Glede velikosti... jaz sem se tudi bal, da mi bo prevelik, sem se pa skozi uporabo g3, 1+1 in na koncu note 4 navadu na večje telefone in me zato velikost n6 niti ne moti, oz mi je sedaj že prednost. Z eno roko ga vsaj jaz ne morem uporabljat, ampak velja to pri meni, ki imam manjše roke za praktično vse kar je nad 5.2" (to sem imel na moto x).. za kaj pogledat ali koga poklicat še gre, je pa zame preveč nerodno kaj napisat enoročno, da bi to delal med vožnjo. Je pa praktično vsak, ki sem mu dal oba v roke rekel, da mu nexus lepše sede zaradi oblike in bolj zaobljenih robov.
Glede roota... jaz note-a nisem rootal, ker ne bi rad izgubil garancije, tako da sem si samo onemogočil smeti. Tudi izbira custom romov bo po moje za exynos verzijo bolj švoh... tukaj je definitivno nexus v veliki prednosti (jaz ga imam sicer popolnoma stock, samo bootloader sem odklenil za vsak slučaj
). Sicer mi lollipop tw ni tako grd in zastarel kot je bil na kitkat, še vedno pa me zelo moti, recimo ta njihov notification menu (nasmeten z ogromno neuporabnih togglov, hkrati pa so odstranli toggle za LED lučko in ime wifi omrežja na katerega sem povezan). Tudi dpi je out of the box na nexusu bolj primeren (560), tako da vidiš več vsebine namesto samo povečanega UI.
Prej sem pozabil omenit še eno meni zelo uporabno funkcionalnost nexusa - ambient display (prikaz ure in obvestil ko zazna, da ga vzameš iz žepa ali dvigneš iz mize).
Imam nekaj cenenih kitajskih wireless chargerjev, ki pa sicer z N6 in še bolj z Lumio 930 ne delajo tako dobro kot so mi z nexus 5 in 4, tako da si bom najbrž kupil še kakšnega malo boljšega.
Ovitkov in bumperjev nisem nikoli uporabljal, imam pa naročen dbrand skin za nexusa, ker se na modrem preveč poznajo prstni odtisi... če bi sedaj kupoval, bi najbrž vzel raje belega