Nokia E71 in njene male skrivnosti

Fedor

TTX Allenatore
5. okt 2007
805
0
16
hahaha, a ti bi hotel v meniju spreminjat ozadje......pišek, downloadaj carbide in lepo začni si delat teme po želji......

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Pozdravljeni!

Imam E71 zaklenjeno na Simobil. FW: 110.07.127 Če želim narediti update mi napiše, da je na telefonu zameščena zadnja verzija FW, kar pa ne drži. Punca je kupila isto Nokio pro Simobilu, ki pa ni zaklenjena in se update lahko naredi, čeprav pri njej dejansko ni potreben, ker že že up to date.

Prosim za nasvet, kako lahko naredim nadgradnjo FW.

V naprej hvala!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Verjetno imata razlicne "product code" ...

Preveri pod baterijo, kaj pise pri obeh...

20090208-dtn167p4ifb9d6jne2hhw6y61p.png

Potem pa preveri na strani http://europe.nokia.com/get-su...ne/can-i-update katera je zadnja verzija za tvoj product code... vejretno bo enaka, kot ti pokaze Software Updater ...

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Hvala! Sej ravno to mi ni jasno. Ko vtipkam "produst code" dobim podatek, da je zadnja verzija FW 110.07.127. Ta FW imam na telefonu. Torej je moj telefon resnično up to date. Vendar mi ni jsano zakaj, če pa je zunaj novejši FW, ki ga nekateri imajo na E71. Je potem razlika v samih aparatih?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Update ni vedno na voljo za vse aparate naenkrat... Zakaj je tako, zal nevem... Lahko da so uproabljene delno razlicne komponente, za katere je potrebno malce predelati nadgradnjo... Lahko da je recimo ena Vodafone brandana, druga pa ni...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Točno to je po moje razlog.

Drugače pa, je kdo uspešno namestil HelloOX? Se da komu malo podrobneje napisat postopek, ker meni ne rata "shekat" zadeve, saj ne morem odpret programa MapDrives, tu se mi zatakne ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz sem se vceraj zafrkaval... pa mi je po dolgih mukah uspelo... Oba programa moras najprej podpisat... to pa naredis tako, da si na eni kitajski strani naredis certifikat, s katerim potem podpises MapDrives in HelooX ... Traja pa kaksen dan, da se zadeva na tisti kitajski strani sprocesira... Trenutno pri sebi nimam linkov... je pa vse lepo opisano na dotsis.com ali ipmart forumu ...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
To sem že naredil - pridobil certifikat na tisti strani (OPDA), samo potem mi aplikacijo MapDrives naloži na telefon, nimam je pa od nikoder za štartat ... Tam se izgubim. HelloOX mi pa noče namestit potem.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
jaz sem nepodpisane dal na kartico skupaj s programom S60rdsigner (s60SignSis_V1.0) in certifikatom... potem sem na telefonu podpisal obe aplikaciji (MapDrive in Hello0X (mislim, da je bila verzija 1.02)... zalaufal najprej MapDrive... se ni zgodilo nic
smile-1.gif
... nato se Helo0X in je ta naredil vse ostalo ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ta folder mora biti...verjetno si pa spregledal kje v navodilih, da moras program nastavit tako, da prikazuje tudi skrite in sistemske datoteke... Ali pa tega ni omenjenga v navodilih... (nisem sel odpirat linka) ...

airman02

Zelenc'
22. jan 2009
23
0
1
Problem je da je prenov fw, tak da ne prime hello carbide :S Sem mislo da če je od novembra lani, da se ga še da, pa kot kaže ne. Sem pa tut najdo neko metodo, upam da mi jutri grata
smile-1.gif

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
A kdo ve, ce je ze prisla nova verzija hellocarbide, ki deluje tudi na tanovih fwjih? Jaz imam 110.07.127 in ze ne gre vec

hvala

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Ja..to ze. Ampak imam problem z instalacijo s60_3_1_app_trk_2_7.sisx (unable to install component is built-in trk). Menda se zrihta, ce prej postimas z hellocarbide. Ampak na novih fwjih je menda nokia onemogocila tudi to, tko da ne naredi c:\sys\bin. Bojda bodo ali so to postimal.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Mene pa zanima če kdo ve kako izklopim zvok pri slikanju slike z E71?Ima 4 prednastavljene....ampak jaz bi rad da je tiho ko slikam.Ima kdo kako idejo?

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
v profilu moraš izklopit zvoke in opozorila
če je pa še kakšna druga možnost, pa nevem

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
uh sem zabluzil. ignoriraj, ker sem gledal cist en tretji postopek. trk je drugace en debugger.

sem vceraj par ur prebluzil z branjem postopkov in sem nekje skrenil, ker ni slo iz prve.

cela zgodba je ta, da sem na koncu nasel en 'komplet' od drakariusa, ki je hotel da prej instaliras trk, ki pa ni sel zaradi erorja, ki se ga resi samo tako, da se prej da gor stari hellocarbide. ko gre ta trk gor, pa potem un 'komplet' poinstalira se heloox in vse potrebno. ampak zdej itak ne vem vec kaj tocno sem bluzil

uglavnem...skoda casa razlagat in tole brat, helox dela in to je vazno
smile-1.gif