Neurja 2023

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.225
2.550
113
Koliko kazni dobiš, če oviraš gasilce ali reševalce na nujni vožnji?
Avstrija : Slovenija

Tu je eden z jajci rekel, da bi avtsrijec, s svojimi odvetniki, kar uspel, če bi ga kaznovali.
Kaj je narobe oz. ni po zakonu, reče policija. Ti so pa pussy-i, ki jih je treba šetat!

p.s. se upa kdo, v tako majhnem kraju v avstriji, zaparkirat gasilce?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Matey

Imaš mogoče podatek koliko nepremičnin je še vedno ne zavarovanih, ker ko berem komentarje prizadetih gospodinjstev je tega še vedno precej, včasih se mi zdi, da tisti, ki hodijo v kazinoje, danes manj tvegajo kot tisti z nezavarovanimi nepremičninami
Pojma nimam kakšen procent nezavarovanih objektov je v igri. Sem pa tudi sam mnenja, da je tega veliko. Amortizacija gor ali dol, pri vsaj približno stranki & objektu primernemu in solidno sestavljenem zavarovanju si še vedno veliko na boljšem kot pa brez ne glede na finančno stanje posameznika.

• Všeč mi je
Reactions: shift

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.221
4.750
113
Pojma nimam kakšen procent nezavarovanih objektov je v igri. Sem pa tudi sam mnenja, da je tega veliko. Amortizacija gor ali dol, pri vsaj približno stranki & objektu primernemu in solidno sestavljenem zavarovanju si še vedno veliko na boljšem kot pa brez ne glede na finančno stanje posameznika.
Pred par leti se je govorilo da overall cca 40%, verjetno se je nakaj zmanjšal...

• Wow
Reactions: shift

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.230
1.497
113
Kakšno zavarovanje rabiš, če imaš recimo stanovanje v bloku in zaradi požara v tvojem stanovanju zgori cel blok? Če zavarujem stanovanje je zavarovalna vsota za požar objekta (ne vem kaj je mišljeno kot objekt) nekam majhna, da bi krila cel blok. ZV za odgovornost je še manjša.
Se v tem primeru ugotavlja ali je šlo za malomarnost ali nesrečo in vsako stanovanje krije iz svojega zavarovanja ali te lahko sosedje tožijo za škodo?

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.230
1.497
113
To ne vem kako se ugotavlja ampak po moje ni nujno, da je namerno.

"To možnost navajamo kot zadnjo, saj gre tu za daljše postopke, kjer je potrebno najprej ugotoviti, ali je povzročitelj - sosed, res odškodninsko odgovoren za nastalo škodo. Je škoda res nastala, denimo ker ni ustrezno vzdrževal naprav, ni z njimi pravilno ravnal ipd.? Ali pa je zagorelo zaradi nečesa, na kar ni imel nobenega vpliva."

Ni enako pri izlivu vode? Meni so krili škodo povzročeno zaradi izliva pri sosedu, pa sosed ni bil namerno kriv (mogoče če ni vzdrževal napeljave).

Če pa vsak iz svoje krije pa lahko potem zavarovalnice regresirajo med sabo.

ps. Kolikor berem naj bi šlo iz Odgovornost iz hišne in zemljiške posesti ampak mi je v ponujenih paketih ZV (65000) sumljivo nizka.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.221
4.750
113
Moramo prej še ta konec tedna preživeti o_O

• Žalosti me
Reactions: Matey

uporabnik2022

Pripravnik
5. jan 2022
80
27
18
Garfildd Če se nismo v teh tednih tega že navadili...Malo bolj problematično je med delovnim tednom, ker dežnik v takšnih razmerah ne pomaga, ob sobotah in nedeljah pa smo večinoma gospodarji svojega časa. Bi bilo fino it kam v soboto, ampak za silo pa smo lahko doma.

Na srečo pa nisem blizu reke, vsaj ne preveč blizu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.551
6.637
113
pri taščici
Kakšno zavarovanje rabiš, če imaš recimo stanovanje v bloku in zaradi požara v tvojem stanovanju zgori cel blok? Če zavarujem stanovanje je zavarovalna vsota za požar objekta (ne vem kaj je mišljeno kot objekt) nekam majhna, da bi krila cel blok. ZV za odgovornost je še manjša.
Se v tem primeru ugotavlja ali je šlo za malomarnost ali nesrečo in vsako stanovanje krije iz svojega zavarovanja ali te lahko sosedje tožijo za škodo?
Ko sem se zivel v bloku, je imel upravnik zavarovane skupne prostore(seveda jenlnto racunal.lastnikom) pa najbrz tudi take primere kot jih ti navajas.
V vsakem primeru najbolj točen odgovor za tvoj primer ve upravnik.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.230
1.497
113
Ko sem se zivel v bloku, je imel upravnik zavarovane skupne prostore(seveda jenlnto racunal.lastnikom) pa najbrz tudi take primere kot jih ti navajas.
Skupni prostori so zavarovani preko upravnika ampak sem ne spadajo individualne enote. Kvečjemu okna, nosilni zidovi in fasada, notranjost stanovanj pa ne.

Upravnik me je poslal na zavarovalnico, tam pa ne bi bil rad nategnjen. Vprašam tu, ker je kar nekaj agentov na alterju in je pač tema nanesla na to. Če je off topic, potem bolje da odprem ločeno temo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Skupni prostori so zavarovani preko upravnika ampak sem ne spadajo individualne enote. Kvečjemu okna, nosilni zidovi in fasada, notranjost stanovanj pa ne.
Upravnik me je poslal na zavarovalnico, tam pa ne bi bil rad nategnjen.
Zaradi kakšne škode točno te je upravnik poslal na zavarovalnico? In pa predvidevam, da je na tej zavarovalnici neko preko upravnika sklenjeno zavarovanje drugače ne vem zakaj bi te upravnik pošiljal tja.

Individualne enote res ne spadajo pod skupne prostore ampak pozor, zavarovanja preko upravnikov lahko krijejo tudi določene stvaro znotraj individualnih enot, pač odvisno od tega kakšno zavarovanje je sklenil upravnik, ki lahko naredi tudi tako zavarovanje, da je etažnemu lastniku potrebno zavarovati zgolj svojo stanovanjsko opremo. So pa taka zavarovanja pred redkost kot pravilo.

Zavarovalne vsote za odgovornost običajno nihajo med 70 in 100k € in v večini primerov (dejanske) odgovornosti lastnika stanovanja je to povsem dovolj.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
P.s. (ne morem več editirat) - delavec44 - Lahko nadaljujeva tudi preko ZS, da ne bo preveč offtopica

dentex

Guru
20. sep 2007
2.753
645
113
Nope, ko semživel v bloku je spusril odvod sanitarne vode nad mano, Triglav odgovo, gospa nima individualnega zavarovanja topogledno, ostane vam individualna tožba za povrnitwv

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.551
6.637
113
pri taščici
Naj ti upravnik najprej da kopijo police.
Kaj pravzaprav bi ti rad vedel?
Ze resujes neko skodo, ali hipoteticno sprasujes kaj se zgodi ce ....