Zanimiv pripetljaj se mi je zgodil na letališču v Amsterdamu. Zaradi Nokie 8 bi kmalu zamudil letalo, saj so me zadržal cca 20 minut. Namreč pri RTG so očitno opazili nekaj čudnega. Telefon so pregledali večkrat, se čudili, razmišljali, kazali s prstom,... nato so prišli do mene, da sem odstranil zaščitni ovitek. Tudi tega so vizulano temeljito pregledali, nato so spet spustili čez RTG. Ni pomagalo. So poklicali okrepitve, tako da se je z enim telefonom ukvarjalo 5 mož. Nakar me po 20 minutah pokličejo k sebi, da si še jaz ogledam, kaj jih je zmotilo. Namreč na sliki notranjosti telefona je bilo opaziti več cm palčka pod poševnim kotom, ki bi bil lahko nožiček. Vprašali so me kaj je to. Odgovoril, da ne vem. Nato, ali sem odpiral telefon. Rekel, da ne. Nato so me me vprašali, če ga lahko odprem. Sem rekel, da ne vem, verjetno pa težko z roko. So rekli, da ga bodo z izvijačem. Ok. Kaj pa naj. No potem, pa je eden od njih rekel, da me naj kar spustijo.
Doma sem malo pogooglal in videl, da nisem edini s težavo na letališču. Tista palčka je bakrena ploščica za ohlajanje.