Neurja 2023

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Am,... cel Instagram je da rešujejo telička,... rabijo težko gradbeno mehanizacijo za reševanje telička... No zdej vidim, da so ga rešil. A res ni kakšne bolj nujne stvari, kot reševanje enega telička??? Saj se mi žival smili ampak,... :sprasujemse:

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Realnost pomaganja je pa potem taka. VSe za klike in objave.

1691665799883.png

njihov zapis leti na tole in njej podobne.

1691665826776.png

kateri že dovažajo pomoč, čeprav so prostori še pod vodo in neočiščeni - mimo vseh zbirnih centrov in organizirane pomoči

1691665975732.png

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.801
636
113
Am,... cel Instagram je da rešujejo telička,... rabijo težko gradbeno mehanizacijo za reševanje telička... No zdej vidim, da so ga rešil. A res ni kakšne bolj nujne stvari, kot reševanje enega telička??? Saj se mi žival smili ampak,... :sprasujemse:

Jasno da so in se tudi izvajajo. Ampak teliček je pač bolj zanimiva zgodba za instagramarje.

B81

22. jul 2007
36.711
10.338
113
Ma ok je to, ciscenje poteka, obnove tudi, kolikor je mogoce. Meni osebno se resit zivljenje telicka zdi pomembneje, kot z bagrom zvlacit tiste smeti na kup ali kiper ali kaj podobnega, par ur ne bo naredilo razlike, se vedno smo ljudje.
Drugo bi bilo, ce bi zaradi tega zamaknili resevanje zivljenj ljudi.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.088
5.003
113
Nuku`Alofa
ja, fajn bi bilo stroko poslušat pri takih zadevah.

... s pripombo, da imamo stroko in "stroko". Ta zadnja je v prejšnjih desetletjih betonirala vodotoke v zgornjih delih da voda le čim hitreje odteče v spodnje dele in tam dela štalo. In "stroka" je omogočala gradnjo na poplavnih področjih. Zakaj? Ker so vodotoki državni in vanje sme posegati le država (pustimo podrobnosti) so tudi "strokovnjaki" politično nastavljeni in delujejo v skladu s politiko in denarjem. Kako je že v Ljubljani s tistim zadrževalnikom nekje pri Dobrovi - in zakaj???

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Hanzi

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.304
10.607
113
ne ni, to da rešiš živo bitje je pomembno, gre za odnos, empatijo... ko ne bo nič več za reševat, potem je game over. Dosti ljudi je ki tega nima, je najbolje da gredo na fronto, pa tam v jarkih čaka, al neki, na šus.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.777
6.452
113
... s pripombo, da imamo stroko in "stroko". Ta zadnja je v prejšnjih desetletjih betonirala vodotoke v zgornjih delih da voda le čim hitreje odteče v spodnje dele in tam dela štalo. In "stroka" je omogočala gradnjo na poplavnih področjih. Zakaj? Ker so vodotoki državni in vanje sme posegati le država (pustimo podrobnosti) so tudi "strokovnjaki" politično nastavljeni in delujejo v skladu s politiko in denarjem. Kako je že v Ljubljani s tistim zadrževalnikom nekje pri Dobrovi - in zakaj???

Tole so Železniki npr z vodo v škofja loki... pa ne tokrat, tokrat bi bilo enako oziroma se gor bi najbrz kaj zalilo.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in Gavran

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.559
6.641
113
pri taščici

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.304
10.607
113
zgodbe mal poslušam, zanimivo, in junaško

zdaj pa malo humorja...
možakar šel čez uršlo v črno s faznpriferjem in privil prvo žarnico. naredil elektriko. V usa bi tole P. Jacksona zahaklali in bi ded že snemal 4. del gospodarja prstanov in epsko popotovanje čez urško.

• Všeč mi je
Reactions: B81

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.559
6.641
113
pri taščici
Pocasi bomo moral razmisljat da bomo za vsako tlakovano(pokrito) povrsino zahteval zadrževalnik dolocenega volumna.
Ob vodotokih pa razmisliti o razlivnih conah..ce ne drugace pa tako da bodo lastniki dobil odskodnino v primeru poplavitve.
Bolje da kmet dobi 100 evrov za poplavljen travnik , kot da poplavi hišo in naredi za 10k skode

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.205
1.372
113
Pocasi bomo moral razmisljat da bomo za vsako tlakovano(pokrito) povrsino zahteval zadrževalnik dolocenega volumna.
Ob vodotokih pa razmisliti o razlivnih conah..ce ne drugace pa tako da bodo lastniki dobil odskodnino v primeru poplavitve.
Bolje da kmet dobi 100 evrov za poplavljen travnik , kot da poplavi hišo in naredi za 10k skode
Vem za primer ko so rajši naredili "bazen" za hiše kot da bi voda tekla na travnik...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.304
10.607
113
men je sicer to mal bizarno, ker ce pa kaj imamo v slo so pa to bagri in traktorji

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
Saj sem se pozanimal … termin prestavljen na jutri. Zdaj pa tuhtam al naj zahtevam prvotno določen termin.
Preden kdo skoč - zadnji stavek je sarkazem.

Je pa rahlo žalostno, da oni “gore” (ne, ne oni čist gor v nebesih) začnejo uporabljati tisto med ušesi šele takrat, ko kaj na Alterju preberejo.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new in 8888

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.780
5.912
113
V Žalcu predelu ob cesti v Griže pravijo Benetke. Ne vprašaj me zakaj - a ob stanju prejšnji petek, je naziv kar primeren.
Vrbje (leva stran Savinje) ?

Nasa ve

Kako je Slovenijo potopil Hunga Tonga-Hunga Ha'apai: NASA morda ve, zakaj je vreme letos tako čudno nepredvidljivo!