Nezakonito lisicenje?

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
zakaj sem pa jaz imel podatek da so lisice tako narejene da jih na desno stran ne morejo montirat?
smile-1.gif
ja je pa res čudno da so jih dali na desno stran, sploh če ne vidiš da so gor in zapelješ si uničiš pol avta.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Sej ti še obvestilo nalimajo na šipo, če se le da na šoferjevo stran ali pa direkt pred volan.

Če pa tega ne vidiš pol pa ....

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Jaz pa ne dojamem bistva teh lisic. Avto dobi lisice takrat, ko je napačno parkiran, se pravi ovira druge udeležence v prometu, pešce,... S tem, ko mu nataknejo lisice, bo samo še dlje časa oviral.
rolleyes-1.gif
Naj dajo gor listek s kaznijo, al pa naj ga pajek odpelje. Lisice so mi pa res zgrešene.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zelo podoben primer je pri naših blokih. čisto premalo prostora za čisto preveč avtomobilov. pa ni nikakršnih "dnevnih" migrantov, je pa res, da jih veliko pride kar s službenimi vozili (dostavnik od Aktive, če se prav spomnim), pa še ene dva kombija, ampak tudi če teh parih ne bi bilo, situacija ne bi bila nič drugačna.

nekatere družine z večimi avtomobili so res uvidevne, ker parkirajo tako, da sami sebe zaparkirajo, pač, kot so dogovorjeni, da zjutraj gredo v službo in na ta način pustijo malo prostora.

problem se pojavlja predvsem pred našim blokom, kjer so avtomobili normalno parkirani po robu, potem pa še po sredini in moj avto zna bit na majnhnih prostorih zaradi precejšnje medosne malce neokreten in se velikokrat zataknem (pa znam manevrirat, če imaš pisarno na Tržaški 2, se to tam naučiš, čeprav sem se sam že prej). kaj na naredim? velikokrat grem potem z busom, ampak enkrat se bo naredilo, da bom nujno moral iti z avtom, kaj naj potem?

sam sem že dobil "Obvestilo policije", očitno lahko, če nekega zaparkiraš, dobiš to kazen. takrat sem enkrat in edinkrat parkiral tako, še to zato, ker sem videl poprej tako parkirane avte in se mi je zdelo okej. in zdaj tudi če je tam prostor, tam ne bom parkiral, pa ne zaradi kazni, ampak ker sam vem, kako se namatram, da dobim avto ven.

in parkiram, kjer je prostor, ampak velikokrat ga ni, in sem ga primoran pustiti na zelenici na križišču na vhodu v naše blokovsko naselje. velikokrat na "parkirnem prostoru", kjer avto nikogar ne ovira, a je vseeno tam znak za prepovedano parkiranje. sem ga pustil na praznem parkirišču bližnje gostilne, pa sem dobil metlice zataknjene za kljuko ... kaj naj potem ...

so pa tudi pri nas žleht, ker imam KR tablice, verjetno mislijo da sem študent in včasih grem v tujino za par dni, pa avto pustim pred blokom na varnem prostoru, pa jih očitno moti, da je avto parkiran par dni na istem prostoru - in sem pred kratkim dobil lepo spimpan avto s prekrasno črtico ...
redface-1.gif

vem pa to - če dobim kakršnokoli kazen, tu, pred bloki - bom šel do konca. in NE BOM plačal. nisem sam kriv, da je tako ...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
tud to se mi je že naredilo, pred Ortom, sumim, glede na datume takrat ... pa mi je nekdo odlimal "Obvestilo policije", se mi je pa takrat čudno zdelo, da so trije avtomobili imeli obvestilo, moj in en pred mano pa ne ...

potem sem čez ne vem koliko časa dobil obvestilo domov, po pošti ...

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
tele lisice so navadna bedarija, s tem se sam podaljšuje čas ko je vozilo ovira oz. v prekršku...

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Lej to je pa problem splošne nekulture v preljubi nam deželi.

Moj komentar je zgolj in samo na to kam ti nalimajo tist ****** pildek. Kaj se lahko vse pol zgodi če se pa gremo v blodnje razpravljat.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Jaz pa ne dojamem bistva teh lisic. Avto dobi lisice takrat, ko je napačno parkiran, se pravi ovira druge udeležence v prometu, pešce,... S tem, ko mu nataknejo lisice, bo samo še dlje časa oviral.
rolleyes-1.gif
....
Kako bodo pa kasirali za odklepanje, stroške postopka....če bi samo kazen dobili ?????
A ni bolje da več pokasirajo, avto pa ovira druge udeležence še pol dneva dlje kot bi sicer, kot pa da voznik avto takoj odpelje?

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
zelo podoben primer je pri naših blokih. čisto premalo prostora za čisto preveč avtomobilov.

...

vem pa to - če dobim kakršnokoli kazen, tu, pred bloki - bom šel do konca. in NE BOM plačal. nisem sam kriv, da je tako ...

Seveda si sam kriv, kaj pač tam živiš. Če parkingov ni dosti, jih pač ni dosti in temu se je treba prilagodit. Ljudje najprej kupijo ali najamejo stanovanje tam, kjer je jasno, da ni dosti parkingov, potem pa jamrajo. Omisli si (ne samo ti, pač tisti, ki jih matra, da jih zaradi nezakonitega parkiranja kaznujejo) stanovanje/hišo z lasnim parkingom oziroma tam, kjer je parkingiov dosti ali pa se sprijazni s tem, da bodo kazni.
Čas je že, da se take stavri začnejo redno dogajat (vsak dan, recimo), potem se bodo tudi cene stanovanj normalizirale. Potem bo recimo stanovanje z 2 parkingoma 200 jurjev, brez pa 150 ali 100. In garsonjera brez samo še 50 (v Lj.). Pa si bo lahko marsikdo več kupil stanovanje. SIcer bo ta, brez avta, ampak j... ga. Vsega vsak pač ne more imeti.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
zelo podoben primer je pri naših blokih. čisto premalo prostora za čisto preveč avtomobilov.

...

Seveda si sam kriv, kaj pač tam živiš. Če parkingov ni dosti, jih pač ni dosti in temu se je treba prilagodit. Ljudje najprej kupijo ali najamejo stanovanje tam, kjer je jasno, da ni dosti parkingov, potem pa jamrajo. Omisli si (ne samo ti, pač tisti, ki jih matra, da jih zaradi nezakonitega parkiranja kaznujejo) stanovanje/hišo z lasnim parkingom oziroma tam, kjer je parkingiov dosti ali pa se sprijazni s tem, da bodo kazni.
Čas je že, da se take stavri začnejo redno dogajat (vsak dan, recimo), potem se bodo tudi cene stanovanj normalizirale. Potem bo recimo stanovanje z 2 parkingoma 200 jurjev, brez pa 150 ali 100. In garsonjera brez samo še 50 (v Lj.). Pa si bo lahko marsikdo več kupil stanovanje. SIcer bo ta, brez avta, ampak j... ga. Vsega vsak pač ne more imeti.

Točno tako.

Danes sodobno iskanje flata poteka takole:

"Dober dan. Internet je kaksen? Optika, ADSL? Parking privat je?" Ce sta oba odgovora da, nadaljujes s vprasanji.

LP,
PIC

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Če parkingov ni dosti, jih pač ni dosti in temu se je treba prilagodit. Ljudje najprej kupijo ali najamejo stanovanje tam, kjer je jasno, da ni dosti parkingov, potem pa jamrajo. .......
Stvar ni tako preprosta.
Recimo vsi, ki so pred 50-15 ti leti kupili stanovanje, so lahko kupili po pogodbi samo stanovanje, niso pa kupili skupnih prostorov, parkirišča pred blokom, zelenice pred blokom, igrišča zraven ... čeprav je bila cena vsega tega čisto lepo vkalkulirana v ceno za kvadratni meter stanovanja . Tedanja zakonodaja pač ni dovoljevala oz. predvidevala tudi vpisa v ZK recimo svojega parkirnega mesta. (etažna lastnina). Takrat je bilo vse od vseh.
Stanovanje si takrat kupil, parkplac in zelenico si plačal v ceni stanovanja, ko pa zdej parkiraš na zelenici pa dobiš kazen, tam narest legalen parkplac pa ne pustijo. (raje kasirajo kazni).

Kdor ima pa hišo z vrtom, pa potem ko si kupi še kak dodaten avto del vrta spremeni v parkplac.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
sem takrat, ko so tole lisičili ravno peljal otroka v vrtec.
vrtec je v sosednji ulici in velikokrat ni prostora (sploh ko dežuje) pred vrtcom in je treba parkirati tudi na sami šarhovi ulici.

sama širina te ulice sploh ni problematična, problem je ker je cesta v ***** in imaš tudi 20cm globoke luknje... + to, da je v sredini ulice križišče, kjer pa ni znaka za prepovedano parkiranje v obe smeri...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zmotil si se

imam pogodbo po kateri je lastnik stanovanja kupil 1 parkiong na parkirišču E7 in še 10% drugega. ke rje predviden 1 parking za goste na 10 stanovanj. edino kar je, je to, da ni anpisano akter parking..ampak bi vzel kateregakoli..pa nočejo dat in kršijo pogodbo.

ker če bi ga imel..bi gor nabil gajbico pa nagazno mino spodi..avto je itak v garaži skoz

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zmotil si se

imam pogodbo po kateri je lastnik stanovanja kupil 1 parkiong na parkirišču E7 in še 10% drugega. ke rje predviden 1 parking za goste na 10 stanovanj. edino kar je, je to, da ni anpisano akter parking..ampak bi vzel kateregakoli..pa nočejo dat in kršijo pogodbo.

ker če bi ga imel..bi gor nabil gajbico pa nagazno mino spodi..avto je itak v garaži skoz

Nisem napisal da to ne obstaja. imaš veliko različnih pogodb, vknjižb.
pri nas sta dva stanovanja popolnoma enako velika, sta eden nad drugim, vpisana v ZK z drugačno kvadraturo. razlika je v tem, ker sta se prodajala v različnih letih, pač različna metodologija izračuna velikosti.

Jest pa vem za primer (30 let nazaj), ko je investitor kupil zemljo od kmeta, gor postavil blok, in nato prodal stanovanja - po enotni ceni za m2 In v ceni je vkalkuliral tudi parking in zelenice, skupne prostore... V pogodbi pa je pač napisano samo stanovanje v izmeri xxm2. Drugače se takrat tudi ni dalo, še stanovanje je vpisal v ZK dobrih deset let kasneje kot etažno lastnino..
In ko je kupil stanovanje v izmeri npr v pogodbi 50m2, nr pomeni, da je stanovanje tolk veliko ampak znaša skup
xx m2 stan + yy/2 m2 kleti+ zz/3 m2 balkona = 50m2. Zdej številke sem si izmislil, da se ne bo kdo v to zapenjal, ampak v ZK se potem vpiše številke iz pogodbe. V pogodbi pa parkplacov, zelenice, vrta ni.

Čigavo je zdej zemljišče okol bloka? In parkplac? Kolk jih pripada kakšnemu stanovanju?

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
30 let nazaj, 1 parkplac in 10% drugega..okolica bloka oz funkcionalno zemljisce je od vseh, od stanovanja % kot kvadratura celega bloka
Ja sej pravim, nekje tako, drugje drugače, še v istem bloku ni vedno za vse enako. Dva popolnoma enaka stanovanja eden nad drugim sta vpisana z drugačno kvadraturo, in ko bo davek od stanovanj, bosta lastnika plačevala različno.
Še malce starejša stanovanja so pa projektirana za 0,5 parkplaca na stanovanje. Čigav je zdej tist parkplac? In zraven je zelenica, če tam parkiraš je kazen. Stanovalci bi radi zelenico spremenili v parkplac, pa ne morejo. So pa zemljišče plačali v ceni stanovanja.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Vidim, da imam veliko srečo, da živim v lastni hiši z lastnim dvoriščem. Vedno sem govoril, da če bi živel v blokih, vprašanje če bi imel avto, še manj pa luxuznega. Skuter in trola zakon!

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Živijo vsem po pol leta.

ti imaš popolnoma prav.

Softi pa ne
evil.gif

Ravno delam na tej problematiki v Ljubljani.

Bo pa zajeb... boriti se proti "muftiju", kakor ga zaposleni imenujejo. Oz. bomo še videli.

Šarhovo poznam. Tam je totalni problem parkiranja, odkar so zgradili poslovni center -pred 16 leti (notri so favola, diners, denijeve zvezde,...) po mojem mnenju mimo vseh poštenih postopkov.