Nezgodno zavarovanje v tujuni

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Ojla!

Katero celoletno zavarovanje za tujino priporočate? Torej kot alternativa Corisu? Zanimajo me maksimalna kritja.

Coris je recimo 450 € na leto.

LP,
PIC

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
mah, na enih bankah se zavaruješ celoletno za cca 50€ - worldwide. Ne vem pa podrobno kaj vključuje. Če te zanima lahko probam pridobit pogoje...
pozdrav.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Evropsko kartico imam, dodatno tudi, želel bi turistično v primeru kakšnih poškodb. Torej ala Coris.

Zaenkrat našel od zavarovalnice MB, paket C za 40 €.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Jest mam od Triglava,... je druzinsko za cca 45€.... tudi dobre izkusnje znjim,... ne sicer iz prve roke, iz druge.... 1x zlomljena roka v Italiji,..drugič pa heli prevoz otroka in matere iz smučišča.... je bla poškodba glave...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Ojla!

Katero celoletno zavarovanje za tujino priporočate? Torej kot alternativa Corisu? Zanimajo me maksimalna kritja.

LP,
PIC

Samo pazi. Če me spomin ne vara je en trik, da če si več kot X dni v tuji državi, vmes pa ne prideš domov, ti zavarovanje ne velja.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
pilot, vzami tole od ZM za 50 eur, sem že večkrat koristil to njihovo in je vedno bilo OK.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
pilot, vzami tole od ZM za 50 eur, sem že večkrat koristil to njihovo in je vedno bilo OK.

Če potuješ v EU in bližnji okolici je ZM turistično čisto dovolj C paket 39€ za celo leto, če pa putuješ tudi kaj dlje, azija, amerika itd,
pa vzemi Grawe Turist za 76€ letno, kjer imaš kritja 250.000€ + odgovornost 400.000€

Za več info pa lahko na ZS
wink-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Ojla!

LP,
PIC

Samo pazi. Če me spomin ne vara je en trik, da če si več kot X dni v tuji državi, vmes pa ne prideš domov, ti zavarovanje ne velja.

Sem videl, ja, hvala. 60 dni si lahko največ neprekinjeno v tujini. Sam WTF zaen pogoj je to.

LP

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Jah, najbrž želijo države zavarovati lastni socialni sistem za prebivalce, samo razmišljam, nisem pa siguren. Še dobro, da v času odsotnosti nisem zbolel, ker sem bil odsoten skoraj celo leto in sem imel neveljavno zavarovanje. Takrat me ni nihče opozoril.

Je pa sigurno coris dobra izbira. Ostala zavarovanja pa ne poznam, čeprav jih imam, vendar jim ne zaupam preveč.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:

Če potuješ v EU in bližnji okolici je ZM turistično čisto dovolj C paket 39€ za celo leto, če pa putuješ tudi kaj dlje, azija, amerika itd,
pa vzemi Grawe Turist za 76€ letno, kjer imaš kritja 250.000€ + odgovornost 400.000€

Za več info pa lahko na ZS
wink-1.gif

Če grawe ne omejuje dolžine bivanja v tujini, mi na PS kar sporoči telefonsko in kdaj se dobiva za sklenitev zavarovanja :).

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Jah, najbrž želijo države zavarovati lastni socialni sistem za prebivalce, samo razmišljam, nisem pa siguren. Še dobro, da v času odsotnosti nisem zbolel, ker sem bil odsoten skoraj celo leto in sem imel neveljavno zavarovanje. Takrat me ni nihče opozoril.

Je pa sigurno coris dobra izbira. Ostala zavarovanja pa ne poznam, čeprav jih imam, vendar jim ne zaupam preveč.

Jaz imam osnovno + dodatno + evropsko kartico. Zivel bom v EU, ampak ker bom vsak dan na vodi, bi rad imel se dodatno zavarovanje v primeru neljubih dogodkov.

LP

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Kaj pa firma? Ti ne more urediti kakšnega zavarovanja? Vem, da nekatere multinacionalke imajo "svoje" bolnice po svetu. Odvisno za koga greš delat.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Kaj pa firma? Ti ne more urediti kakšnega zavarovanja? Vem, da nekatere multinacionalke imajo "svoje" bolnice po svetu. Odvisno za koga greš delat.

Freelance monkey :). In v Španiji bom čist turistično.

LP,
PIC

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Citat:

Freelance monkey :). In v Španiji bom čist turistično.

LP,
PIC

Aha, potem pa googlaj za Allianz Expat Health.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
No tudi zase iščem celoletno turistično zavarovanje. Za EU in tretje države.

Zadnjih nekaj let sem imel sklenjeno pri zavarovalnici Maribor, najvišji paket. K sreči do pred 2 mesecev zadeve nisem nikoli potreboval.

Pred novim letom sva pa bila z ženo v Bratislavi in sva dejansko nujno potrebovala zdravniško pomoč. Zadeva ni bila življensko nevarna bila je pa precej urgentna. Bila je nedelja in ura osem zvečer.Tako kot piše v pogodbi in na kartici sva klicala na klicni center, prijavila zadevo in povprašala kako naprej. Dobro študentka na klicnem centru je že na prvo žogo zaje.bala in "ugotovila", da je zavarovanje poteklo in naju hotela odsloviti. Ker seveda to ni držalo in so po dodatnih preverjanjih le uspeli ugotoviti, da se motijo so sprožili postopek. Naročili so naj počakava in bodo sporočili kako in kam lahko greva. Ker po eni uri še vedno nisva prejela klica sva jim spet "težila". Odgovor je bil: "zadevo smo predali partnerju v tujino. Počakajte na klic. Če pa mislite, da je zadeva urgentna lahko rešite sami, mi pa se bomo potem odločili, ali povrnemo stroške."
Ker je žena iz zdravstvene stroke sva pač zadevo rešila na drugačen način in sama, izpod pulta kupila potrebne zadeve.

Ker povratnega klica tudi po štirih urah ni bilo sva ponovno klicala. in mojstri so se samo opravičili, da žal, oni so res predali naprej in da ne morejo nič naredit.

Bila je EU država, primer pa je bil pogojno rešljiv, če prideš do pravih zdravil in si iz stroke. Kaj pa bi bilo, če se mi nekaj zgodi sredi Vietnama? Zaradi tega se želim izogniti ZM zavarovalnici in upam, da imajo druge zavarovalnice bolje urejeno to področje.

Kaj mi predlagate da vzamem? Coris mi je žal predrag.

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
Coris letno družinsko je cca 76 eur in velja tza vse v družini in celo leto. ne mi rečt da je to predrago?

Poleg tega pa ma coris zadevo vsaj poštimano...