Pri reklamnih tiskovinah pa je bilo ravno nasprotno. Pošta je ponujala tako nizke cene raznosa, da je praktično vsa konkurenca propadla. Potem pa ugotavljala, da imajo na tem segmentu izgubo. Ubogi poštarji morajo sedaj hoditi do vseh hiš, da vsem vtaknejo reklame.Citat:
Uporabnik Car pravi:
Ustanovila so se konkurenčna podjetja, ki pisma večjih uporabnikov sprejmejo v obdelavo. Ponudijo ceno, ki ji pošta NE more konkurirati, jih razvrstijo in, ne boste verjeli, dajo v dostavo prek pošte!? In za to delo celo še zaslužijo. Praktično pa to pomeni, da so te firme samo posredniki, ki za nič dela zaslužijo ogromno.
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Zato ker majhna firma proti mednarodnim firmam ne more ponuditi konkurencnih cen?
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
KSZ. Da ne pišem vsem.
Že mnoga leta je dan 24.12 in 31.12 skrajšan delovni čas. Če tega niste po študirali v vseh letih, potem je to samo vaš problem. To je stvar socializacije in IQja.
Ja, tako Pošta in še bolj NLB sta pač bila leta, kot bubreg v loju. In še danes se, tako obnašata. Po drugi strani, pa so potrebe po cel dan odprtih bankah in poštah vsak dan manjše.
DA, 24.12 ob16.20 ugotoviš, da moraš neko položnico nujno plačat je posledica lastne lahko miselnosti. da o vseh možnosti plačila položnice drugače, kot za okencem sploh ne govorim
Odpiranje take, teme pa bebavost, pomanjkanje strpnosti, samokontrole in socializacije.
Ja, res je. Pri reklamah je pošta dolgo izkoriščala položaj na trgu in ponujala (pre)nizke cene. Sedaj pa se je tudi tu obrnilo, ko konkurenčne firme raznosijo reklame po blokovskih naseljih, po vaseh pa se naj pošta hebe. Pa smo spet pri nelojalni konkurenci. Koliko stroškov je z raznosom recimo 1000 reklam, ki jih en človek peš raznosi v dveh urah po blokih in koliko z isto količino reklam, ki jih vsaj dva poštarja razvažata z avtom ali mopedom po vaseh vsaj 8 ur skupaj?Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Pri reklamnih tiskovinah pa je bilo ravno nasprotno. Pošta je ponujala tako nizke cene raznosa, da je praktično vsa konkurenca propadla. Potem pa ugotavljala, da imajo na tem segmentu izgubo. Ubogi poštarji morajo sedaj hoditi do vseh hiš, da vsem vtaknejo reklame.Citat:
Uporabnik Car pravi:
Ustanovila so se konkurenčna podjetja, ki pisma večjih uporabnikov sprejmejo v obdelavo. Ponudijo ceno, ki ji pošta NE more konkurirati, jih razvrstijo in, ne boste verjeli, dajo v dostavo prek pošte!? In za to delo celo še zaslužijo. Praktično pa to pomeni, da so te firme samo posredniki, ki za nič dela zaslužijo ogromno.
Citat:
Jebem vas v usta. Marsikdo bi bil srečen da dela od 9 - 17 (oz. 8 ur) za nedeločen čas [cenzura] vam matrna vi pa na navadn delavni dan ob 12 domov. Da vam jebem mater vsem. Nikjer nobenega obvestila nič! [cenzura] off!
Moram še tebi odgovorit. Kot prvo se popolnoma strinjam s tabo, da je delovni čas pošt, vsaj manjših, katastrofalen. Kot pa sem že prej napisal, bo še slabši. Žal.Pa niso delavci krivi za to.Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Recimo da bi meni BISTVENO bolj pomagal poštar, ki bi pošto nosil med 17 in 19 zvečer in pošte/banke, ki bi bile odprte od 16ih dalje.
Lokalna pošta v mojem domačem kraju je bolj kot ne zame popolnoma neuporabna. Uporabna je kvečjemu za kakega penzionista, pa še to samo za tiste, ki ne rabijo kakih vnučkov okol vozit.
Da ne omenjam neumnosti: zadnjič poštar prinese paket za ženo (osebna), mi je noče izročit, ker je samo osebna vročitev. Jaz delam 2x tedensko popoldan, tako da sem bil slučajno doma. Pa mi reče, bom jutri isti čas prinesel (9ih zjutraj), pa mu rečem, da ne rabi nosit, ker itak ne bo koga doma, pa reče, da mora po pravilih. [cenzura] pravilo na pravilo brez kančka pameti.
Korupcija na pošti?Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tale zadnja je kruta.
Se spomnim kakšno štalo so imeli svojci dvigniti odločbe komisije za bolniško medtem ko sem bil jaz v bolnici. Mislim da smo potem celo preko znanke ki dela na pošti nekako zadevo speljali.
Citat:
Uporabnik lafarge pravi:
Citat:
Jebem vas v usta. Marsikdo bi bil srečen da dela od 9 - 17 (oz. 8 ur) za nedeločen čas [cenzura] vam matrna vi pa na navadn delavni dan ob 12 domov. Da vam jebem mater vsem. Nikjer nobenega obvestila nič! [cenzura] off!
To od kvazi komunajzarskega lenuha iz kavča, k ga baba žvi....
Vidiš, zaradi teb podobnih je komunizem utopična ideologija....
Dej rit dvigni pa pejt en dan prej narest 24/7 cajta, al pa tko kot je teb v navad babo pošl, sej je že vsega hudga vajena...
Ne to pa ne, tega pa ni SLO, njeCitat:
Uporabnik Car pravi:
Korupcija na pošti?Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tale zadnja je kruta.
Se spomnim kakšno štalo so imeli svojci dvigniti odločbe komisije za bolniško medtem ko sem bil jaz v bolnici. Mislim da smo potem celo preko znanke ki dela na pošti nekako zadevo speljali.
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
italjanske firme so recimo nehale delat že v ponedeljek... in bo zaprto do sv. treh kraljev...
drugače pa če si munjen in ne znaš uredit zadeve dan pred družinskim praznikom do 12. ure si pa invalid...
je treba pripravit večerjo za svet večer, ob 18h je maša pol treba žegnat... in zato da bo velecenjeni možakar lahko plačal položnico ob 18h mora družina trpet? jao jao...