Am,... cel Instagram je da rešujejo telička,... rabijo težko gradbeno mehanizacijo za reševanje telička... No zdej vidim, da so ga rešil. A res ni kakšne bolj nujne stvari, kot reševanje enega telička??? Saj se mi žival smili ampak,...
Ma ok je to, ciscenje poteka, obnove tudi, kolikor je mogoce. Meni osebno se resit zivljenje telicka zdi pomembneje, kot z bagrom zvlacit tiste smeti na kup ali kiper ali kaj podobnega, par ur ne bo naredilo razlike, se vedno smo ljudje.Am,... cel Instagram je da rešujejo telička,... rabijo težko gradbeno mehanizacijo za reševanje telička... No zdej vidim, da so ga rešil. A res ni kakšne bolj nujne stvari, kot reševanje enega telička??? Saj se mi žival smili ampak,...
ja, fajn bi bilo stroko poslušat pri takih zadevah.
ne ni, to da rešiš živo bitje je pomembno, gre za odnos, empatijo... ko ne bo nič več za reševat, potem je game over. Dosti ljudi je ki tega nima, je najbolje da gredo na fronto, pa tam v jarkih čaka, al neki, na šus.Am,... cel Instagram je da rešujejo telička,... rabijo težko gradbeno mehanizacijo za reševanje telička... No zdej vidim, da so ga rešil. A res ni kakšne bolj nujne stvari, kot reševanje enega telička??? Saj se mi žival smili ampak,...
... s pripombo, da imamo stroko in "stroko". Ta zadnja je v prejšnjih desetletjih betonirala vodotoke v zgornjih delih da voda le čim hitreje odteče v spodnje dele in tam dela štalo. In "stroka" je omogočala gradnjo na poplavnih področjih. Zakaj? Ker so vodotoki državni in vanje sme posegati le država (pustimo podrobnosti) so tudi "strokovnjaki" politično nastavljeni in delujejo v skladu s politiko in denarjem. Kako je že v Ljubljani s tistim zadrževalnikom nekje pri Dobrovi - in zakaj???
Alternativno opcijo imaš čez Avstrijo po južni štajerski cesti.ksz
Ima kdo info iz Dravograda in okolice?
Zanima me cestna povezava iz Avstrije - MP Vič - Radlje - Maribor. Je cesta prevozna in v kakšnem stanju je?
Narobe,Urbanist Fatur: V preteklih 70 letih smo v resnici pozidali prostor, ki je bil včasih namenjen vodi
Hidrolog Rok Fazarinc je v Odmevih pojasnil, da je prva naloga, da se interventno očistijo vodne poti. "V tej fazi je nujno potrebno očistiti struge do njihovega normalnega stanja, da se dovolj poveča pretočnost, če pridejo nove padavine," je dejal.www.rtvslo.si
Vem za primer ko so rajši naredili "bazen" za hiše kot da bi voda tekla na travnik...Pocasi bomo moral razmisljat da bomo za vsako tlakovano(pokrito) povrsino zahteval zadrževalnik dolocenega volumna.
Ob vodotokih pa razmisliti o razlivnih conah..ce ne drugace pa tako da bodo lastniki dobil odskodnino v primeru poplavitve.
Bolje da kmet dobi 100 evrov za poplavljen travnik , kot da poplavi hišo in naredi za 10k skode
Seveda ni to prav, ampak je potrebno pa poznat dotično situacijo... Zakaj je do tega prišlo...Morda je kdo komu namerno naredil iz travnika potencialno poplavno površino, da je lahko v svoji Kotanji zidal...Vem za primer ko so rajši naredili "bazen" za hiše kot da bi voda tekla na travnik...
14.8.2023 dela prost dan … a mi kdo ve povedati smisel tega? Predvsem iz vidika že določenih terminov - recimo kakega pregleda, na katerega čakaš že 6 mesecev.
Meni so pa že termin prestavili …
Vrbje (leva stran Savinje) ?V Žalcu predelu ob cesti v Griže pravijo Benetke. Ne vprašaj me zakaj - a ob stanju prejšnji petek, je naziv kar primeren.