No, kaj naj. 11 letnik me je naplahtal.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Torej: Oči, jaz grem v šolo iz busom (promet, obvoznica). Istočasno jo odrineva od doma, jaz v službo, on na bus. Kasneje izvem, da se je vrnil iz postaje domov, vzel rolerje in šel z njimi, čeprav me je prejšnji dan vprašal, če lahko in mu za enkrat nisem dovolil.
Zadnje čase je polno javnih tribun in ne vem česa na to temo. Kaznovanje odsvetujejo (npr do konca šole brez rolerjev)
Kaj naj torej?
sprasujem se.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Katastrofa.... kr v poboljševalcico, tam znajo z malimi kriminalci.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Menim, da bo tam ali pa v čuzi pristal, če mu dovolim takšne "akcije". Kasneje bo boizkusil kje drugje s hujšo "akcijo".

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Poskrbi, da bo imel kvalitetne koleščke (ležaje) gor, pa mogoče mal nadzora pri vadbi, ampak očitno fant že zna. Ne bi mu preprečeval. Ker če ne bi bil siguren vase, po moje ne bi tega naredil.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
V glavnem, kazen še poslabša zadeve. Samo bolj se bo naučil skrivat pred tabo.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Ja, ampak konkretni primer. Nisem mu dovolil. Ali naj se vedem, kot da nič ne vem...

Nazadnje urejeno:

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Ne.

Žal pa ti moram povedat (pa to že veš, kljub temu še 1x), da je vzgoja otroka zelo individualna. Karkoli bi ti tu svetovali, ni rečeno, da bo uspelo. Če kdo pozna tega otroka, si to ti. In na žalost drži tudi to, da je za otroka (pa tudi za starejše) najslajše tisto, kar je prepovedano. Tako da, če ga že sedaj težko krotiš vedi, da bo samo še slabše. Če ga do 11 leta nisi, ga boš sedaj še težje. Tak fant gre ravno v dobo pubertete, ko bo itak najbolj pameten na svetu. Zweistein varianta.

Sicer pa, mu na splošno zaupaš? Misliš, da ima potencial v lajfu? Mu prepustiš kako delo (če ga hoče opravit)? Če so odgovori na vprašanja pozitivni, potem samo relax ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Čakaj, nekaj je naredil, kar mu nisi dovolil?
Lahko mu omeniš, da mu tega niso dovolil, ampak iz enih rolerjev delat tako dramo pa spet ne gre. Če je star 11 let, torej je že nekje v petem ali šestem razredu. Mislim, jaz sem hodil peš po prometni regionalki iz šole, brez pločnika, kaj šele avtobusa, in to mnogo mlajši. Raje ga nauči, da se bo pravilno obnašal v prometu, če pa misliš, da bo zaradi tega v končni fazi postal kriminalec, potem bi pa se jaz zamislil nad tabo
rolleyes-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.654
113
smile-1.gif
naslednjic tek za avtobusom!

Mene bi tud raspisdilo da me tamal nategne...zajebi se ti njega na kako nedolzno foro nazah

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Menim, da bo tam ali pa v čuzi pristal, če mu dovolim takšne "akcije". Kasneje bo boizkusil kje drugje s hujšo "akcijo".
Daleč od tega.
Že dejstvo, da ti ni vseeno, je ena od garancij, da ga ne bo 'odneslo predaleč'.
V tem obdobju se bo spomnil (ali pa se je že) še marsikatere manjše zvitosti in rešitev je vsekakor iskren pogovor pred kaznovanjem.
Tudi to, da veš, kje ga je polomil in da mu daš vedeti da boš tudi v bodoče večino njegovih stran-poti prepoznal, bo eden od faktorjev, ki ga bodo zavirali..
Če se isti prekršek ponavlja se lahko vzgoja zaostri, kje je meja pa žal ni pametnega nasveta. Vsekakor je fizična zaostritev že predaleč, ker v današnjem času sila rodi še večjo silo.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Torej: Oči, jaz grem v šolo iz busom (promet, obvoznica). Istočasno jo odrineva od doma, jaz v službo, on na bus. Kasneje izvem, da se je vrnil iz postaje domov, vzel rolerje in šel z njimi, čeprav me je prejšnji dan vprašal, če lahko in mu za enkrat nisem dovolil.
Zadnje čase je polno javnih tribun in ne vem česa na to temo. Kaznovanje odsvetujejo (npr do konca šole brez rolerjev)
Kaj naj torej?
sprasujem se.gif

Poveš mu, da ni ok, da je to naredil, ker ti je povedal (obljubil?), da gre na bus. Torej, ni ok, da se ti je "zlagal" in ne da ni ok, da je šel z rolerji, četudi si mu to prepovedal. Priznaj, da si morda malo pretiraval s prepovedjo in da mu zaupaš, da se zna rolat, da te je pa pač malo strah, da ne bi šlo kaj narobe. Mogoče se odpravita na ruto do šole in narediš preverko
smile-1.gif

Za konec navržeš še kakšno, ki si jo sam ušpičil, ko si bil njegovih let. Temu se reče bonding. Čez dve leti bosta že pir skupaj pila
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.654
113
Pa tamal ga bo dam nesu k je že prestar za take alkoholne igre
evil.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Prefukaš ga pa bo mir. ( če te drugače ne je.be,,,,če uporabim slovnične besede).

Strokovnjaki bojo seveda svetovali razgovor (tega si menda že opravil).

Jaz mali dve še nikoli nisem udaril (razen hudo izjemoma čez rit...pa ne vem če je vsaka dobila dvakrat)..a ko povzdignem glas, bog ne daj da štejem do tri...vse frčina okoli...tako se sliši.

Ko jih bo enkrat kasiral bo imel referenco za drugič kaj ga čaka. Seveda rolerje, telefon (ako ga ima) ter internet ukineš do konca šol. leta. Bo dobra šola verjemi. Pa tud škodilu mu ne bo.

Ker v srednji šoli se bo tebi zmešalo...ne njemu.

Gledam sodelavko...smrklja 12 let, bi mogla pisat, se ji ni dalo učit, pol pa jo zjutraj kliče da ji je 'slabo'...ona ji pa...namesto da bi jo poslala nekam, drži štango in ji reče da naj ostane doma. Da se moja takole preserava jo brcnem v rit da bi poletela do šole....nič bat..ne bi bilo treba..bi bilo dovolj da ji to povem...

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Z batinami ne boš nič dosegel. Samo zato, ker drugače ne znaš in se ti zdi to najbolj učinkovito. Ja, trenutni učinek je res hipni in se ti zdi, kako dobro ti gre, ker te otrok uboga. V bistvu te ne uboga ampak se boji grožnje in udarca (ker ga z njim ponižaš in tudi ker boli). Je pa res, da je takrat, ko te otrok ne je*e 5%, itak prepozno za besede, ker si že nekje prej izgubil avtoriteto (ki pa mora bit, da ne bo pomote).
Jbg, jst ne verjamem v moč udarca in vem, da gre brez tega tudi skozi najbolj težavna obdobja pubertete. Živleje ni potica in naši angelčki znajo bit pravi satanovi poslanci.
evil.gif

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
a si mu ti fotr , al smo alaterjevci fotri da bomo reševali tvoj problem?

zato pa smo tam ko smo, stari nevejo ka bi za nasvete sprašujejo druge. Uzem mu rolerje + še kaj

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
a si mu ti fotr , al smo alaterjevci fotri da bomo reševali tvoj problem?

zato pa smo tam ko smo, stari nevejo ka bi za nasvete sprašujejo druge. Uzem mu rolerje + še kaj

ni bolje, da človek vpraša za nasvet, če ni prepričan, kako in kaj, kot da naredi nekaj, kar bo imelo ravno nasproten učinek?