Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Torej: Oči, jaz grem v šolo iz busom (promet, obvoznica). Istočasno jo odrineva od doma, jaz v službo, on na bus. Kasneje izvem, da se je vrnil iz postaje domov, vzel rolerje in šel z njimi, čeprav me je prejšnji dan vprašal, če lahko in mu za enkrat nisem dovolil.
Zadnje čase je polno javnih tribun in ne vem česa na to temo. Kaznovanje odsvetujejo (npr do konca šole brez rolerjev)
Kaj naj torej?
Roko na srce: ne vidim posebnega razloga, zakaj 11 let star mulc ne bi smel z rolerji v šolo. Jasno je, da je bolj nevarno kot z busom, ampak tudi tam ga lahko zbije avto, ko gre iz postaje čez cesto. Mislim pa, da ima 11 let star človek povsem dovolj kapacitet za spremljanje prometa. Mislim, bog pomagaj, 20 let nazaj smo šli v prvem razredu peš v šolo. Ko smo bili v tretjem razredu smo vsi naredili izpit za kolo, kjer smo vsaj približno resno od pisali pole s CPP teorijo.
Btw., to da se mulcu da iti v šolo z rolerji je čisto pozitivna stvar, ker je miganje zdravo, pa še zastonj je
. Je pa res, da ne vem, če je to v šoli dovoljeno. No, verjetno ne more iti v šolo z rolerji, če imajo tisti dan telovadbo, kjer mora biti v supergih.
Po moje je stvar zdaj bolj zrelostni izpit za starša kot za otroka. Otrok je pač naredil kar je hotel, navaditi se boš moral, da ima pač svojo glavo in tole je resnično neškodljiva reč (hej, lahko bi zafixan prišel domov
ampak sam bi se poskusil čisto normalno pogovoriti (še vedno bi moral biti starš tisti, ki mu otrok lahko vedno zaupa, čeprav je njegov starš in ne prijatelj) zadevo obrnil na zajebancijo, češ da veš, da je zdaj že tako velik fant, da še fotra ne posluša več. In povej da, ja, se to slej ko prej zgodi, in je čisto normalno.
Čisto lepo povej, da si zaskrbljen zaradi varnosti v prometu in da mora paziti na avte. Po moje ni slaba ideja, če gresta nato od doma do šole in še enkrat "odpredavaš", kje so najbolj nevarne točke na poti v šolo. (Ker je dejstvo, da nima smisla otroku preprečiti, da bi odrasel - ker prej ko slej bo, ampak le narediti vse kar je mogoče, da bo varen v prometu.) In lahko poveš, da si očitno mislil, da je manj odrasel kot v resnici je, in da boš vesel, če ti drugič pove, kaj hoče narediti. Ne boš ga mogel vse življenje imeti pod nadzorom, da je fant pogumen je pa precej pozitivna stvar.
Aja, vsekakor pa zahtevaj, naj mulc nosi čelado, brez pardona. Tukaj pa ni heca, ni čelade, ni rolerjev. Srečno!