Nezgodno zavarovanje v tujuni

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
pilot, vzami tole od ZM za 50 eur, sem že večkrat koristil to njihovo in je vedno bilo OK.

Če potuješ v EU in bližnji okolici je ZM turistično čisto dovolj C paket 39€ za celo leto, če pa putuješ tudi kaj dlje, azija, amerika itd,
pa vzemi Grawe Turist za 76€ letno, kjer imaš kritja 250.000€ + odgovornost 400.000€

Za več info pa lahko na ZS
wink-1.gif

Če grawe ne omejuje dolžine bivanja v tujini, mi na PS kar sporoči telefonsko in kdaj se dobiva za sklenitev zavarovanja :).

Ja, pozabil sem ti napisat, GRAWE ne umejuje časa bivanja, lahko si celo leto
smile-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
pomnoži to še vsaj krat 5 da dobiš vsaj eno pametno vsoto pa si na koliko?
pa upoštevaj da imajo omejitev 3 mesece on bo pa tam bistveno dlje...

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
Še jaz pristavim lonček, ali ima kdo točne informacije katera zavarovalnica krije helikopter. če je potrebno, mislim pri smučanju.
Za triglav mi je znano, da se delajo malo neumne.
Včasih sem lepo preštudiral pogodbo, sedaj so jih pa vsi nekam skrili.
In tako če je kdo stručko, na pomoč.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Največ ima Grawe
Brošura
pogoji

V prilogi imaš pa še preglednico kritij z zavarovalnimi vsotami (tudi helikoptersko reševanje in če kupuješ resno turistično zavarovanja je to varianta z največ kritji... pa letna je še cenejša je kot Triglav
evil.gif

edit:datoteka

Priponke

• 1716064-turist_cenik.pdf
    233,1 KB · Ogledi: 302
Nazadnje urejeno:

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Gledam Coris zavarovanje turistično za posameznike, ker grem julija v Iran, pa me je zmotil 6. člen pogodbe ( http://www.coris.si/C/fileadmin/user_upload/Zavarovalni_pogoji/01_ZZT_01_08.pdf ), ki pravi, da so obveznosti zavarovalnice izključene v primeru:
-potresa
-vojne, notranjih nemirov in vstaj
-terorizma

Mislim, da fak? Resda ponavadi te zadnji točki veljata za bolj rizične države, pa vseeno, komot plačam nekaj več.. Še ena zadeva pa je, da ti ne dovoljujejo planinarjenja nad 3000m..

Nevem kaj mislijo, da bom šel nekam na počitnice all-inclusive al kaj..

P.S. Tudi Grawe izključuje kakršnekoli dogodke, ki nastanejo ob kakšnih stavkah, nemirih ipd. Je sploh kakšno pametno zavarovanje za t.i. rizične države, da te ne oskubijo, zavarovan si pa za en ku*ac?

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Matej; En dan ležanja ( zdravljenje posebej) v CIT KC v Lj je pred desetletjem stalo jurja EVROV. Govorim približno cifro, info od uslužbencev Kc po tistem ko sem tam ležal. Takrat se še ni izdajalo informativnih računov.
Triglav ti nudi 100 evrov. In potem govorijo alter agenti kako visoko se moraš nezgodno zavarovati ko si doma, ko imaš ”vse” to krito iz ZZZS.. Ajaja

Sdpa: v večini polic tudi drugih je vojna, nemiri in podobne storije nepokrito. A tudi če si v mestih oziroma na cesti nad 3000m ne velja zavarovanje? Ta je res kruta.

Nazadnje urejeno:

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Jah, neumnost se mi zdi, da ni omogočeno zavarovanje tudi za take stvari za nekoliko višjo ceno. Poškodbe ob kakšnih protestih, potresu so daleč od ravno 'ekstremnih' dogodkov. Glede terorizma še nekako razumem..

Sicer pa piše "pri planinarjenju in trekingu na višini nad 3000m, razen če ni v pogodbi drugače določeno".

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Matej; En dan ležanja ( zdravljenje posebej) v CIT KC v Lj je pred desetletjem stalo jurja EVROV. Govorim približno cifro, info od uslužbencev Kc po tistem ko sem tam ležal. Takrat se še ni izdajalo informativnih računov.
Triglav ti nudi 100 evrov. In potem govorijo alter agenti kako visoko se moraš nezgodno zavarovati ko si doma, ko imaš ”vse” to krito iz ZZZS.. Ajaja

Ne mešat stvari, bolnišnični dan je kot nadomestilo zaradi izgube dohodka za čas ko si v bolnišnici in to nima veze s stroški bivanja v bolnišnici, ti stroški so kriti iz osnovne zavarovalne vsote, v Triglav C paketu to znaša 30.000€, kot si sam rekel en dan bivanja v bolnišnici pri nas je preko 1.000€ če je pa še kakšna operacija ali nujni poseg je pa to lahko več 10k€, sedaj pa razmisli koliko je dobro
najvišje kritje, ki ti ga nudi naša največja zavarovalnica...

Citat:
Sdpa: v večini polic tudi drugih je vojna, nemiri in podobne storije nepokrito. A tudi če si v mestih oziroma na cesti nad 3000m ne velja zavarovanje? Ta je res kruta.

Res je, v večini zavarovanj je izključitev vojno dogajanje; kot turist ne boš šel na vojno območje ali območje kjer so že prisotni nemiri, zato turistična zavarovanja kritje v teh primerih ne nudijo, če si v državi v kateri se je čez noč zgodil preobrat in se to ni pričakovalo, v tem primeru ti bodo pomagali priti iz države, seveda je pa treba vedeti da je v takšnih situacijah težko izpeljati operacije, ker če je vojna ali preobrat velja samo pravilo močnejšega...
Potresi so in naravne nesreče so zaj... situacija, na žalost večina zavarovanj, tudi nezgodnih ne krije poškodb v primeru potresa.
Piše planinarjenje nad 300m in ne vožnja čez prelaz, kaj ti ni jasno? Za ekstremnejše podvige bo pač treba poiskati ustreznejše zavarovanje, drugače bi tudi odprave v Himalajo vzele navadno zavarovanje za 100€ in bi jim pripadalo kritje...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
P.S. Tudi Grawe izključuje kakršnekoli dogodke, ki nastanejo ob kakšnih stavkah, nemirih ipd. Je sploh kakšno pametno zavarovanje za t.i. rizične države, da te ne oskubijo, zavarovan si pa za en ku*ac?

Grawe ima takole v splošnih pogojih:
6.4 nastanejo zaradi nasilja pri javnih zborovanjih ali manifestacijah, v kolikor zavarovanec v njih aktivno sodeluje;

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Pa kje si ti našel 450? Sam sem dal 130. Za 30k kritja. Al so ti dodal šport kot dodaten riziko? Ker dvomim, da boš za 40 al 60 eur dobil pravi paket.