Neurja 2023

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Malo res ni glede na trenutno stanje na terenu ampak po mojem laičnem mnenju pa tudi ni toliko, da bi bilo vredno nekega upravičenega vznemirjanja zaradi strahu pred ponovitvijo nedavne vremenske katastrofe. Folk pa zadnje čase že itak ob vsaki streli, gromu in dežni kaplici zganja tako paniko, da adijo pamet tako da je tist pregovor hanzija o kači in štriku povsem na mestu.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in msenjur

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
"Ljudje, na območju Kamniško Savinjskih alp bo padlo prek 200mm padavin. Prosim imamo še nekaj ur časa, rešite kar se tešiti da." Tako se je glasilo opizorilo ARSO 3.8.2023. To jutri nikakor ne bo isto.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.446
3.544
113
Malo res ni glede na trenutno stanje na terenu ampak po mojem laičnem mnenju pa tudi ni toliko, da bi bilo vredno nekega upravičenega vznemirjanja zaradi strahu pred ponovitvijo nedavne vremenske katastrofe. Folk pa zadnje čase že itak ob vsaki streli, gromu in dežni kaplici zganja tako paniko, da adijo pamet tako da je tist pregovor hanzija o kači in štriku povsem na mestu.
Tvoje laično mnenje je izza tipkovnice brez stika z realnostjo. Pojdi si pogledat plazove in stanje le teh. Material je zrahljan do skrajnosti in prvi večji dež bo material enostavno splaknil naprej. Ni treba biti brihten, samo pogledat je treba, pa ti je takoj jasno.
Je pa najlažje izza tipkovnice modrovat. Tista hanzijeva o kači in štriku je še kako na mestu.
Povsem drugačna slika bi bila, če bi začelo počasi deževati in bi dezevalo več dni. Material bi se posedel in bi postal stabilnejši.
Z žalostjo čakamo naslednji teden.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Tvoje laično mnenje je izza tipkovnice brez stika z realnostjo. Pojdi si pogledat plazove in stanje le teh. Material je zrahljan do skrajnosti in prvi večji dež bo material enostavno splaknil naprej. Ni treba biti brihten, samo pogledat je treba, pa ti je takoj jasno.
Je pa najlažje izza tipkovnice modrovat. Tista hanzijeva o kači in štriku je še kako na mestu.
Povsem drugačna slika bi bila, če bi začelo počasi deževati in bi dezevalo več dni. Material bi se posedel in bi postal stabilnejši.
Z žalostjo čakamo naslednji teden.
O laičnem mneju izza tipkovnice in nestiku z relanostjo midva ne bova razpravljala, si se tu že zelo izkazal ter pokazal, da je za take stvari pri tebi škoda časa.

Kar se pa napovedanih padavin tiče - na določenih mestih se stanje seveda še vedno kritično in lahko tudi manjše količine dežja povzročijo novo sranje ampak takšna področja so v konkretni manjšini že glede na vsa pred kratkim poplavljena območja in še toliko bolj v manjšini v kolikor se gleda celotno državo. Ja, tista hanzikeva o kači in štriku je na mestu, saj to pravim in zato tudi pišem, da res ni potrebe delati vsesplošne (!) panike zgolj zato, ker smo dali čez to kar smo dali. Na določenih mestih so (ste) pa žal povsem upravičeno zaskrbljeni in tem koncem želim vse najboljše.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.641
113
pri taščici
Predvsem je pomembno tudi obdobje, ko pade glavnina padavin.
Je bistvena razlika ali pade 200l/m2 v parih urah ali v celem dnevu. ;)
A imamo podatek v kaksnem.casu je padla usodna kolicina padavin na obmocju KS alp v začetku avgusta?

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.492
925
113
Kaj bo pezde Župansko Ljubljansko...-

Šmartinsko cesto, ki gre med drugim tudi skozi Sneberje, obnavlja že več kot 1 leto...

Samo sram ga je lahko.. Sneberčani bi ga morali v Savo vržt..

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.492
925
113
Naštej mi, kaj so naredili prejšnji ljubljanski župani in županje... saj ne boš imel veliko za napisat.
Za nas, ki smo del Ljubljane na prejšnji ne zdajšnji župan ni naredil NIČ...
Mi pa Jankovič vsak dan Ukrade 2 uri zaradi neprevoznosti ceste in Avto porabi namesto 5,5 l/100 km zardi čakanja v kolonah 7l/100 km...

Zdaj pa to pomnoži s številom delovnih dni v letu... Bo šlo?

B81

22. jul 2007
36.704
10.334
113
Ampak res kaj je z vami Ljubljančani? kaj se zjutraj zadenete s čim?

Del sanacijskih stroškov bo pokrila Zveza prijateljev mladine, in sicer glede na osebne prejemke lastnikov.
Torej če bi "enemu Jurčku", ki je v osebnem stečaju in fura G-ja, zalilo bajto, bi dobil več od Zveze, kot en pošten viličarist?

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.597
-1.379
63
Za nas, ki smo del Ljubljane na prejšnji ne zdajšnji župan ni naredil NIČ...
Mi pa Jankovič vsak dan Ukrade 2 uri zaradi neprevoznosti ceste in Avto porabi namesto 5,5 l/100 km zardi čakanja v kolonah 7l/100 km...

Zdaj pa to pomnoži s številom delovnih dni v letu... Bo šlo?
A alternativne oblike prevoza me obstajajo v teh koncih?

dentex

Guru
20. sep 2007
2.753
645
113
A alternativne oblike prevoza me obstajajo v teh koncih?
Seveda obstaja, za 12 km od točke A do točke B da se do dotične točke pride ob željeni uri z LPP potrebujem dobri dve uri
Bicikelj je od točke A oddaljen 45 minut peš. Da bi natočki B pustil svoje kolo tam ne ostane niti 5 minut

Zdej pa konc nabijanja gremo na vreme in neurja