Neurja 2023

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.419
536
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Drzava bi morala ze v petek zjutraj EU prositi za pomoc.
Predvsem helikopterji, sedaj pa tudi pontonski mostovi in podobno.
Kdaj se bo kamion iz Juba lahko peljal do do 4km oddaljene AC preko mostu v Bericevem, namesto preko Trojan(cca 90km) .
Pa ni samo Jub. Vsa podjetja do zasavja!
Ob sobotah pa še do trojan ne morejo zaradi popolne zapore v Sklendrovcu.

Kolikor vem, nekaj časa ne bo popolnih zapor ob sobotah na območju gradnje galerije Šklendrovec. Se pa tale most v Beričevem že pozna na prometu čez Zagorje preko Moravč do Ljubljane in tudi preko Trojan do Ljubljane. Še dodaten problem pa je ker so trenutno na poti Litija - Zagorje - Ljubljana kar tri delovne zapore urejene s semaforji. Šklendrovec, Kisovec (prepotrebna rekonstrukcija regionalke) in most pri ETI-ju. Most pri ETI-ju so danes že asfaltirali, tako da upam, da bo res do konca avgusta, kot obljubljajo, končan. Za Kisovec obljubljajo zapore do 21.11.2023. Šklendrovec pa mislim, da so projekt povečali in s tem tudi podaljšali. Glede na videno, računam, da se bo zamaknil zadnji odsek kolesarske steze od Rogličevega mostu do ETI-ja. Po teh poplavah so mojstri kar izginili, kar je pričakovano. Ta gradnja ni neka velika ovira za promet na glavni cesti.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Mimogrede, ko se je prej debatiralo o zavarovanjih hiš.. jaz za svojo polico ne najdem klavzul / pogojev na spletni strani od zavarovalnice. Preden jih pokličem pa zgubljam čas... ima morda kdo kakšen link kje to najdem?

Wiener Stadtische

Torej tole iščem:
Za omenjeno zavarovanje veljajo naslednji zavarovalni pogoji ter klavzule v nadaljevanju:
10T SPLOŠNI POGOJI ZA PREMOŽENJSKA ZAVAROVANJA [10T-05/19]
SLX KLAVZULA O POPUSTU NA TRAJANJE ZAVAROVANJA 02/21
SLJ KLAVZULA O PRILAGODITVI VREDNOSTI
S51 SPLOŠNI POGOJI ZA ZAVAROVANJE HIŠ IN ETAŽNE LASTNINE - CLASSIC PLUS [S51-POG-02/21]
S52 KLAVZULA K ZAVAROVANJU HIŠ IN ETAŽNE LASTNINE PREMIUM PLUS KRITJE
S54 SPLOŠNI POGOJI ZA ZAVAROVANJE PRED ODGOVORNOSTJO ZA HIŠNO IN ZEMLJIŠKO POSEST
S55 KLAVZULA O RAZŠIRITVI ZAVAROVALNEGA KRITJA PRED ODGOVORNOSTJO PREMIUM PLUS KRITJE
S53 KLAVZULA O KASKO ZAVAROVANJU INŠTALACIJ TER NAPRAV OGREVALNOHLADILNE TEHNIKE
SLE KLAVZULA O ZAVAROVANJU POTRESA [SLE-POG-04/05]
SLH KLAVZULA ZAVAROVANJU POPLAVE, VISOKIH VOD, METEORNIH VOD IN HUDOURNIKOV [SLH-POG-01/15]
S46 SPLOŠNI POGOJI ZA ZAVAROVANJE STANOVANJSKE OPREME - CLASSIC PLUS [S46-POG-01/22]
S47 KLAVZULA O RAZŠIRITVI ZAVAROVALNEGA KRITJA STANOVANJSKE OPREME PREMIUM PLUS KRITJE
SLA KLAVZULA O ZAVAROVANJU STANOVANJSKE OPREME V STALNO NASELJENIH ZGRADBAH

Matey any clues?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.674
113
Mimogrede, ko se je prej debatiralo o zavarovanjih hiš.. jaz za svojo polico ne najdem klavzul / pogojev na spletni strani od zavarovalnice. Preden jih pokličem pa zgubljam čas... ima morda kdo kakšen link kje to najdem?

Wiener Stadtische

Torej tole iščem:
Za omenjeno zavarovanje veljajo naslednji zavarovalni pogoji ter klavzule v nadaljevanju:
10T SPLOŠNI POGOJI ZA PREMOŽENJSKA ZAVAROVANJA [10T-05/19]
SLX KLAVZULA O POPUSTU NA TRAJANJE ZAVAROVANJA 02/21
SLJ KLAVZULA O PRILAGODITVI VREDNOSTI
S51 SPLOŠNI POGOJI ZA ZAVAROVANJE HIŠ IN ETAŽNE LASTNINE - CLASSIC PLUS [S51-POG-02/21]
S52 KLAVZULA K ZAVAROVANJU HIŠ IN ETAŽNE LASTNINE PREMIUM PLUS KRITJE
S54 SPLOŠNI POGOJI ZA ZAVAROVANJE PRED ODGOVORNOSTJO ZA HIŠNO IN ZEMLJIŠKO POSEST
S55 KLAVZULA O RAZŠIRITVI ZAVAROVALNEGA KRITJA PRED ODGOVORNOSTJO PREMIUM PLUS KRITJE
S53 KLAVZULA O KASKO ZAVAROVANJU INŠTALACIJ TER NAPRAV OGREVALNOHLADILNE TEHNIKE
SLE KLAVZULA O ZAVAROVANJU POTRESA [SLE-POG-04/05]
SLH KLAVZULA ZAVAROVANJU POPLAVE, VISOKIH VOD, METEORNIH VOD IN HUDOURNIKOV [SLH-POG-01/15]
S46 SPLOŠNI POGOJI ZA ZAVAROVANJE STANOVANJSKE OPREME - CLASSIC PLUS [S46-POG-01/22]
S47 KLAVZULA O RAZŠIRITVI ZAVAROVALNEGA KRITJA STANOVANJSKE OPREME PREMIUM PLUS KRITJE
SLA KLAVZULA O ZAVAROVANJU STANOVANJSKE OPREME V STALNO NASELJENIH ZGRADBAH

Matey any clues?
Tole sem našel zdajle na hitro, več pa magari jutri, ker sem ravno s terena in komaj še stojim na nogah, zadnje dni je noro - https://esklepanje.si/wp-content/uploads/2022/12/splosni-pogoji-Wiener-dom.pdf

• Všeč mi je
Reactions: Generik

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.921
2.631
113
Jez pri kiku še stoji, je še predobro opravil svojo funkcijo in naredil ogromno štalo. Je tam bistrica natedila novo stugo pretrgala cesto Kamnik - Stranje ter naprej na območje Kika.
Takole je zgledal pri jezu.

3d39ea74c36efe1970bc_62997691.jpg

Pa v tem videu se lepo vidi:

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.221
4.750
113
"Veliki jez" čisto dobro opravlja funkcijo, vendar take količine lesa kot je tokrat prineslo nimaš šans, da se nekaj ne naredi,
iz istega razloga so šli tudi vsi mostovi na Kamniški Bistrici, ker se je les zabil noter...
Leta 90 ko so bile poplave isto tukaj, je bilo lesnih naplavin 1/10 tega, pa je prav tako poplavilo "barutano"

• Všeč mi je
Reactions: Matey

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.711
6.109
113
blizu močvirne prestolnice
No ja v Nazarjah je BHS na poplavnih površinah prav tako Mozirski gaj,pa Jager je verjetno tudi zalilo. Vse to je ob reki. A kdo ve kaj je z gostilno Prodnik? Tista je čisto ob Savinji. Je pa res,da tako količino padavin ,ko nastanejo hudourniki,pa ves les nič ne ustavi. Še to glede lesa,večinoma so to razrezani hlodi, se pravi da jih je nekdo pustil preblizu rek.

B81

22. jul 2007
36.714
10.339
113
Me zanima, od kod takšna količina padavin, saj pa ni bilo neke suše, da 2 meseca ne bi deževalo ipd.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.711
6.109
113
blizu močvirne prestolnice
A niso rekli da sta se stikala dva ciklona al kaj že. Afiški in Atlantski,če se motim me naj popravijo. In nad Alpami sta se združila in zato toliko vlage čez poletje..
A Sneberje so bile res meter pod vodo? Menda je Zoki rekel da Ljubljana ni fasala. Sneberje za njega ne spadajo pod Ljubljano?

• Všeč mi je
Reactions: B81