Neurja 2023

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Betonsko ven pa z jekleno cevjo nadomestit. Problem so hlodi in veje, ko priletijo v cev.
Novi bo višji in dvosmerni.
Rakovec, samo gleda pa čaka... Je*i ga, naj da denar na kraj pa investira... Časa je imel dovolj.
Že ves čas županovanja pa govori o novih blokih na drugi strani mostu, evo, ful dobra reklama. Pa še voda je šla tokrat čez breg...

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.823
113
So razmišljali, da bi v dolžini 100m, 50m pred mostom in 50m za mostom za 10m poglobili strugo Save... potem bi sava na tem mestu tekla 10m nižje, nato pa bi se dvignila nazaj na normalno višino...
:valjamse: :aplauz:

#MindBlown
mind-blown-explosion.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.151
113
Še par slik od včeraj. Drava pri Ptuju skočila na njive.

15303178f32a750c2558_63142427.jpg

Piran.

V petek po 10. uri je namreč v Piranu zapihal močan veter, zaradi katerega so nastali visoki valovi, ki so uničili obalo. Ogromne skale valobrana je nametalo na cesto, zaradi česar ta še vedno ni prevozna. Gasilci in civilna zaščita so želeli skale odstraniti, da bi naredili vsaj intervencijsko pot, a jim to ni uspelo. "Ker se stanje cel dan ni umirilo in je toliko morja na cesti, tako je špricalo, da se niti z delovnimi stroji ni dalo priti zraven," je dogajanje opisal Ventin.

Ocene škode za zdaj še nimajo, je pa po njegovih besedah velika. Uničeni so bili namreč lokali, ki so bili prizadeti tudi v preteklih dneh. Danes so polomljena stekla, razdejani letni vrtovi, poplavljene kuhinje in premočena vsa notranja oprema, je dodal. "Ljudje so se trudili, celo poletje delali in pride en takšen dan in ti uniči vse, kar si delal," je izpostavil Ventin.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.952
6.571
113
Saj pravim, ne vem. V tistem clanku, kinje gor pripet takole piše:

V Kranju so trepetali tudi danes

Danes ponoči je Sava znova rekordno narasla in dosegla kanalizacijsko cev. Poplavilo je celo cesto mimo Zarice.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
  • Všeč mi je
Reactions: Matey

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
No ja, sem bil danes tam. Je res takole, ampak... Tri vdove so imele razbite šipe, Pavel zraven je delal brez škode dalje. Enako vsi bifeji od pavla niže. Dejansko razen kamenja po punti HB ni bilo vidne večje škode na objektih. Kar sreča.
Piran in Izola živita s takimi poplavami stoletja. Zadnje desetletje, dve je postal problem ker so pritličja začeli predelovat v stanovanja za turiste. Jasno, da je jok in stok ko ga poplavi.
V Piranu hočejo zgradit zid baje 6 metrov višine.

• Všeč mi je
Reactions: Robert

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.151
113
Poznam primer, ker osebno poznam oskrbnika bližnje koče. Ženska je turistka, rinila je na vsak način naprej mimo Orožnove koče proti Črni Prsti, on jo je pa prepričeval, naj ne hodi. Potem je šla, seveda je sledil čez nekaj časa klic, da je v težavah. Kolikor vem, je prenočila na Črni prsti v zimski sobi. Jaz bi jo pustil gor do nedelje, bo še ena runda takega vremena....
Včeraj ...

Nesreča na območju Bohinja se je zgodila okoli 15. ure popoldan. Pri sestopu skozi Komarčo je planinki zdrsnilo, skotalila se je po pobočju, zaradi hudih poškodb pa je na kraju dogodka umrla, pojasnjujejo na Upravi za zaščito in reševanje.