NLB - Kaj se bodo še izmislili, da bi nas obrali?

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Evo danes dobim tole obvestilo.
Citat:
Obveščamo vas, da bomo 1. avgusta 2007 za vse prilive iz drugih poslovnih bank, ki jih boste prejeli na poslovni račun v domačem in čezmejnem plačilnem prometu, začeli zaračunavati nadomestilo.
Še naprej pa bodo brezplačni :
interni prilivi (prilivi iz računov, ki so odprti v NLB d.d.),
prilivi iz NLB Banke Domžale d.d., NLB Banke Zasavje d.d. in NLB Koroške banke d.d.,
pologi ustanovnega kapitala družbe.

Višina nadomestila za prilive iz drugih poslovnih bank, ki jih boste prejeli na poslovni račun v domačem plačilnem prometu in za regulirana čezmejna plačila pa bo znašala 0,10 EUR.

confused-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.934
113
v lokalni ostariji
cakaj... a zdej bojo pa se prilive zacel zaracunavat?

hmm... v cem je pa to fora? upam da bodo oni edini s takimi "bizarnimi" idejami... hja banke nas res drzijo v "sahu"... ves promet mora "laufat" preko banke (ves denar polozen pa potem dvignjen...) no ja bomo vidl...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Meni osebno se tudi tole zdi že malo preveč.
Na SKB baje zaračunavajo večje pologe, NLB sedaj prilive, ... kaj si bojo še izmislili.

Bila bi zanimiva primerjava med bankami v tujini (stroški, obresti, ...) in bankami pri nas. Da vidimo kam nas vse lahko pripelje ali pa nas samo pri nas začenjajo "ožemati". saj 0,1€ ni veliko a pomislimo koliko bo banka zaslužila na plačilne dneve
wink-1.gif
.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.934
113
v lokalni ostariji
tole mislim da ni misljeno za "fizicne" komitente ampak za poslovne subjekte... in ce na hitro malo zracunam bo banka hudicev velik zasluzila ze samo s prilivi... sploh ce pogledas eno malo vecjo firmo... fora je v tem da mora ves placilni promet laufat preko banke (ok mas dnevne pologe a vseeno)...

me pa zanima s cim bojo opravicili te stroske...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
me pa zanima s cim bojo opravicili te stroske...

Veš... ena transakcija ena vrstica v tabeli/dveh/treh... pa še replikacija zaradi zaščite, pa še mirror, pa se nabere ena vrstica na ?? različnih diskovnih poljih in ne vem koliko diskih.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Ja to se gre za poslovanje firm.
Bo pa tole za NLB zelo velik prihodek. Samo mene, pa nimamo nakaj veliko transakcij me bo letno stalo cca 50-100 eur.
Da ne pomislim koliko ob to pri večjih firmah.

lp

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.934
113
v lokalni ostariji
hja kar racunaj kako je pri eni firmi ki ima npr 100 prilivov dnevno ali vec...

nic odpret racune se pri drugih bankah... sej ni vazno koliko jih je odprtih... drugega "spasa" nam ni...

se vedno ne vem s cim upravicujejo ta strosek... spet s kaksno logistiko?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Evo danes dobim tole obvestilo.
Citat:
Obveščamo vas, da bomo 1. avgusta 2007 za vse prilive iz drugih poslovnih bank, ki jih boste prejeli na poslovni račun v domačem in čezmejnem plačilnem prometu, začeli zaračunavati nadomestilo.
Še naprej pa bodo brezplačni :
interni prilivi (prilivi iz računov, ki so odprti v NLB d.d.),
prilivi iz NLB Banke Domžale d.d., NLB Banke Zasavje d.d. in NLB Koroške banke d.d.,
pologi ustanovnega kapitala družbe.

Višina nadomestila za prilive iz drugih poslovnih bank, ki jih boste prejeli na poslovni račun v domačem plačilnem prometu in za regulirana čezmejna plačila pa bo znašala 0,10 EUR.

confused-1.gif

Menjaj banko, pa bo problem rešen.
smirk-1.gif

Ogo

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ti nalepimo še cenik zapiranja računa in ostalega cirkusa, ki ga imaš s tem?
tongue-1.gif

(BTW: resno misliš, da ostali ne bodo skočili na tole kost?)

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Ti nalepimo še cenik zapiranja računa in ostalega cirkusa, ki ga imaš s tem?
tongue-1.gif

(BTW: resno misliš, da ostali ne bodo skočili na tole kost?)

Potem pa uživajte pri NLB.
stupid-1.gif

Ogo

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Jest?
confused-1.gif

Težko, ker me tam ni.
wink-1.gif

BTW: Kje je primerneje imeti odprt TRR je odvisno od več faktorjev - koliko imaš prilovov/odlivov in v kateri valuti, kakšni so stroški vodenja računa, kako funkcionira elektronsko poslovanje, nenazadnje pri katerih bankah so tvoje najpomembnejše stranke. Kar odgovarja enemu s.p-ju s petimi prilivi in petimi odlivi na leto, ne odgovarja nekemu d.o.o-ju, ki jih ima toliko na samo en dan.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Da bi sedaj menjal banko mi ne pride na misel. Razlog je ta, da sem v splošnem z NLB zelo zadovoljen. Tako po uporabnosti Proklika kot po njihovi fleksibilnost pri najemanju kreditov zase in za stranke. Včasih smo imeli SKB in lahko rečem, da se samo skrije pred NLB. Prav tako smo imeli nekaj časa vzporedno z NLB tudi RKB,ker smo tam vzeli en kredit. Ta pa je še večja scena. Že samo za to, da imaš račun z e-banko pri njih te stane 30-40 eur mesečno.

Poleg tega pa raje ne pomislim, da bi moral spreminjati vse podatke od firme zaradi teh 70 eur letno.

Tako, da se bodo morali še kakšno večjo neumnost spomniti, da bi jih jaz zamenjal.

lp

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Na SKB baje zaračunavajo večje pologe...

Btw, tole so zaradi pritožb strank že ukinili
smile-1.gif

Dobra novica. Ne vem sicer, če je zaradi pritožb strank ali zato, ker so imeli zaradi posledic plačevanja več dela (pač, si npr. večkrat položil po 3000€ namesto, da bi plačal provizijo za polog 15.000€). Bančnik na okenjcu je pa lepo pisal papirčke...

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Pisanje večih listkov načeloma ne bi pomagalo, ker je bil dnevni limit (vsaj tako je bilo v ceniku).

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.934
113
v lokalni ostariji
mimogrede... danes v Dnevniku sem zasledil da u bistvu za prilive racunajo prakticno VSE banke... razen parih hranilnic...

tako da... nlb ni edina...