Nič več stoškov gostovanja v EU

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Samo na račun tega so potem cene izven EU toliko višje, recimo greš v Srbijo, pa so cene hujše kot če bi vročo linijo klical
tongue-1.gif

nja sem si skuso tudi to...cena v srbiji je res taka kot da je direkt na drugi strani sveta

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Gor je nekdo omenil oderuške cene klicev v tujino. Za foro sem preveril pri svojem operaterju. Klic v Nemčijo 0,43 EUR. Če gostujem recimo v HR omrežju pa klic v Nemčijo 0,27 EUR. Kje jim je fora. Očitno nas res nategujejo po dolgem in počez. Dajo tistih 1000 ali kolko enot, ostalo pa drago kot žafran. Skrajni čas, da nekdo konec temu naredi.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Hepan ne vem kako je pri ostalih operaterjih, a pri nas se moramo kar potruditi da je dobiček tak kot je,.. ni to ena državna firma kjer denar prileti z lufta,.. za stranke se to morda ne vidi, one vidijo le dobiček interno pa je malo bolj zapleteno,..

b

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Hepan ne vem kako je pri ostalih operaterjih, a pri nas se moramo kar potruditi da je dobiček tak kot je,.. ni to ena državna firma kjer denar prileti z lufta,.. za stranke se to morda ne vidi, one vidijo le dobiček interno pa je malo bolj zapleteno,..

b

borovnica jaz temu ne oporekam, verjamem da nekaj počnete, da toliko zaslužite...ampak glede na panogo, kjer VSi, sedaj že tuš mobil klepate dobičke, je očitno to storitev z veliko dodano vrednostjo, kjer pa vseeno ni toliko odvisno od truda...

zato, da mene minuta pogovra iz srbije stane 3 € in da vi pri tem mastno zaslužite neki trud ni ravno potreben, al pa da sms v tujino dodatno zaračunate...

v glavnem do denarja pridete vseeno lažje kot druge panoge, primerno svoji panogi pa ste pač prilagodili želje po dobičku..

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Najbolj, da vsa podjetja, ki slučajno še delajo dobiček, znižajo cene, ker to samo pomeni, da lupijo svoje kupce.

Ko Golfa kupuješ verjetno tudi ne stokaš kakšen profit ima VW, če ti dajo še kaj ekstra popusta?

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:

b

Ali se prilagodite in nasnifane pubece v Avstriji brcnete ali pa propadite, druge ni. Frekvence ne bodo propadle, infrastruktura ne bo propadla.

Operter ne proizvaja, ne patentira, samo deli uslugo in meša meglo. Uslužno podjetje se zlahka zamenja, izumitelja, primarnega proizvajalca malo težje. In kot že omenjeno ali se prilagodite ali propadite. Cene
sprasujem se.gif
.

Lp.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Nasnifani pubeci dajo dnar. In hočejo potem za ta dnar 15% donos. Ko jih nabrcajo, gre denar.
Nekam v Azijo. Kjer dobi 30% donos v startu.

Socializem je samo pot iz kapitalizma v kapitalizem ...

Tudi v telekomunikacijah bo tako. Se bo pač gradilo omrežja počasneje, pa navilo cene tam, kjer še niso regulirane. Samo slednje potem ne bo več odraz potreb ljudi, temveč potreb politikov. Tako kot poceni plazma TVji v Venezueli z dekretom politikov. Aja, v Venezueli plazme ni več za dobit nikjer, še z dobavo WC papirja imajo težave. Centralno plansko gospodarstvo here we come.

Če bi že hoteli spodbujati konkurenco, naj uredijo enakovredno zakonodajo po celi EU. Pa registracijo na enem samem mestu v EU. Ne pa z regulacijo cen, kot za časa Tita i partije.

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
hepan, ne pozabi da je vega propadla in da nekoč tudi si.mobil ni bil daleč od tega,..torej ni vse samo po sebi umevno,..
pri tušu verjamem v kreativno knjigovodstvo in prelivanje denarjsa ter dogovor v ozadju,..dopuščam manjšo možnost v manjšo požrešnost na denar vendar glede na sestavo kapitala tuša zadeva ni verjetna,..

verjetno bodo morali apetiti lastnikov postati manjši in verjeti je še marsičemu drugemu,.. bomo videli ko pridemo do tam,..

b

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
7 milijard EUR kolikor naj bi imeli operaterji izpada je drobiž... 5% majši prihodki.. Sedaj kolikor je meni jasno bo vseeno kje kupiš sim kartico. Torej bo lahko npr Tušmobil tržil po celi EU svoje stortive.. In po mojem bo kvečjemu več prometa in višji prihodki. Spomnite e leta 1996. Mobitel GSM: naročnina 30 EUR in nič vključeno, plus klici po 0,5 EUR na min. In koliko EUR so imeli skupnih prihodkov? Mogoče par % od sedanjih.. Torej cene niso vse, važno je koliko pobereš in koliko ti ostane. Ekonomija obsega igra veliko vlogo. Torej ja: hvala bogu da gre romamig v zgodovino. Operaterje pa razumem: vsemu novemu se pač upirajo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Bomo videli kaj bo prinesla prihodnost. Sam upam, da nižje cene.
Zgolj primer, ker so zgoraj omenjene nečloveške cene v ne EU državah. Sam ne porabim tudi centa, ker takoj ob prehodu meje kupim njihovo predplačniško kartico, za klice v Slovenijo pa uporabljam Komunikator ali kaj že je.
Tako da, od mene moj operater zasluži v tujini točno 0. Če bi bile cene človeške se mi ne bi dalo zajeb... z alternativami.
Zgolj kot primer: za 5 EUR imam tujo predplačniško kartico s prednaloženimi minutami, SMS-i in podatki, ki jih ne morem porabit v parih dneh. Pri podatkih se res omejujem in sem običajno na WiFi-jih, ampak za nujne maile pogledat je dovolj. Ostalo pa potem na WiFijih podelam. Za teh 5 EUR dobim 2 minuti klica v Slovenijo s slovensko kartico.
hysterical-1.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Kljub ukinitvi roaminga bodo mobilni operaterji imeli zaradi enotnega mobilnega trga manj stroškov:
- iz teoretičnih 28 uprav nastane 1 uprava
- mobilni operaterji opreme več ne bodo naročali za vsako državo posebej, ampak za vse države skupaj => večji popust zaradi količine

Tukaj govorimo o milijardah € prihranka.

Leta 2008 sta Si.mobil in Mobitel javkala, da sta zaradi znižanja cen zaradi Tušmobila na robu finančnega propada. Dejanski rezultati leta 2008: Mobitel 45 mio € plusa, SI.mobil 30 mio € plusa.

Drugače mobilni operaterji bodo z uvedbo LTEja postal debele krave: trojček na LTE, ...

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Kdaj bos dodal Simobil LTE bazne na obmocju Obale? Sem jih vse zaznal z aplikacijo...

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Hm. Verjetno so nadgrajene bazne v Luciji. Ena. In ena v Portorozu. Kaj nisem jih prav zaznal ali kako?

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Citat:
Uporabnik KdoZ pravi:
Kdaj bos dodal Simobil LTE bazne na obmocju Obale? Sem jih vse zaznal z aplikacijo...

confused-1.gif

Kaj imajo veze LTE bazne postaje z s stroški gostovanja v EU?

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Imajo. Ker ko bo simobil pokril 70% prebivalstva z LTE potem se bo v EU odpravil romaming. Štekaš zdaj kaj imajo veze?

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
S temo, katere naslov je lepo napisan na vrhu, nima NOBENE VEZE !!!!
In čas bi bil, da nehaš utrujat s tem LTE.

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Citat:
Pričakuj da se bodo cene klicev dvignile, druga stvar je dvig vseh ostalih stroškov, na subvencije pozabite, prav tako na nadgradnje omrežja,.. v končni fazi pa konsolidacija 5 evropskih operaterjev in spet višje cene,.. vsaj tak občutek imam,..
b
A lahko kdo to v neki koledar da, da se pomenimo o tem "po bitki"?
Ker imam občutek, da bo tako kot recimo omenjenega leta 2008: samo jamranje, profiti pa v resnici v višave.

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
dejstvo pa je, da sedaj ljudje dosti več telefonirajo v tujini in se je z tega naslova dobiček itaq povečal...
S povečanim prometom bodo sicer tudi povečani stroški.