Neurja 2023

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.823
113
Na Bohinjski Beli pri vojašnici je šlo kar konkretna količina plazu v Savo Bohinjko.
ae03f6e05631e4e32abf_63143705.jpg

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Ja to je nivo podtalnice oz. pod tem nivojem je glina pa potem skala. Voda vedno tako odteka dokler ne pride do površinske struge. Vprašanje ali je bila ta zaledna voda kriva, najbrž ne, prej sava ki je spodjedla trdo materijo spodaj in se sej je potem splazilo.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.021
10.764
113
kod Džej-Zija
Sava je v teh dneh parkrat imela pretok v okolici 400 m^3/s, kar je ogromno, in je Utisevalcev scenarij aktualen. Ni prvič, da se je to zgodilo v Soteski. Kot sem že omenil, par sto metrov nižje je to reden dogodek.

Prav vleče me it veslat Sotesko, da vidim spremembe. Mora bit zanimivo.

• Všeč mi je
Reactions: Ted

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.021
10.764
113
kod Džej-Zija
Thx. Po fotkah gasilcev na FB (članek na siolu) sem uspel ugotovit točno lokacijo. Zadnja ravnina pred Gibraltarjem (ime brzice). Bo treba it peljat, dokler je še dovolj vode.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.827
5.933
113
Tu je še eden

Zanimivo da ima noaa samo za 3ure naprej

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.397
383
83
V pojasnilo galami okoli zadnjega borealisa...

Kdo je trot?

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113

Sej ne veš, ali se delajo norca, ali mislijo resno. Prebivalce Strug bi selili iz Strug na Prode na novo lokacijo tik nad vasjo Luče. Ime lokacije pove dovolj. Območje je sicer poplavno območje, ampak, ko bo nekoč zgrajena obvoznica, je predviden tudi protipoplavni zid. :bonk: Načrti za obvoznico so nekje v predalu zadnjih 10 let, ker ene par krajanov noče prodat zemlje in so v postopku razlastitve. Se pravi, naselili vas bomo med obvoznico in zidom, kjer baje Savinja ne bo poplavljala. :bonk:

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in Ytbnd

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Ker sem pred par leti "doktoriral" iz iskanja/ogleda Aurore Borealis na severu Evrope, lahko povem, da je samo eno pravilo: ni pravila. No razen če je oblačno, ga ziher ne vidiš, sicer pa je lahko viden tukaj, pa čez 5 km ne, ali pa je napovedan za danes pa je potem eno figo mačko vse skupaj.
Kakorkoli tale sončeva nevihta oz. izbruh je kar obetaven, posebej za 8. novembra.

Barva pa je odvisna od sestave ozračja in delcev, ki priletijo not in zažarijo.
Splošna napoved aktivnosti obstaja, ker pa je sončeva korona rahlo nepredvidljiva, aktivnost velikokrat ni v nam vidnem spektru.

Neposredne nevarnosti zaradi izpostavljenosti ni, postanejo pa HF komunikacije v spektru 3-10MHz neuporabne.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in Matey

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.746
6.743
113
pri taščici

Sej ne veš, ali se delajo norca, ali mislijo resno. Prebivalce Strug bi selili iz Strug na Prode na novo lokacijo tik nad vasjo Luče. Ime lokacije pove dovolj. Območje je sicer poplavno območje, ampak, ko bo nekoč zgrajena obvoznica, je predviden tudi protipoplavni zid. :bonk: Načrti za obvoznico so nekje v predalu zadnjih 10 let, ker ene par krajanov noče prodat zemlje in so v postopku razlastitve. Se pravi, naselili vas bomo med obvoznico in zidom, kjer baje Savinja ne bo poplavljala. :bonk:
Nic novega za nase urbaniste ,projektante in politike. Je ze lastnik "proda" naš clovek in bo tako najbolje prodal svojo.sicer neuporabno zemljo ki ie nihce ne kupi niti po 2€.