Nevtraliziranje alkohola

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Iz prakse: 2 pira sta zmeri v varnem obmocju.

Razen na prazn želodec. Pa seveda to ne velja za punce pa tiste pod 160cm... Za enga pa res lahko rečemo, da nebo prek.

Saj pravim, meni sta bila že 2 mala pira na prazen želodec 'nevarna', dva velika bi pa sigurno preko meje vsekal.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ja seveda, če si pa punca pod 160..zdaj vemo
tongue-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.681
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Zanimivo, da si tako malo napihal. Jaz sem lani v 45 min spil v lokalu 2 mala Uniona, sedel takoj za volan in čez 10 min priletim na alkotest. Ta pa pokaže 0.17
crazy1.gif
Ni mi jasno kako tako veliko,

Ker snnnnnn štajer`c pa snnn sam dolil
evil.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Meritve alkohola so odvisne tako od enega dneva pitja ali več dnevih ali je alkohol stalno prisoten---kajti ni vseno če spiješ ali si pil ali piješ--kroničar--odvisno je tudi če piješ in ješ ali si pil na prazen želodec ali piješ in se pozneje naješ, razlika v izpihanem zraku je po vsem navedenem čeravno se hlapi alkohola zadržujejo v pljučih kjer je največ žilic in tako posledično pihaš iz pljuč in ne želodca, razlika je predvsem da hrana veže nekaj alkohola iz krvi na sebe in je oz. bi naj bila koncentracija alkohola v krvi malo manjša in tako tudi v izpihanem zraku kar pa ni pogoj oz je vse skupaj vezano na konzumacijo pijače katera vsebuje alkohol ali je to vino, pivo, koktelj , liker , ali žganje vodka itd, verjemite da so dandanes naprave ki jih uporablja policija zelo natančne in prikažejo tudi zelo nisko koncentracijo zaužitega alkohola oz. pijače ki je vsebovala alkohol, nikoli ni pri niti enem preiskušancu z alkotestom rezultat isti torej ni vzorca li bi se pojavljal pri osebah ki so zaužile iste količine alkohola in nato pihale, to je tudi z poiskusi potrjeno in v praksi je trditev ista, ni pri vsakem preizkušancu isti rezultat.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Včeraj med 21:00 in 22:30 sem spil tri tavelke unione iz piksne. Okoli 23:00 pa še en češnjev čaj. No nekaj čez 23h me ustavijo policaji... kontrola prometa, boste pihali itd... Zanimivo, ampak napihal sem samo 0,11 mg (cca 0,22 promila po starem).
Glede na to, da naj bi se alkohol razgrajeval s hitrostjo 0,1 promila na uro in ob treh popitih pirih, sem si mislil: gotov sam.
Pa sem imel kar srečo. Zdaj pa ne vem, je k hitrejši nevtralizaciji pripomogel čaj, tobak, ki ga zvijam sam ali pa kaj tretjega...
cheer.gif

Tole si cist normalno napihal, pri cetrtem pivu bi bil na meji oziroma na 0.25-27 kjer bi ti policist mogoce spregledal. Zato je cetrti pir vedno vprasljiv
grin1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Dobim vkratkem ipega ios alkotester. Je bil poceni (en 6-pack, tinydeal) in ga bom stestiral/skalibriral s kakim stenskim, ki so v lokalih. Po komentarjih sodeč je precej natančn, glede na to da je igračka.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.058
205
63
Včasih je veljalo, da je nekako v mejah veliko pivo, 2 deci vina ali en takratek....
Sem pa študiral, ker me je policaj vprašal, če sem 5 minut nazaj kadil in sem rekel da sem, čeprav je minilo 15 minut ali pa še kaj več. Včasih je potem policaj počakal, da je minilo par minut in ti nato dal pihat. Mogoče pa zdaj glede na vprašanje samo vtipka v tester podatek, da si kadil in je zaradi tega pokazalo manj... ne vem, samo razmišljam.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Jaz sem še par let nazaj na vaških veselicah delal malo raziskave te vrste. Ko so bile tiste lušne punce oblečene v policajke, iz ene organizacije in so ponujale pihanje frulice.
Smo spili par špricarjev, potem pa hitro pihat do naše policajke ... alkotest pokaže 0,6x.
Potem pa sem pol litra vode spil, počakal 30 minut, pa smo še enkrat pihali, pa je bilo že manj kot 0,20.

To smo potem še parkrat na kakšni veselici stestirali, pa je pri enih uspelo, pri drugih pa ne, kot da bi bila razlika od osebe do osebe.
confused-1.gif

Tiste "policistke" sem enkrat videl da so strasile s tapravim dragerjem, ampak dam glavo stran da tista stvar ni skalibrirana ker kalibracija stane okol 250eur pa tisti k se je tega spomnil sigurno ne daje tega denarja v kalibracijo, pa policisti jo na pol leta kalibrirajo. tako da meritve ste vrjetno dobili dobre pa vseeno ne toliko natancne da bi raziskavo iz tega delali.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
http://www.google.si/url?sa=t&...bvm=bv.59026428,d.ZGU&cad=rja

povzeto oz. kopirano-

Katere vrste senzorjev, ki se uporabljajo v alkotesterima?

Obstaja več različnih vrst senzorjev, ki se uporabljajo v komercialnem alkotesterima. Najpogostejši oksid polprevodnikov senzor, ki uporablja razliko v napetosti med kondenzatorjem za določanje vsebnosti alkohola z dihanjem. Oxide Semiconductor senzorji so zanesljivi, točni in relativno poceni za proizvodnjo. Druga pogosta vrsta tipala je senzor operacijskega celicami, ki uporablja kompaktni pogon celico za določitev količine alkohola. Drive-celice zagotavljajo dolgoročno zanesljivost in se lahko uporablja v strogih aplikacijah, kot oksidnih polprevodnikov. Vendar pa so senzorji drive-celični so draga in se odraža v stroških naprave. Drive-celični senzorji in oksid polprevodniški senzorji imajo običajno enako točnost. Osebni digitalni alkotester vsebuje zanesljivo SnO2 (kasiterita) senzor iz Japonske, ki uporablja napredno tehnologijo polprevodnikov za odkrivanje plina. Senzor je zelo občutljiva na etanolu in vodi za odkrivanje alkohola v desetem ppm (del snovi, izražene v delih na milijon).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Kolicine ki jih on omenja bi vsakega 80kg dedca ubile. Enota je namrec mg/kg in ne g/kg.
To ste zdaj v meglo brcnili, gospod miličnik.
uf-1.gif
Dejansko sem cist zabluzil. Mea culpa. mg/l je enota in to za mg alkohola na liter izdihanega zraka.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik retro pravi:
http://www.google.si/url?sa=t&...bvm=bv.59026428,d.ZGU&cad=rja

povzeto oz. kopirano-

Katere vrste senzorjev, ki se uporabljajo v alkotesterima?

Obstaja več različnih vrst senzorjev, ki se uporabljajo v komercialnem alkotesterima. Najpogostejši oksid polprevodnikov senzor, ki uporablja razliko v napetosti med kondenzatorjem za določanje vsebnosti alkohola z dihanjem. Oxide Semiconductor senzorji so zanesljivi, točni in relativno poceni za proizvodnjo. Druga pogosta vrsta tipala je senzor operacijskega celicami, ki uporablja kompaktni pogon celico za določitev količine alkohola. Drive-celice zagotavljajo dolgoročno zanesljivost in se lahko uporablja v strogih aplikacijah, kot oksidnih polprevodnikov. Vendar pa so senzorji drive-celični so draga in se odraža v stroških naprave. Drive-celični senzorji in oksid polprevodniški senzorji imajo običajno enako točnost. Osebni digitalni alkotester vsebuje zanesljivo SnO2 (kasiterita) senzor iz Japonske, ki uporablja napredno tehnologijo polprevodnikov za odkrivanje plina. Senzor je zelo občutljiva na etanolu in vodi za odkrivanje alkohola v desetem ppm (del snovi, izražene v delih na milijon).

A si to dal v google translator ali je samo polpismeno napisano ker to je porazno za brat.

Sicer pa to kar sem napisal je priznan alkotester policije na katerega je dal zegen evropski in nas institut za uradno meritev, vse ostalo nebom komentiral. Se za info stari drager stane okol 700eur ce se nemotim in to ne zastonj. Tistih za 20 eur nebom komentiral, lahko pa ti povem da tester za 100eur kaze vsakic drugacno meritev za 0,10 +- razlike, torej.

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Sam sem pred 12 leti po 14 dnevnem popivanju (tisti dan nisem pil nič) pihnil 3.56 po ta starem, pa sem se počutil popolnoma cool. Ustavli pa me niso zaradi tega,ker bi čudno vozil,ampak zato ,ker sem se prejšnji dan zabil v kanto za smeti in izgubil sprednjo tablico.
Vozniške mi niso vzeli,ker je nisem imel s seboj,osebne tudi ne,avto pa je bil sosedov. Potem so nekajkrat policaji iz Griča prišli k meni domov po vozniško,nakar sem na Mačkovi dal izjavo,da sem jo izgubil. Potem sem se 12 let fural z neveljavno vozniško,ko mi je ta potekla pa sem šel znova delat vozniški izpit-po vseh veselicah z psihiatri,psihologi itd. BTW vmes nisem naredil niti enega prekrška,zdaj pa tko ali tko vozim kot pupika.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.681
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Iz prakse: 2 pira sta zmeri v varnem obmocju.

Ti k si suh...pr men je 3
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Meni je rekel kirurg na urgenci: Ne se borit z drevesi,drevesa vedno zmagajo.
Potem,ko sem se z motorjem zabil v drevo-menda edino v okolici.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.246
9.877
113
Citat:
Uporabnik harigast pravi:
Meni je rekel kirurg na urgenci: Ne se borit z drevesi,drevesa vedno zmagajo.
Potem,ko sem se z motorjem zabil v drevo-menda edino v okolici.
Pa si upošteval to ali si še vedno optimist?
evil.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Iz prve roke - eno veliko pivo, za volan, 10 minut čakanja po policistovi uri (sem mu povedal da sem ga pravkar popil) rezultat 0,0 po ta novem. Drugič, dva velika špricerja, pihanje po 15 minut po drugem, spet 0,0. Tretjič na poti iz službe, nič pil, spet 0,0. Tolikokrat sem pa do sedaj pihal.
95 kil žive vage.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Jaz sem še par let nazaj na vaških veselicah delal malo raziskave te vrste. Ko so bile tiste lušne punce oblečene v policajke, iz ene organizacije in so ponujale pihanje frulice.
Smo spili par špricarjev, potem pa hitro pihat do naše policajke ... alkotest pokaže 0,6x.
Potem pa sem pol litra vode spil, počakal 30 minut, pa smo še enkrat pihali, pa je bilo že manj kot 0,20.

To smo potem še parkrat na kakšni veselici stestirali, pa je pri enih uspelo, pri drugih pa ne, kot da bi bila razlika od osebe do osebe.
confused-1.gif
ne vem če so tisti alkotesti ravno 100% zanesljivi...