Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
jab1 ob nespremenjenih aktivnostih operaterja bi se zadeva že v preteklosti kaj klavrno končala,.. če pa se operater zaveda nevarnosti, ki mu pretijo in naredi kaj proti temu potem je rezultat lahko tudi takšen kot je bil,.. verjemi pa da rezultat ni samo po sebi umeven,..če bi bil bi recimo naše banke cvetele, tako pa so v riti,..
b
Banke so v riti, isto kot operterji, ker so se širili v nedogled brez da so najprej uredili in se posvetili svojim primarnim trgom, tako pa metanje denarje na vse strani, potem pa logično da en krat tega denarja zmanjka. Torej, da so si rekli 50% v nogavico, 30% za tekoče zadeve, ostalo za drugje, so si/ste metali denar obratno.
Ima Simobil oz. njegov uporabnik, kakšno korist od mobilnega operterja v Belarusiji?
Širiš se tistega trenutka, ko imaš keš, ne pa širjenje z denarjem, katerega pravzaprav še nisi zaslužil.
Skratka, če mobilni operter ne bo sposoben se prilagoditi novim razmeram, potem naj propade. Vega svojih frekvenc in omrežja ni vzela s seboj ob propadu nazaj v ZDA.
Bojazen tukaj trosijo, tisti, kateri lahko s propadom izgubijo svoj položaj, službo, apmak lejte eden od srpskih rekov pravi:
"Dok jednome ne smrkne, drugome nemože da svane." tako da za enega uporabnika, je čisto vseno kdo je operater, bojazen da bodo vsi izginili je odveč in zlonamerna grožnja tistih, kateri so se navadili na trenutno stanje.
Primer;
Huawei je svoj čas ponudil izgradnjo celotnega omrežja Tušmobilu na svoje stroške, vprašanje zakaj Mirko ni pristal na to?
Na izgubi bi bila Nokia in pa očitno sam Mirko, torej v prevodu meni kot uporabniku mi se ..ebe kdo je lastnik.
In je tudi res, da hočem najboljše i najcenejše in me absolutno ne zanima, kako bo to operter zagotovil, v primeru propada je to stvar lastnikov. Filozofija, da če ne bo na trgu Mobitela, Simobila, Tušmobila ali pa kje drugje znotraj EU, da ne bo Vodafona in ostalih, da bo to pomenil konec mobilne telefonije, so zgodbice za lahko noč. Tipičen primer v SLO je razburjenje mobilnih operterjev, zakaj se bo rezerviral en blok frekvenc za morebitnega novega operterja na trgu, kaj se bojijo da mu ne bo uspelo in bi ga radi zavarovali pred tem!?
Lp.