NLB - Kaj se bodo še izmislili, da bi nas obrali?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
mimogrede... danes v Dnevniku sem zasledil da u bistvu za prilive racunajo prakticno VSE banke... razen parih hranilnic...

tako da... nlb ni edina...

Res je... pravkar preveril na skb.net in so mi res "odtegnili" 0,10€ za vsak priliv.
uf-1.gif

Še dobro, da nimam številčno veliko prilivov.
evil.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
V kratkem bom definitivno menjala banko. Z NLB-jem mam še same stroške in to ne majhne. Sej ti vsako jebeno stavr računajo.
bonk.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Pocasi bodo vse banke zacele srat in kasirat, zal. V tujini ni kaj drugace. Recimo pri SKB me motijo plačila v tujino. Ce obrazec izpolnis popoln in pustis SHA stroske NAJ bi ti transakcijo zaracunali 0,27eur, ce das stroske na OUR se pozvizgajo in velja kot mednarodna transakcija in te opalijo 4,17eur plus 4,17 eur, ker zaradi OUR opcija placilni nalog ni popoln. Bedarija, da ni vecje. Nakazilo gre vedno v Nemcijo, ki je MENDA del EU.
smirk-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
..ksz...

Pravkar na 24.ur:

http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20070808_3103374_60038004.php

Banka Celje in SKB zaračunavata 2% provizijo, če na šalterju menjate bankovec v druge apoene. Npr. če prinesete 50 evrov in jih želite zamenjati v bankovce po 10 evrov, vam bodo scolali 1 evro. Pri tem so še nadvse ponosni, ker so baje to provizijo celo znižali - baje je bila prej celo 4%.

Blazno sem happy, ker sem bila že pred leti pravočasno opozorjena, da naj dam tace stran od SKB.

Nazadnje urejeno:

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
3
18
Tudi Sparkasse ima provizijo na prilive 0,08eu na poslovne račune. Že od januarja naprej imajo to.
Za račune fizičnih oseb pa ne računajo nič, če imaš udoben + račun pa tudi ni provizije za plačilo položnic
smile-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Banka Celje in SKB zaračunavata 2% provizijo, če na šalterju menjate bankovec v druge apoene. Npr. če prinesete 50 evrov in jih želite zamenjati v bankovce po 10 evrov, vam bodo scolali 1 evro. Pri tem so še nadvse ponosni, ker so baje to provizijo celo znižali - baje je bila prej celo 4%.

Kaj, a drugje imajo pa manj ali sploh nimajo? Skrajno čudno bi se mi zdelo, če bi banke to počele zastonj (povrh tega še za nekomitente).

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Nazadnje urejeno:

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
..ksz...

Pravkar na 24.ur:
http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20070808_3103374_60038004.php

Blazno sem happy, ker sem bila že pred leti pravočasno opozorjena, da naj dam tace stran od SKB.

Sploh ne vem kaj se folk obremenjuje. Banke pač na tak način izgubljajo komitente, pa čeprav je za spakiranje kufrov drugam potrebno plačati kak €. Ali pa bodo ljudje spet začeli shranjevati denar v štunfih, kar se bi jim glede na inflacijo in oderuško ravnanje bank celo splačalo
smile-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
To itak počasi že delamo...
smile-1.gif

Sploh če kombiniraš zadevo s "komaj smo preprečili novo zlorabo plačilnih kartic" komedijo...

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Zaenkrat pri Bank Austrii (ki bo zdej Unicredit.....) zelo zadovoljna, nobenih pretiranih stroškov. Izredno prijazni in flexibilni.

DBS - vsi, ki jih poznam so zelo zadovoljni, z DBS Pronetom smo pa tut zadovoljni.

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
smile-1.gif

Sploh če kombiniraš zadevo s "komaj smo preprečili novo zlorabo plačilnih kartic" komedijo...

V bistvu že kar nekaj časa plačujem vse v "kešu", razen položnic preko spletnega bančništva. Kartico imam samo še zato, če mi kje RES zmanjka gotovine...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Mitzy pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
smile-1.gif

V bistvu že kar nekaj časa plačujem vse v "kešu", razen položnic preko spletnega bančništva. Kartico imam samo še zato, če mi kje RES zmanjka gotovine...

Pri meni je ravno obratno. Še vedno namreč obstaja možnost, da denarnica "dobi noge" ali pa jaz po glavi.
smile-1.gif

"Odvečna" sredstva na računu pa prelagam na varčevalni račun "30 dni", tako da meni z BA kartico lahko ukradejo maksimalno 200-300 €.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Imam težave s Klikom na računalniku. Vse je normalno funkcioniralo, zdaj pa mi certifikata ne sprejme več. Napiše mi da tega certifikata ni mogoče preveriti pri zaupanja vrednem certifikatnem uradu.

Pred kratkim sem nekaj rihtala računalnik. Dodaten RAM in programi pa mi zdaj ni jasno zakaj ne prime. Kam se lahko obrnem po pomoč. Certifikat mi velja do leta 2012, ko hočem iti na stran Klika mi napiše da strani ni mogoče odpreti. V FF mi že prej ni dopiralao, samo je v IE vse funkcioniralo super, zdaj pa mi pe tam ne prime.
Hvala za pomoč vnaprej.

No kar se tiče banke grem sem se odločila, da bom decembra zaprla račun pri NLB in šla k Sparkasse.
smile-1.gif