NLB - Kaj se bodo še izmislili, da bi nas obrali?

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Najbolje da pokličeš tukaj:
NLB KLIK
Pomoč uporabnikom:
Telefon: (01) 477 20 60
Delovniki: od 8. do 20. ure
Sobote: od 9. do 19. ure
E-pošta: klik@nlb.si

Če je meni kaj nagajalo smo vedno kar hitro rešili.

lp

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Hvala za kontakt. SEm klicala in so ful prijazni, so mi nekaj razlagali, samo nič ne uspe. V IE bi mogla certifikat izvozit z uporabo zasebnega ključa, česar nisem storila. V FF pa me sprašuje za glavno geslo programske varnostne naprave in potem še za geslo, ki je bilo uporabljeno za šifriranje varnostne kopije tega certifikata. POjma nimam kje naj ta gesla dobim, ker jih niti nisem dajala nič na novo, tko da blage veze nimam. Mi je rekel, da naj grem do poslovalnice in naročim nov certifikat. Komi čakam ja
bonk.gif
Od mene zihr ne bojo dobil nobenga dnarja več.

lp

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:

Hvala za kontakt. SEm klicala in so ful prijazni, so mi nekaj razlagali, samo nič ne uspe. V IE bi mogla certifikat izvozit z uporabo zasebnega ključa, česar nisem storila. V FF pa me sprašuje za glavno geslo programske varnostne naprave in potem še za geslo, ki je bilo uporabljeno za šifriranje varnostne kopije tega certifikata. POjma nimam kje naj ta gesla dobim, ker jih niti nisem dajala nič na novo, tko da blage veze nimam.

Hvala. Se mi je kar zdelo, da ne smem menjati IE v FF, ker bo šlo vse v pm.

(slabe izkušnje že v preteklosti s tem super truper NLB certifikatom).

Citat:

Mi je rekel, da naj grem do poslovalnice in naročim nov certifikat. Komi čakam ja
bonk.gif

Isto.

Sicer meni ne bi bil problem se odšetat do tja, a kaj ko bom spet zapravila dva meseca, da se bodo njihove ku**** baze (njihova je itak glavni problem, potem pa še drusova in register prebivalcev) na določen magičen časovni trenutek poklapale, da bodo zgenerirale certifikat.
bonk.gif

Definitivno sem to delala zadnjič. In tudi jaz iščem banko, ki ima kolikor toliko dobro internetno poslovanje. In certifikat ZUNAJ računalnika (karice, ključki, generirajoče geslo - what ever, samo da ni na kompu).

Za normalne pare, se razume.

Nazadnje urejeno:

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Ali je ta certifikat pri NLB kaj bolj varen od ostalih bank, pri katerih samo generiraš geslo s pomočjo kalkulatorja?

Kakor kdaj. Certifikat ti lahko skopirajo ne da bi sploh vedel za to, pri kalkulatorčkih pa je problem phishing (ko se kaka stran pretvarja, da je bančna). V vsakem primeru je potrebno paziti kaj inštalariš po računalniku.
Še najvarnejši je certifikat na pametni kartici, če ti ni odveč dati nekaj evrov zanjo in za reader.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Meni že tudi gredo vedno nove in nove podražitve pri nlb na organ in razmišljam o zamenjavi. Še najbolj pa zato, ker sem že 2x bil tam za eno zadevo in so me obakrat odslovili, zato ker ne znajo prav povedat kaj naj imam zraven. Tja lahko grem samo v petek, ker drugače časovno ne znese.
Gledam malo druge banke po internetu in veselo ugotavljam da so več ali manj vse na komot in se nobeni ne da v soboto delat. Sem katero od malih spregledal mogoče?
Glede na to da se tudi pri nas vedno bolj uveljavlja evropski delovni čas, se bi tudi banke lahko malo bolj prilagodile, ne pa da mrtvo hladno ob 16.00 zaprejo vrata in ko te jebe
frown-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Ali je ta certifikat pri NLB kaj bolj varen od ostalih bank, pri katerih samo generiraš geslo s pomočjo kalkulatorja?

Kakor kdaj. Certifikat ti lahko skopirajo ne da bi sploh vedel za to, pri kalkulatorčkih pa je problem phishing (ko se kaka stran pretvarja, da je bančna). V vsakem primeru je potrebno paziti kaj inštalariš po računalniku.
Še najvarnejši je certifikat na pametni kartici, če ti ni odveč dati nekaj evrov zanjo in za reader.

Kako ti lahko skopirajo certifikat brez, da bi ti vedel?

A ni treba prej mahat z nekim geslom?

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Sposoben trojanec ti bo prestregel tudi geslo.

Obstaja varianta, da označiš certifikat tako, da ga ni možno izvoziti (v bistvu je celo default). Samo verjetno to za hekerje ni tak problem in ga znajo dobiti direktno iz registra.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
In potem se kaj zgodi (je treba komp na novo sformatirat, ali ti crkne, ali...) in si pečen...

Problem je v tem, da sem križev pot prepotila (dobesedno!!!), da sem ta kur.čev certifikat dobila in se ga ne upam dotikat, da se ne bi slučajno kaj zgodilo.

Bi ga pa z veseljem zacementirala na kompu.

Ipak je večja verjetnost, da mi ga sune kakšen trojanec, kot pa heker.

Ali se motim?

Kaj praviš?

Nazadnje urejeno:

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Ma s tem certifikatom je tako, da ga ti po mojem mnenju lahko dol sname vsak, ki se malo spozna na računalnike. Sam sem pred kakšnim mesecem dobil na svoj računalnik trojanca preko mail, ki mi je onesposobil internet, ostalo pa je popolnoma normalno delovalo. Ker imam na računalniku tudi klik, ki ga med drugim uporabljam samo za prenose pologov na TRR, sem hotel klik prestavit na drug računalnik. Pokličem na info in mi reče, da samo prenesem certifikat, kar sem naredil s funkcijo paste/copy in zadeva je delala na drugem računalniku. Dela je bilo za cca 10 sekund. Če ne bi bil to račun, na katerem običjno ni nič stanja bi resnično razmišljal kako tole zaščitit, saj mi lahko vsak, ki pride do računalnika v 5 sekundah certifikat ukrade. Pol se pa imej.

lp

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Svašta.
stupid-1.gif

Sej zato sem tudi sama - za vsak primer - spucala račun.

Bolje ja, nego ko drugi.

Če je to v interesu bank, da imamo pri njih čim manj (neobrestovanega) denarja, jim čestitam - kar tako naprej.
stupid-1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

Citat:
Mi je rekel, da naj grem do poslovalnice in naročim nov certifikat. Komi čakam ja
bonk.gif

Isto.
Sicer meni ne bi bil problem se odšetat do tja, a kaj ko bom spet zapravila dva meseca, da se bodo njihove ku**** baze (njihova je itak glavni problem, potem pa še drusova in register prebivalcev) na določen magičen časovni trenutek poklapale, da bodo zgenerirale certifikat.
bonk.gif

Ok ne bi rekla, da dobiš zastonj ali vsaj po nižji ceni, ker si že enkrat plačal 21 € za to zadevo in bi jo lahko vsaj obnovili ne pa da ti gre v enem trenutku vse v maloro ........ ampak ne še enkrat moraš ravno toliko plačati. Ni šans da vidjo ta dnar od mene.
Danes sem še dubla neko bedasto obvestilo od njih po pošti, ki so mi ga prijazno zaračunali samo 2,10 €. Za en list papirja in zato da me obvestijo o neki zadevi, ki je itak samoumevna.
uf-1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Tud mene je ful presenetil kako na izi človek lahko pride do tvojega certifikata. Greš v IE Orodja/Vsebina/Certifikati/Izvozi certifikat .... ga shraniš na svoj ključek in to je to. Zadeva je velika natanko 3KB. Glede na znesek, ki ga plačaš za to zadevo sem si predstavljala da je to slično kakšnemu varnostnemu sistemu Banke Slovenije
hysterical-1.gif

Vse čestitke NLB, da tako dobro skrbijo za svoje stranke in nam povečujejo veselje do življenja.
roza.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Po moje, da ti zaradi trojanca, če si ga popucala, ni treba preveč skrbeti. Večina jih ni namenjena temu, da bi pobirala certifikate od klika
smile-1.gif

Če pa se bo našel kak tak, bo od lokalnega hekerja in ga antivirusni programi sploh ne bodo našli.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Digitalni certifikati so pač digitalni certifikati. Če veš kako ravnati z njimi in kje so nevarnosti je to zelo varen način avtentifikacije. Če imaš ključ pod dolgim geslom si dokaj varen.

Meni osebno je všeč tudi kartica kakršno ima SKB.Net ali pa na primer javna uprava (Secur ID). Tukaj imajo "zlobneži" veliko manj šans... saj morajo priti do tvoje kartice in poznati tvoja spremljevalna gesla.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:

Kaj je pa pri tem ne-varnega? Če poznaš geslo do kalkulatorja le ti, ga ne morejo zlorabit.

Epodjetnik

Pripravnik
15. avg 2007
58
0
6
Nevem kje sem bral, SKB če prideš na kaso menjati recimo 50EUR pa želiš po 10EUR, stroritev stane 1EUR

:S