Nevarni Citroen Nemo brez ESP na strehi

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Na tem posnetku je zapel v robnik. Tukaj ne bi pomagal noben ESP.

OFF: Upam da so voznika, ki je to povzročil kasneje našli, potem ko je tako suvereno odpeljal s kraja nesreče.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.015
11.138
113
to je sjtv objavil ze na drugem forumu so se pa popajvili pomislike in sicer v razlikah voznje v oviro pri prej omenjenih modelih z ESP, tam bi naj voznik skoz popravljal, da ja neb prislo do metanja, pri tem z nemotu, pa na "polno" brez popravljanja, da ga je prekucne. Tako se celo vidi iz posnetka.
v glavnem jaz ne palim na prvo zogo kar vsemu kar pokazejo na tv.

drugace pa moj LOS iz praksa..cca 170 ali 180 km/h z bimmerjem 1ko pa sem štelal radio (uro - ker ima tak glupo ko satan) na voznem pasu.. na kar zadnjih par stotink zagledam predseboj šleperja... pune hamre v levo, tako da potem ko sem zavil desno da sem zravnal avto me je vrglo kar na vozni pas pred šleparja... nic bremze ništa, vozil dalje mal zadihal in naštelal prekleto uro do konca. mislim da se ESP oz DCT ni vklopil.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
to je sjtv objavil ze na drugem forumu so se pa popajvili pomislike in sicer v razlikah voznje v oviro pri prej omenjenih modelih z ESP, tam bi naj voznik skoz popravljal, da ja neb prislo do metanja, pri tem z nemotu, pa na "polno" brez popravljanja, da ga je prekucne. Tako se celo vidi iz posnetka.
v glavnem jaz ne palim na prvo zogo kar vsemu kar pokazejo na tv.

drugace pa moj LOS iz praksa..cca 170 ali 180 km/h z bimmerjem 1ko pa sem štelal radio (uro - ker ima tak glupo ko satan) na voznem pasu.. na kar zadnjih par stotink zagledam predseboj šleperja... pune hamre v levo, tako da potem ko sem zavil desno da sem zravnal avto me je vrglo kar na vozni pas pred šleparja... nic bremze ništa, vozil dalje mal zadihal in naštelal prekleto uro do konca. mislim da se ESP oz DCT ni vklopil.

So škripale gume? Če so, ti garantiram, da se je vklopil, ampak ga zelo slabo čutiš pri BMWjih, je nežen. Niso škripale? Potem itak nisi na polno odvil (po omenjeni htorsti sklepam, da si to počel po suhi cesti) ...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.015
11.138
113
suho, tema.. ja sej ni bilo na polno (sukanje volana mislim) ampak cukneš na polno ko bik.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Ko se vklopi ESP slišiš tudi podoben zvok kot pri ABSu.
Dokler v praksi ne vidiš kakšna je razlika v kritičnih situacijah z ali brez ESPja, si kar težko predstavljaš.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.015
11.138
113
vem kako je ko ESP pomaga, zato mislim da se ni vklopil,žal točno pa ne vem kaj se je dogajalo tisto desetinko sekunde
wink-1.gif

če mora ESP posredovat na suhih cestah potem je z voznikom nekaj hudo narobe... drugo so neki pogoji kot pesek in olje.. prav pride na mokrih in spolzkih podlagah... moje izkušnje.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
vem kako je ko ESP pomaga, zato mislim da se ni vklopil,žal točno pa ne vem kaj se je dogajalo tisto desetinko sekunde
wink-1.gif

če mora ESP posredovat na suhih cestah potem je z voznikom nekaj hudo narobe... drugo so neki pogoji kot pesek in olje.. prav pride na mokrih in spolzkih podlagah... moje izkušnje.

Saj to je tisto pri veliki hitrost ali pa tud pri 100 na uro ma ESP še vedno kar nekaj zakasnitve tako ,da si lahko z enim kolesom že v jarku potem pa veš kaj sledi.
Če imaš v glavi preveč slame ti ESP bolj malo pomaga.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Iz linka:
Citat:
le še enkrat resno odsvetujemo nakup kateregakoli avtomobila (katerekoli znamke) brez sistema ESP.
Eh, milijarde do zdaj prodanih avtov pa so OK?

Seveda je ESP izboljšava, ampak to pa vseeno malo pretiravajo.