnja verzija?
Ne seri Ðeri, ker ni res, samo prava verzija mora bit. Tudi na Alterju so o tem cela čreva.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Hjao po kakih ovinkih vi izklapljate wlan... Izbereš wlan na namizju, stisneš srednjo tipko in izbereš izključi iskanje wlanov.
Enim wlan na namizju ni prioriteta. Sploh ni tako po ovinkih, saj lahko ikonico postaviš kamorkoli v Meniju. Poleg tega večina aplikacij omogoča, da te pred povezovanjem vpraša, katero povezavo naj uporabi in wlana sploh ni treba posebej vklapljati in izklapljati.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
ooo super, thnx!
cool-1.gif

Mogoče veš še za koliko se kaj približno podaljša čas delovanja na bateriji, če je izklopljeno odkrivanje wlan omrežji?
Nimam pojma, vsekakor pa ni nezanemarljivo.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik talean pravi:

lp

Če uporabljaš telefon za delo, je touch screen neuporaben. e71 je idealen za to.

Točno tako
grin1.gif
, HTC TOuch HD pa je sedaj NOKIA E71 idealna za delo.
Touchscreen
ne-ne-1.gif
nikoli več

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik talean pravi:

lp

Točno tako
grin1.gif
, HTC TOuch HD pa je sedaj NOKIA E71 idealna za delo.
Touchscreen
ne-ne-1.gif
nikoli več

Se strinjam z napisanim. Sploh tipkovnica QWERTZ je zakon.

Poznam enga mesarja, ki ma telefon na dotik. Matr je smešno, ko se mora s krvavimi rokami oglasit na telefon. Popacka pol telefona. Kr neki.
smile-1.gif

LP

FireMan

Fizikalc
19. sep 2007
276
43
28
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
A če bi imel telefon na tipke nebi bilo krvavo? Pa iz ekrana je sigurno lažje počistit kot med tipkami.

Tipko že obrišeš malo kasneje. Zaslon morš pa takoj brisat, če ne, nč ne vidš gor.

Ma, ne vem no, men so tko in tko telefoni na dotik eno veliko neuporabno sranje.

lp