Problem je ker je prav vsak parking potencialno problematičen in dokler se ti ne zgodi pač ne pomisliš da te bo nekdo oropal na poti na šiht, med tem ko se boš (prvič v življenju kake 2km od doma) za 15min ustavil na kavi (in ta čas sedel 30m stran od avta). No pa tudi po tem dogodku ne verjamem, da bi se v takem primeru peljala 300m stran vzet dežnik iz prtljažnika in potem nazaj, da bi kao zmanjšala šanso, da je med tem kdo videl torbo s par leta starim laptopom (v končni fazi tudi ni ravno videl kaj je v usnjeni torbi). Če bi za vsak tak drek razmišljal, kje te lahko kdo vidi in kja se ti lahko zgodbi, se ti itak lahko samo zmeša. Vseeno pa ni prijetno, ko te doleti….Čudno, da si vzel kot da pametujem.
In ja. Jaz na potencialno ''problematičnih'' mestih nikoli ne pospravljam stvari v prtljažnik tam, kjer bom parkiral avto. Sem se tudi že zapeljal 300m stran, pospravil in šel parkirat drugam, če je bilo potrebno.
ko jaz primem za kljuko, se mi avto spet odkleneMeni pa je od mladostniskih fotrovih nasvetov dalje ostalo, da v 99% probam za kljuko, ce se je zaklenil
Ce ne drugo, se je to pokazalo kot dobro, ko mi je šel motorcek v vratih in se dejansko niso zaklenile..
En top tip: ne sparkiraj avta in potem pakiraj stvari v prtljažnik. To se naredi preden se ustaviš in parkiraš avto.
seveda, to so "najlažje" kraje. Obstajajo članki, da so kradli avte tako, de sprehodi pod oknom hiše, poskenira ključ in odklene avto. Mtl ti lahko zrihta, da je samo ena funkcija dela. Ne me za besedo držat; zaklene se sam ko se odaljiš, odklent ga pa moraš na tipko. Tudi opozarjali so, da na parkirišču preveriš, če je res zaklenjen. Sicer to težko narediš, morda da ga gledaš, če res utripne in naredi klik...Ali je pri keylessu mogoče da ti lopov skenira signal? Ključ mora biti v bližini avta, sicer ti ob dotiku kljuke avta ne odklene, iz tega sklepam da mora ključ nekaj oddajati oz. sprejemati.
Torej en od nacinov je, da premosti razdaljo med avtom in kljucem. Ima dve postaji, ki sta med seboj povezani, ena ob kljuki, druga ob kljucu. In prenese signal vozila do kljuca, kljuc odda svojo "komunikacijo" in se le-ta prenese do vozila in se avto odpre ter nato se zazene. Lahko malo po youtube pogledas, ponavadi uporabljajo sistem wave2 (in njegove nadgradnje).Ali je pri keylessu mogoče da ti lopov skenira signal? Ključ mora biti v bližini avta, sicer ti ob dotiku kljuke avta ne zaklene, iz tega sklepam da mora ključ nekaj oddajati oz. sprejemati.
Hoces reci kljuci 2 generacije, ki gredo v spanje ravno zaradi takih kraj? Prve verzije keyless sistemov niso sle v spanje, to se je uvedlo naknadno.Pravi ključi gredo v spanje (in ne oddajajo signala) po določenem času nepremikanja.